Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Alergie změna léčby

Alergie Vojtech 9.3.2021

Dobry den,

prestehoval jsem se z Ceske Republiky do Velke Britanie. Jsem lecen lekem Staloral 300 - D. Pter + D. Far 50/50 od 7/2017. Ve Velke Britanii jsem hledal jak pokracovat v terapii, ale obdrzel jsem rozdilne informace. Jedna informace byla, ze tento zpusob lecby ve Velke Britanii neni podporovan, protoze shledavaji imunoterapii proti roztocum mene ucinnou a leci tuto alergii hlavne antihistaminiky ci kortikosteroidy. Pokud uz pouzivaji imunoterapii na jine druhy alergie tak trva 3 roky. Dalsi informance ze soukromeho sektoru byla, ze Staloral neni ve Velke Britanii jeste registrovan a byla mi nabidnuta alternativa v podobe leku Acarizax v podobe tablet. Rad bych ziskal dalsi pohled na vec, a proto jsem se rozhodl zkontaktovat Vas.

Premyslim, jestli mam prejit na lek Acarizax House Dust Mite D. Pter + D. Far tablety, jestli to vubec je nebo neni vhodne menit lecivo a nebo jelikoz Staloral uzivam uz pres 3.5 roku, tak lecbu uplne ukoncit jakmile mi dojdou zasoby leku (kveten), ktere mam jeste z Ceske Republiky. Zajimalo by me jaky byste na to meli nazor?

Jeste jsem se chtel zeptat, jestli se da imunoterapie obnovit po preruseni (pripadne na jinem leku) a popripade jestli je tam nutna/doporucena nejaka casova pauza?

Jeste posledni cast otazky. Nejsem clenem ceskeho zdravotniho pojisteni z toho duvodu, ze pracuji v zahranici. Bylo by mozne nechat si predepsat tento lek v CR a nejak ho dopravit do Velke Britanie za predpokladu, ze si pro nej v dnesni dobe nemuzu prijet? Nevim jestli se nejaka sluzba specializuje na zasilani leku. Jen pro zminku, paralelne jeste vyzkousim zkontaktovat se se svym puvodnim alergologem v CR, ale jelikoz jsem k nemu chodil do soukrome placene polikliniky, kde uz nejsem clenem, tak predpokladam ze to nebude snadne a v zajmu casu a ziskani dalsiho pohledu na vec zkousim i tento portal.

Prikladam zpravu od alergologa v cestine. Souhrn je uplne na posledni strance.

Mohli byste mi prosim jeste vysvetlit co u kozniho prik testu ze 14.8.2020 znamena kdyz jsou roztoci 3/7 a jasan 3/5 a pozitivni test 10/20? Jen jak se to porovnava, jestli to jsou matematicke zlomky coz asi ne, protoze to by pak znamenalo ze reakce na jasan je silnejsi nez na pozitivni test coz urcite nebylo?

Jeste popis meho stavu slovne. Citim se stabilizovany, mam obcasne ucpany nos nebo lehkou alergickou rymu a obcas kychani. Nicmene nejcasteji je to v takovych mezich ze necitim potrebu, ze bych potreboval nejaka antihistaminika k uleve. Vypozoroval jsem, ze pokud je hodne prachu tak mam vetsi tendenci k ucpanemu nosu a ryme, nicmene nemohu rict ze v uklizenem prostredi je to zcela bez komplikaci. Obcas mam ucpany nos/rymu/kychani i presto ze je uklizeno, nebo se nejak specialne neprasi. Take jsem vypozoroval, ze stress ma znacny vliv na to ze mam ucpany nos a rymu.

S pozdravem

Odpovídá lékař:

MUDr. Aneta Trefilíková

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně

Dobrý den, děkuji za váš dotaz.
K tomu jak je to ohledně léčby v UK vám bohužel neodpoví...

Odpovědi lékařů jsou součástí klientské zóny.
Pro zobrazení celé odpovědi se přihlaste. Registrace je zdarma.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Emlerová

Specializace: Alergologie‎, Imunologie‎ Pracoviště: MUDr. Přemysl Rákosník - alergologie, imunologie, pneumologie, interna

Dobrý den, vzhledem k tomu, že léčbu užíváte 3 a půl roku, ( doporučená doba je 3-5 let) b...

Odpovědi lékařů jsou součástí klientské zóny.
Pro zobrazení celé odpovědi se přihlaste. Registrace je zdarma.

Související dotazy

Alergie
Dobry den,mam par dotazu k alergiim vseobecne.Jsem...
Alergie na včelu
Dobrý den! Synovi /8/ byla asi před 5ti lety zjištěna...
ALERGIE
Dobrý den,zajímalo by mě,zda by můj půlroční syn mohl...
Alergie
Dobrý den. Byl jsem na testech na alergii. Mimo jiné...
Vakcíny proti alergii na pyl
Dobrý den, chtěl jsem tento rok podstoupit léčbu alergie...
Alergie
Dobrý den. Již delší dobu řešíme s přítele problém...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Alergie u syna

Dobrý večer, mám 2,5 let starého syna se kterým chodím na alergologii díky...

Alergie v adolescenci

Dobrý den, je mi 16 let. Můžu v tomto věku chodit na prohlídky na alergologii...

Alergie v očích

Dobrý den mám otaz může vzniknout alergický zánět spojivek když se dostanu do...

Alergie v potravinách

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, jak zjistím náznaky, když jsem na něco alergická...

Alergie v prvním trimestru těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaké jsou možnosti léčby pylové alergie v...

Alergie v těhotenství

Dobrý den, jsem sezonní alergička a nyní těhotná. Byla jsem si nechat předepsat...

Alergie v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 24. týdnu těhotenství už před těhotenstvím jsem se něčím...

Alergie vč drermatitidy

Poslední dva rok a půl se od 12.00v noci do 03.30 pravidelně každý večer drbu...

Alergie vyrazka

Dobry den priblizne pul roku se mi 1x az 2x tydne objevuje na rukou,krku a hlavne...

Alergie z plísně

Chtěla bych se zeptat jaký typ alergie nebo jiné nemoci může vyvolat plíseň...

Alergie způsobená kombinací penicilin - slunce.

Dobrý den, v pátek jsem byla poprvé u vody, protoze jsem zrovna dobrala antibiotika...

Alergie zřejmě na pampelišky

Dobrý den moc prosím o radu jak zmírnit dostupnými léky prodejnými v lékárně...

Alergie zřejmě potravinová

Už přes 5 měsíců mě trápí svádění po celém těle. Ke svědění se přidá vyrážka(na...

Alergie zvýšený Eozinofilní segment

Dobrý den paní doktorko, jako samoplátce jsem si zaplatila krevní rozbor. Z...

Alergie- na léky?

Dobrý den, je to půl roku, co jsem se začala léčit na vysoký tlak.Tlak je v...

Alergie-endokrinologie

Dobrý den, mám dotaz ohledně mých výsledků krevního obrazu Triacylglyceroly...

Alergie-silné řezání očí

Dobrý den, jsem alergická na jarní pyly a roztoče. Užívám alerid,alvesco celoročně....

Alergie, astma

Dobrý den, už odmalička jsem alergik. Normálně se to u mě projevovalo jen rýmou....

Alergie, astma - volba povolání

Dobrý den, od malička jsem léčena na atopický ekzém, alergie, v posledních...

Alergie, astma a možnost léčby homeopatiky

Dobrý den, Jsem alergický na prach, pyl, roztoče a v posledních letech se...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest v podbřišku a třísle


Otok končetiny po sundání sádry

Dobrý den, Poprosím o radu, jsem už týden po sundání sádry a otok je větší...

Bulka za krkem

Dobrý den, před 2 měsíci jsem si vzadu na krku vpravo (někde v týlní oblasti)...

Mokvající svědivá místa kolem konečníku

Dobrý den. Kolem análu se mi před pár dny objevila mokvající a svědivá mista....

Bolest z levého nadočnicového oblouku

Dobrý den, před týdnem mi začaly bolesti levého nadočnicového oblouku. Bolesti...

Zvětšené plíce

Dobrý den, byla jsem na RTG plic a výsledkem bylo zjištění, že mám zvětšené...

Dermatitida hrudníku

Dobrý den, před dvěma dny jsme si u dcery (téměř 7 let) všimli vyrážky na trupu....

Brnění prstů, noční bolest ramene, loktu

Dobrý den, již několik let mě trápí brnění prsů (první 3 prsty od palce) začalo...

Dermatitida hrudníku

Dobrý den dcera se osypala má to na břiše, žádné horečky nema. Ji i spí normálně.

Zduřelé uzliny v třísle

Dobry den, zhruba pred tydnem se mi stalo, ze jsem pri pohlavnim styku nedosahl...

Rakovina v oblasti krku po pravé straně, mandle a prorůstání do horního patra

Dobrý den, mému otci byla nalezena rakovina v oblasti krku po pravé straně,...

Jak dlouho po posledním užití herpesinu můžu konzumovat alkohol?


Tlak v hlavě

Zdravím, 10dní mám tlak v hlavě, bolest hlavy, dost nepříjemné, při poloze v...

Zarudlý penis v okolí žaludu, pálení při močení

Dobrý den, měl jsem nechráněný sex a nevím jestli po té, nebo už předtím...

Plice

Dobry den tak teda sem sel na vysetreni a dostal sem hadicku do plic protoze...

Pálení žáhy, říhání

Dobrý den. Začalo to zhruba v lednu tohoto roku, začal jsem pociťovat bolest,...

Dermatitida

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, ohledně problému pupínků na penisu, asi dotaz...

Ucpaná mazová žlázka

Dobrý den, prosím o radu. Asi před 8 lety se mi na nose ucpala mazová žláza...



Dermatitida

Dobrý den paní doktorko, podle příznaků popsaných na internetu mám nejspíš...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.