Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Angína

Uši, nos, krk Renata 21.12.2008

Dobrý den,
ráda bych se zeptala, zda se u mojí dcery správně diagnostikovala angína a zda nebyla zbytečně nasazena antibiotika.
Dcera (necelé 3 roky) měla horečku do 38,8, na bolest v krku si nenaříkala, neměla problémy s polykáním, mírně kašlala. Pan doktor při pohledu do krku konstatoval, že se jedná o hnisavou angínu a nasadil antibiotikum Ospen 400 po 8 hod. Výtěr z krku proveden nebyl. Teplota klesla na 37, ale třetí den braní antibiotik stoupla teplota znovu na 39 a zhoršil se kašel i přes den. Dcera je celkově hodně zahleněná, má chraplavý hlas. Při dnešní návštěvě (4. den antibiotik) již byly čepy pryč a předepsán sirup na kašel Erdomed. Je možné, aby se vyskytly čepy bez příznaků angíny nebo zda se nemůže jednat o virové onemocnění? Děkuji za odpověď

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den,
tzv. čepy, jsou v podstatě zbytky epitelií a mrtvé bakterie na mandlích. Mohou se ...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Angina
Dobrý den,jsem v 6tt a včera mi byla diagnostkovana...
Angína
Dobrý den,dcera 9 let..od září opakovaně anginy 4x...
Angína
Dobrý den, chci se zeptat zda mi byla správně diagnostikována...
Angina
Dobry den, chci se zeptat mám anginu a antibiotika...
Angina
Dobrý den, mám problém s angínami. Je mi 20 let a angínu...
Angina
Dobrý den, odjel jsem na výlet do Barcelony a propukla...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Angína

Dobrý den, syn 4 roky má zvětšené dost uzliny na krku má to otekle až po uši...

Angina

Dobry den, pred necelymi dvema tydny mi velice nahle zdurely mandle a objevily...

Angína

Dobrý den, dcera 9 let užívá při angíně Ospen 500 1 tabletu co 8 hodin po...

Angína

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jestli se u angíny může objevit kromě bílých...

Angína

Dobrý den, od porodu dcery cca 2 roky zvětšené uzliny opakující se angíny cca...

Angina

Dobrý den, Udělaly se mi nějaké bílé pupínky vzadu na krku. Cítím pocit pálení...

Angína

Dobrý den. Dnes sem byla u doktorky, řekla mi že mám angínu, dělala mi výtěry....

Angína

Dobrý den,opět se potrebuji poradit dnes jsem se hodně prohlédla a mám na mandlich...

Angína

Dobrý den, zhruba před měsícem jsem měla angínu s ošklivým kašlem a od té doby...

Angína

Dobrý večer, v průběhu dneška se mi v krku objevily žlutavé puchýřky / vřídky....

Angína

Vážený pane doktore, ráda bych se Vás zeptala, zda je možné mít angínu, ale...

Angína

A smím se zeptat, co to znamená ? ( Zvětšená lymfatická uzlina ve spádové oblasti.?)...

Angína

Dobrý den paní doktorko, obracím se na Vás s prosbou o radu. Dnes byla dceři...

Angina

Dobry den, chci se zeptat mám anginu a antibiotika Zinnat 500 3 balení po 10ti...

Angína

Paní doktorko může angína (jak obyčejná nebo kapavčitá) trvat 2 až 3 dny? Nebo...

Angina

dobry den chci se zeptat boli me strasne v krku pri polikani a kaslu z toho...

Angína

Dobrý den, můj přítel je již přes 2 týdny nemocný. Na počátku mu diagnostikovali...

Angína

Dobrý den,dcera 9 let..od září opakovaně anginy 4x aslo 950 operaci mandlí jsme...

Angina

Dobrý den, už týden mám angínu, takže půjde zřejmě o zduřelé uzliny, i tak...

Angina

Dobry den, přes týden jsem měl mírnou bolest v krku používal jsem septolete...