Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Antihistaminika

Imunita Iva 22.4.2017

Dobrý den, mám alergii na potraviny (histamin). Před lety mi paní doktorka předepisovala hlavně zahraniční léky, které příliš nepomáhaly, a doplatek byl hodně vysoký. V současné době, několik let nazpět si kupuji v lékárně tabletky sama, tedy bez lékařského. Velice se mi osvědčil Zodac od naší Zentivy. Bohužel, v současné době jsem zjistila, že mi vadí konzumace našeho domácího vína, které nakládáme především z ovoce ze zahrádky, a necháme po stočení zrát rok v lahvích ve sklepě, mi také vadí. O minulém víkendu (v sobotu) jsem tedy narychlo sháněla prášky na alergii, doma jsem už neměla ani jednu tabletku, a v lékárně měli dostupné pouze APO-CETIRIZIN (Zodac neměli dostupný). Se zahraničními léky mám špatné zkušenosti, ale paní lékárnice mě přesvědčila o tom, že má stejné účinky jako Zodac, tedy stejnou účinnou látku. Byla jsem ráda, že jsem o víkendu alespoň nějaké léky sehnala. Bohužel, musela jsem si vzít dvě tabletky, místo jedné, aby mi alespoň trochu pomohly. Za APO-CETIRIZIN jsem vyhodila zbytečně 130,- Prosím, lze nahradit Zodac jinými tabletkami, ale pouze od české firmy?, nebo jsou na trhu už jen zahraniční? Děkuji

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den,
co se týče účinnosti jednotlivých preparátů rozdíly zde být mohou. Určitě by...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Vysazení antihistaminik
Dobrý den, je nutné před odběrem krve pro zjištění...
Antihistaminika
Užívám AERIUS tablety na alergii(kopřivka, svědění)....
Antihistaminika celoročně
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda-li můžu zyrtec...
Antikoncepce a její ovlivnění antihistaminikem
Dobrý den, mám dotaz. Začínám brát antikoncepci Katya...
Antihistaminika a kofein
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda je pravda, když...
Zánět dutin a zalehlé ucho
Dobrý den, před 14 dny ve Vietnamu jsem (pravděpodobně...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Antigen

Dobrý den, dekuji za předchozí odpověď. Ještě bych mela otázku, co znamena...

Antigen CA 3 - 15

Dobrý den, mám dotaz, co lze zjistit odběrem krve na Antigen CA 3 - 15. A...

Antigen proti gangliosidům

Dobrý den, v imunologických testech mi vyšel pozitivní antigen proti gangliosidům...

Antigenní a PCR test na covid-19

Dobrý den, mám možná takový blbý dotaz: moje matka byla včera dvakrát testována...

Antigenní test po operaci nosní přepážky

Dobrý večer jsem 3 měsíce po plastice zevniho nosu a operace nosni prepazky...

Antigenní test po prodělaném covid-19

Dobrý den, prodělala jsem onemocnění covid-19. V pondělí se mám vracet do práce,...

Antigenní testování na covid

Dobrý den, test na covid mi vyšel takto a nevím co to znamená, je poškozeny...

Antigenní testy vs PCR u covid-19

Dobrý den, onemocněl jsem s následujícími příznaky: slabá teplota (37.3), silná...

Antiglaukomika při srdečních chorobách

Dobrý den, je mi 30let a jsem sledována na kardiologii pro susp. foramen ovale...

Antihistaminica

Zdravím, mám dotaz ohledně antihistaminik.Trvale beru Zodac stran alergické...

Antihistaminika

Dobrý den,chtěla bych se zeptat jeli nutní aby 14 měsíční syn bral ketotifen,...

Antihistaminika


Antihistaminika a apikutanní test

Dobrý den, chci se zeptat, zda může nějak ovlivnit výsledek epikutanního testu...

Antihistaminika a histaminová intolerance

Dobrý den,mám histaminovou intoleranci a už měsíc dodržuji jídelníček a zlepšení...

Antihistaminika a kofein

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda je pravda, když pravidelné užívání antihistaminik...

Antihistaminika celoročně


Antihistaminika v prvním trimestru?

Dobrý den jsem v 5 týdnu těhotenství a paní doktorka na plicním mi zjistila...

Antihistaminika v těhotenství


Antihistaminika v těhotenství

Dobrý den, již několik měsíců se léčím s chronickou kopřivkou a po absolvování...

Antihistaminika v těhotenství

Dobrý den, jsem ve druhém trimestru a mám alergii, kterou jsem loni zvládala...