Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Aplikace druhé inj. Monoviscu po necelém měsíci

Ortopedie Michal 4.11.2020

Dobrý den
Jsem tři měsíce po artroskopii pravého kolene, kde mi byla odstraněna část vnitřního menisku a zjištěna chondropatie druhého stupně. Jelikož koleno stále bolí, byla mi před měsícem aplikovaná injekce Monovisc, zatím bez známek zlepšení. Nyní mám nového ortopeda, který mi také nabídl možnost aplikace Monoviscu. Chtěl bych se zeptat, jestli hrozí nějaké riziko nebo zdravotní komplikace pokud bych se rozhodl i pro druhou aplikaci Monoviscu, jelikož je to pouze necelý měsíc od první injekce.
Děkuji za odpověď

Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Špatná Ondrášková

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den pane Michale. Velmi Vám děkuji za Váš dotaz. Vzhledem je specificitě Vašeho dotazu. Ho předávám naším odborníkům stran ortopedie, kteří Vám na něj budou odpovídat.
Prosím vyčkejte tedy jejich odpovědi.
S pozdravem Dr. Ondrášková

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková Chief Medical Officer

Specializace: Vnitřní lékařství Pracoviště: uLékaře.cz

Dobrý den, pane Michale, děkujeme Vám za dotaz. Pokusíme se Vám co nejdříve zajistit odpověď odborného lékaře, co má s danou problematikou největší zkušenost. Zatím bych Vám odpověděla tolik - Monovisc je hyaluronát sodný, což je tekutina mající sloužit jako náhrada kloubní tekutiny. Efekt léčby se může dostavit i za víc týdnů, někdy u kolen to bývá na déle. Vzhledem k tomu, o jaký druh přípravku se jedná a protože Vám toto doporučil ortoped, nepředpokládám, že by bylo riziko z opakovaní, například u artrózy se opakuje několikrát 3-5x za sebou hned dvakrát ročně. Nejde o kortikoid, ale lék působící zcela jinak, takže se zde nepředpokládá riziko poškození jako u kortikoidů. Pokud bude dodrženo sterilní podání, pak by mělo být vše v pořádku. Ze své praxe mám dobrou zkušenost s přípravky od firmy Guna, které rovněž mohou pomoci v hojení. Protože ale nejsem odborný lékař specializující se na problematiku stavů po operaci kolene, Váš dotaz ještě posílám k doplnění do povolanějších rukou. Děkuji Vám za strpení a přeji Vám, aby se Váš stav brzy zlepšil.

Odpovídá lékař:

MUDr. Miroslav Skoták


Dobrý den. Efekt injekce Monovisc může nastat až 3měsíce od její aplikace. Výrobce doporučuje opakování injekce při dobrém efektu za 6 měsíců , jak je uvedeno v příbalovém letáku. Dřívější aplikace injekce po necelém měsíci Vám po zdravotní stránce nic nového pravděpodobně nepřinese , zdravotní riziko je minimální a je spojené s každou aplikací injekce a není mi jasné proč Vám má být aplikována. Vzal bych v úvahu i částku , kterou musíte za lék doplatit.

Související dotazy

Gonartróza, aplikace Synocrom forte
Dobrý den, manželovi s diag. gonartroza bilat téměř...
Aplikace kyseliny hyaluronové
Dne 2. 4. 2019 jsem na doporučení praktického lékaře...
Komplikace po aplikaci botoxu
Dobrý den pane doktore, paní doktorko, prosím o radu...
Aplikace injekce
Dobrý den, dnes mi byla aplikována u mého ortopéda...
Druhé dítě
Dobrý den,zajímalo by mě jestli můžu otěhotnět bez...
Aplikace agolutinu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, za jak dlouho po...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Apila se neotevreneho džusu, který byl v chladu, ale dva mesice prosly

Dobrý den jsem tehotna ve 24tt dnes jsem se napila neotevreneho džusu který...

Aplikace agolutinu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, za jak dlouho po aplikaci agolutinu se má...

Aplikace Agolutinu

Dobrý večer, jsem po neúspěšném IVF. 11.12.2019 jsem po vysazení léků odmenstruovala....

Aplikace antikoagulačních injekcí

Dobrý den, injekce na ředění krve se může píchat i do stehna? Nebo jen břicha...

Aplikace bonviva

Mám osteoprozu. Jednou za 3 měsíce je mi aplikována Bonviva injekčně. Tentokrát...

Aplikace Clexane

Dobrý den, dcera si zlomila nártovou kůstku, má kotník v sádře, každý den si...

Aplikace Clexane po zlomenině krčku

Dobrý den, mám dotaz na aplikování Clexane 0,4 ml. Píchám jej manželovi od začátku...

Aplikace čisté vody do žíly

Dobré odpoledne. Už nějakou dobu přemýšlím nad otázkou, na níž nikde nemohu...

Aplikace Dalacin krému

Dobrý den, chci se jen zeptat. Používám krém Dalacin, který se má zavádět do...

Aplikace drogy a její následky

Prosim vás co to může být a jak moc je to vážné??Udělalo se mi to po aplikaci...

Aplikace Durolane do kolene

Dobrý den , rád bych se prosím zeptal před týdnem jsem byl na aplikaci přípravku...

Aplikace dusíku na kůži

Dobrý den. Již asi dva roky mám na noze na lytku nějakou bulku která nemenila...

Aplikace Fraxiparinu

Dobrý den, měl jsem, resp. mám výron kotníku a dostal jsem předepsaný Fraxiparine...

Aplikace Fraxiparinu

Dobrý den, čeká mě let do zámoří a paní doktorka mi dala injekce Fraxiparinu...

Aplikace Fraxiparinu po operaci

Dobrý den, jsem 7 dní po operaci litkoveho svalu. Měl jsem tam veliký hematom...

Aplikace fraxiparinu v těhotenství

Dobrý den, můj dotaz bude asi trochu rozsáhlejší,omlouvám se tedy předem.Ve...

Aplikace Gonal F

Dobrý den, partnerka dostala injekční přípravek gonal f s tím, že si má aplikovat...

Aplikace heparinových injekcí

Dobrý den, dcera dostala od lékaře heparinové injekce. Musí se aplikovat do...

Aplikace i.m. injekce

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda je možné vpichnutí stanozolu do žily?...

Aplikace Imazol krémpasty na velké plochy

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se zeptat, zda se může Imazol krémpasta...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Opar, infekčnost

Je možné oralnim sexem s oparem na rtu způsobit partnerce genitální opar ? pokud...

Bolest v uchu


Vytržené vlasy

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, asi před 3-4 měsíci mi jedna slečna vytrhla...

Vysoký tlak a hypertrofie LK

chci poprosit o Váš názor. Je mi 47 let, od posledního porodu před 1,5 rokem...

Kyselost v puse dlouhodobá

Dobrý den, pane doktore, prosím Vás, mám na Vás dotaz. Již dlouhou dobu jsem...

Praskanie / pukanie v sánke

Dobrý deň pán doktor, chcela by som sa s Vami poradiť ohľadne môjho problému....

Myom a polyp

Dobrý den, je mi 45 let, na vyšetření u gynekologa mi byl zjištěn polyp nebo...

Červená skrvrna

Dobrý den, asi přibližně v únoru se mi na pravém lýtku objevila červená skvrna....

Problém s krční páteří a vysoký tlak

Dobrý večer , po par navalech horka a motani hlavy mi byl diagnostikovan vysoký...

Pálení rtu

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, v sobotu jsem měl s přítelkyni nechráněny...

Co to je prosáklé zápěstí

dobrý den chci se zeptat na výraz - PROSÁKLÉ ZÁPĚSTÍ LHK. Děkuji za objasnění.

HDL cholesterol


Sport a penicilinová antibiotika

Dobrý den, dostal jsem dnes antibiotika Penbene 1500 000 2 balení (na 2 týdny),...

Šlápnutí na hřebík


Vytržení osmiček


Bolest krku v oblasti ohryzku


Alergická vyrážka

Dobry večer,beru prasky Menoxin a objevila sem na tele nejaku viražku muze byjt...

Vyšetření karpálů na rukou.

Dobrý den,dnes jsem byla na EMG vyšetř.karpalů na rukou.Začal pravou rukou.Nejprve...

Krční páteř a vysoký tlak

Je mi 21 a poslední dobou trpím závratěmi a velkou únavou. Byl jsem s tím u...

Léky a odbourávání alkoholu

Dobrý den, mám následující problém, respektive podezření na pomalejší odbourávání...

Reklama