Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Aplikace fraxiparinu v těhotenství

Gynekologie Hana 18.8.2014

Dobrý den,
můj dotaz bude asi trochu rozsáhlejší,omlouvám se tedy předem.Ve 21.týdnu těhotenství se u mě objevila náhlá noční dušnost provázená obtížným vdechováním a suchým dráždivým kašlem.Po hodině obtíží jsem usnula a dušnost částečně přetrvávala ještě dopoledne následující den.Hned jsem se objednala k lékaři a ten mě odeslal na urgentní příjem do FN s podezřením na susp.embolizaci plicnice-tam mi pořídili záznam EKG s normálním nálezem a odebrali krev,kde zjistili hodnoty DDIMhs:805,byla jsem tedy hospitalizována na porodnicko-gynekologické klinice,kde mi začali aplikovat fraxiparine 0,6ml 2xdenně.Pak jsem absolvovala Doppler.vyšetření
hlubokého žilního systému DKK-bez nálezu,Echokardiografii-mitrální regurgitace III.st,v.s.při ruptuře šlašinky-bez jiných známek pro plicní hypertenzi,MR hrudníku-bez průkazu embolie do plicnice.Po 2 dnech aplikace fraxiparinu se hladina DDIMHs snížila na 492.Ještě mi byla odebrána krev na trombofilní stavy-výsledky zatím nemám k dispozici.Byla jsem propuštěna po 5 dnech s diagnózou:suspektní embolizace do plicnice,nepotvrzena,obtíže s dušností se už nezopakovaly a teď už 14 dní aplikuji fraxiparine 0,6ml,2x denně a to je pro mě právě ten problém.Chci se totiž zeptat,zda je opravdu nutné fraxiparine aplikovat,pokud nebylo nic prokázáno?Přece jen mám obavy ředit si krev jen tak,zvláště teď v těhotenství.Pro lékaře jsem se stala nežádoucím pacientem-jsem v péči rizikové poradny pro těhotenství FN-ti by mě,ale nejraději předali k péči na hematologii,tam mi ale pan doktor sdělil,že toto jednání vidí jako alibismus ze strany porodníků,stanovil mi dávkování fraxiparinu po kontrolních odběrech(dávky zůstaly stejné)a odeslal mě zpět do rizikové poradny,kde si se mnou neví rady a budou mi stále předepisovat fraxiparine minimálně 3 měsíce.Jsem z toho zoufalá,mám strach o dítě a zároveň nedobrý pocit ze ,,zbytečného,,ředění krve.Když se zeptám,jestli je opravdu ředění nezbytně nutné všichni mi řeknou,že mají strach mi fraxiparine vysadit,protože,co kdyby se dušnost zopakovala a došlo opravdu k embolii-všechny by je prý zavřeli za zanedbání péče.Čeká se tedy ještě na výsledky trombo stavů a asi budu ještě odeslána na plicní kliniku-jsem sezónní alergik se sennou rýmou,je prý třeba ještě vyloučit astma.Ale pokud budou výsledky trombo stavů negativní,opravdu je ještě důvod aplikovat fraxiparine až do porodu?Já osobně lékař nejsem a nechci zpochybňovat jejich rozhodnutí,ale tato opatrnost mi přijde možná trochu zbytečná?Děkuji za Váš názor,nemám se kde zeptat,když si mě posílají po odděleních jako horký brambor a vlastně se mnou nechtějí mít nic společného(tak to alespoň cítím já).

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, milá paní Hano, jestliže hladina D-dimerů byla takto vysoká, opravdu je u Vás zvýšené riziko embolie a ředění krve je důležité, miminku neškodí, spíše naopak, pokud by došlo k ucpání cév pupečníku embolem nebo trombem, mohla by vzniknout tíseň plodu s ubýváním hmotnosti až přerušením přívodu kyslíku. A dále i Váš život by byl ohrožen, podle mého názoru, až budete mít výsledek odběrů na trombofilii, stačilo by podle hladiny D-dimerů aplikovat Fraxiparin jedenkrát denně, ale opravdu záleží na výsledcích krevních odběrů. Jsou ženy, které si musí nízkomolekulární heparin aplikovat již od početí. S pozdravem

Související dotazy

Aplikace Fraxiparinu
Dobrý den, čeká mě let do zámoří a paní doktorka...
Aplikace Fraxiparinu
Dobrý den, měl jsem, resp. mám výron kotníku a...
Aplikace mikrodermálního implantátu v těhotenství
Dobrý den, zhruba za měsíc jsem objednaná na aplikaci...
Kombinace Fraxiparinu a Wobenzymu
Dobrý den, Před 4 dny mi byla odstraněna dermoidní...
Aplikace Pregnylu
Dobry den, rada bych se Vas zeptala, jestli aplikace...
Těhotenství
Dobrý den, chci se zeptat na vhodnost cestování letadlem...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Aplikace Clexane po zlomenině krčku

Dobrý den, mám dotaz na aplikování Clexane 0,4 ml. Píchám jej manželovi od začátku...

Aplikace čisté vody do žíly

Dobré odpoledne. Už nějakou dobu přemýšlím nad otázkou, na níž nikde nemohu...

Aplikace Dalacin krému

Dobrý den, chci se jen zeptat. Používám krém Dalacin, který se má zavádět do...

Aplikace drogy a její následky

Prosim vás co to může být a jak moc je to vážné??Udělalo se mi to po aplikaci...

Aplikace druhé inj. Monoviscu po necelém měsíci

Dobrý den Jsem tři měsíce po artroskopii pravého kolene, kde mi byla odstraněna...

Aplikace Durolane do kolene

Dobrý den , rád bych se prosím zeptal před týdnem jsem byl na aplikaci přípravku...

Aplikace dusíku na kůži

Dobrý den. Již asi dva roky mám na noze na lytku nějakou bulku která nemenila...

Aplikace Fraxiparinu

Dobrý den, měl jsem, resp. mám výron kotníku a dostal jsem předepsaný Fraxiparine...

Aplikace Fraxiparinu

Dobrý den, čeká mě let do zámoří a paní doktorka mi dala injekce Fraxiparinu...

Aplikace Fraxiparinu po operaci

Dobrý den, jsem 7 dní po operaci litkoveho svalu. Měl jsem tam veliký hematom...

Aplikace Gonal F

Dobrý den, partnerka dostala injekční přípravek gonal f s tím, že si má aplikovat...

Aplikace heparinových injekcí

Dobrý den, dcera dostala od lékaře heparinové injekce. Musí se aplikovat do...

Aplikace i.m. injekce

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda je možné vpichnutí stanozolu do žily?...

Aplikace Imazol krémpasty na velké plochy

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se zeptat, zda se může Imazol krémpasta...

Aplikace injekce

Dobrý den, dnes mi byla aplikována u mého ortopéda kolagenová injekce, kterou...

Aplikace injekce bez aspirace

Dobrý den.Mám specifický dotaz a nikde se nelze dopátrat odpovědi.Jsem v procesu...

Aplikace injekce Clexane před letem

Letím na dovolenou zhruba asi 5 hod paní doktorka mi dala 2 injekce CLEXANE...

Aplikace injekce heparinu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaké je riziko, když se píchne injekce heparinu...

Aplikace injekcí agolutinu

Jak dlouho se může aplikovat Agolutin inj. Bez něj nemenstruuji.Je mi 42 let.Když...

Aplikace inzulinu

Dobrý den, nedopatřením jsem si inzulinovou injekcí vpichla i malou bublinku...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Komplikace po aplikaci botoxu

Dobrý den pane doktore, paní doktorko, prosím o radu ohledně komplikaci po aplikaci...

Sklouznutý kondom

Dobrý den, chtěla bych se zeptat když při sexu dojde ke sklounutí kondomu...

Velikost penisu

Dobrý den, mohl bych se zeptat je mi 15 let. Když mám erekci můj penis měří...

Bolesti břicha při sexu

Dobrý den. Sexuálním životem jsem začala v 15. Nikdy jsem neměla problém. Před...

Tvrdá bulka urpostřed hrudního koše

Dobrý den,asi před dvěmi lety mě probudila náhlá bolest uprostřed hrudníku provázena...

Užívání Paralenu a Nurofenu


Bolesti krku kolem ohryzku

Dobrý den, dlouhodobě mne bolí v krku při polikání. Nikoli však jako při angíně,...

Nehojící se rána

Dobrý den mám dotaz. Asi před 2 měsíci jsem si obalil koleno obrazem hodně napustenym...

Bolest v podkolenní jamce


Zavrate a motani hlavy, tlak na oci

Dobry den , chtela bych se zeptat. Pred tydnem jsem se vzbudila silnym motanim...

Krční páteř ,motání hlavy při ležení ,při předklonu a záklonu hlavy

Dobrý den ,mám od března bolest hlavy, motání hlavy při ležení jako když jsem...

Bolesti ramene

Dobrý den - je tomu asi před 3 měsíci jsem narazil pravým ramenem na roh vitŕyny...

Boule na vnitřní straně stehna

Dobry den, Na vnitrni strane stehna se mi udelala boule o velikosti 6x3cm na...

Aplikace injekce Clexane před letem

Letím na dovolenou zhruba asi 5 hod paní doktorka mi dala 2 injekce CLEXANE...

Kontraindikace léků

jsem polymorbidní pacient v inv. důch. II. st. mám morbitní obezitu s poruchami...

Cviceni po odstraneni delohy a vajecniku

Dobry den. Jak dlouho po odstraneni delohy a vajecniku muzu zacit cvicit? Jedna...

Rána na penise


Prášek a neschopnost polykat

Dobrý den, mám problém já prostě nemůžu polykat prášky nevím proč vždy když...

Bolest ramene


Otlaky a odřeniny stydkých pysků (z kola)

Dobrý den, jezdím hodně na kole a vlivem špatné kombinace nepadnoucího sedla...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.