Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Aplikace mastí s nesteroidními antirevmatiky

Záda, páteř Vlastimil 3.11.2020

Co vás trápí, jak dlouho problém trvá, berete nějaké léky, proběhlo již nějaké vyšetření, ...
Dobrý den, trpím na dlouhodobé bolesti zad, již čekám na termín od neurologa. Ale díky stavu v ČR to bude příští rok. Mám dotaz. Jsem kardiak po IM s nestabilní AP. Stabilizovaný, tlak v pořádku beru léky (Betaxa, Prestarium Neo Combi, Stacil), dále užívám Rosucard 20 a na další diagnózu BAP a GÚ - Sertralin 200 a Xanax SOS. Mám z kardiologie vysloveně se vyhýbat nesteroidním antirevmatikům (Brufen, apod.) Jelikož masti proti bolesti zad prakticky všechny co dočasně snižují bolesti zad tyto látky obsahují , v mém případě zamýšlený Voltaren Forte - Diclofenak, tak jsem se chtěl optat, jestli je můžu beze strachu občasně užívat. Musím nějak řešit akutní problémy, jelikož mi bolesti zad, stahování šíje a zádových svalů (hodně propojené i psychosomaticky), dost často mi tyto bolesti simulují infarktové stavy, které následně vyvolavají panické ataky, zvýšení tlaku na hodnoty (nad 180/110) a pak jsem nucený se dopovat benzodiazepinama a tenziominem. Z počátku, jsem končil na interně s podezřeními na další IM. Dnes už si po letech zvykám, ale pořádně nevím jak se to dá řešit. Žádná psychofarmakoléčba pořádně nezabírá, je to dost komplikované, srdce naštěstí pravidelně kontrolované a to je v pořádku (mám 6 stentů). Krevní testy též, jediná hodnota z posledního měření jsou mírně zvýšené triglyceridy, a glykovaný cukr mírně nad hranicí (5e39m již a diabetologem) ale to doženu brzo zpět, jelikož dodržuji racionální stravu, jen jsem omezil díky problémům se zády v posledních měsících pohyb. Omlouvám se za složitý popis, když má otázka se jedná jen mastičky ;) , ale už jsem od lékařů díky mým nešťastní kombinaci diagnóz naučen vše raději popsat. Moc děkuji za případnou informaci. ( Věk 45 let, VS, sedavé zaměstnání).

Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Smejkalová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den pane Vlastimile.
Děkujeme za Váš dotaz. Masti obsahující nesteroidní antirevmatika...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Aplikace injekce
Dobrý den, dnes mi byla aplikována u mého ortopéda...
Aplikace kyseliny hyaluronové
Dne 2. 4. 2019 jsem na doporučení praktického lékaře...
Migréna po masáži hřejivou mastí
Dobrý den. Mám dotaz. Je možné, že by po namasírování...
Aplikace agolutinu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, za jak dlouho po...
Ekg z aplikace
Dobrý den, vím, že měření není přesné, ale přitelkyni...
Svrab a léčba sírovou mastí
Chtěl bych se zeptat po jak dlouhé době mohu znova...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Aplikace inzulínu v letadle

Dobrý den, mám syna diabetika, který užívá inzulín 4x denně. Nyní letí pracovně...

Aplikace kolenní ortézy

Dobrý den, před týdnem jsem dostala ortézu a berle na podvrtnuté koleno. Jak...

Aplikace kolodium forte na penis

Dobrý den myslel jsem si že mám na penisu bradavicku tak jsem to potrel kolodium...

Aplikace kontrastní látky kanylou při ct vyšetření může způsobit snížení imunity?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda aplikace kontrastní látky kanylou pro...

Aplikace kontrastní látky po očkování

Dobrý den, byla jsem na očkování proti klíšťové encefalitidě a asi 3 dny poté...

Aplikace kortikoidů

Dobrý deň. Boli mi aplikované lokálne kortikoidy do zápästia 2x. Nenapísala...

Aplikace krevní plazmy nebo kyseliny hyaluronové?

Dobrý den, obracím se na Vás dotazem ohledně porovnání léčby kolene (poškození...

Aplikace kyseliny hyaluronové

Dne 2. 4. 2019 jsem na doporučení praktického lékaře absolvoval aplikaci hyaluronové...

Aplikace Locacidu a slunce

Dobrý den, na projevy akné mi doktorka předepsala locacid a eryfluid s upozorněním,...

Aplikace masti

Dobrý den, je mi 34 let, doktor urolog mi dal na relativní fimózu Triamcinolon....

Aplikace mikrodermálního implantátu v těhotenství

Dobrý den, zhruba za měsíc jsem objednaná na aplikaci mikrodermálního implantátu...

Aplikace NAxylu

Dobrý den, před 11 dny jsem podstoupila konizaci děložního čípku. Po celou...

Aplikace nízkomolekulárního heparinu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné aplikovat fraxiparin mimo břicho...

Aplikace nízkomolekulárního heparinu při zlomenině

Dobrý den, jsem po operaci trimalleorální zloměniny kotníku (24.1.), po celou...

Aplikace očních kapek

Dobrý den, kvůli mé alergii na pyl mám aplikovat denně oční kapky na nichž je...

Aplikace olejového roztoku

Mám poněkud specifický dotaz a nikde se nelze dopátrat odpovědi.Sama si intramuskulárně...

Aplikace pervitinu i.v.

Beru devet let pervitin.picham si.uz mam z toho znicene zily a jine uziti napr...

Aplikace Pregnylu

Dobry den, rada bych se Vas zeptala, jestli aplikace Pregnylu nemuze zpusobit...

Aplikace Synocromu forte

Dobrý den, mám artrózu kolena I.st. a 1,5 měsíce po artroskopii (provedena...

Aplikace UROVACU s imunobiologickými přípravky

Krásný den pane doktore, chci se poptat jestli nemáte zkušenosti s doplňkem...