Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Arytmie

Srdce a cévy Daniel 29.3.2016

Dobrý den,
je mi 45 let, asi tři roky se léčím s vysokým TK a cholesterolem. POdle posledního rozboru krve mám cholesterol v normě (3,5), ale tlak je stále kolem 140/90-100.
Asi před dvěma týdny jsem v klidu na posteli zaznamenal jakoby mi vynechávalo srdce - dvakrát třikrát bilo normálně, potom, jako kdyby se úder zpozdil. Současně mě to nutilo ke kašli. Na pohotovosti mi natočili EKG, ale nic nezjistili. Lékařka mi doporučila 24h monitorování EKG holterem. Zjistili výjimečnou extrasystolu, ale jinak vše v normě a prý se nemám znepokojovat. Ale moje problémy se začaly zhoršovat, extrasystoly jsem měl i několikrát denně a trvaly i hodinu (tři až pět úderú normálních, potom přeskočení). Potom bylo zase vše v normě a pak mě to vzbudilo v noci, potom se to opakovalo další den atd. Napadlo mě, jestli to nemůže být nežádoucí účinek nově předepsaných léků (Rawel a Amlodipin). V příbalovém letáku je zmíněna arytmie a bušení srdce. Léky jsem vysadil a zdálo se, že to bude ono, protože arytmie pomalu ustupovaly, ale dnes, po týdnu vysazení léků se mi arytmie zase vrátily. Chystám se zajít znovu k lékaři, přesto by mě zajímal Váš názor, zda je arytmie způsobena oněmi léky nebo je problém někde jinde a doporučil další postup.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den Danieli, pokud jste léky vysadil a obtíže stále máte, je spojitost s vedlejšími ú...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Arytmie
Dobrý den, mám dotaz. Je mi 15 let a měřič tlaku mi...
Arytmie
Dobrý den. Asi tak před dvěma roky jsem užíval draslík...
Arytmie
Dobrý den, predošlej dotaz sem omylem odeslal bez vysvětlení...
Arytmie a sport
Dobry den. Vsiml jsem si jedne veci a to kdyz jsem...
Píchání u srdce a arytmie
Dobrý den, mám arytmii a užívám Rivodaron200 3x denně...
Srdeční arytmie
Dobrý den, chci se zeptat. Matka je po operaci srdce...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Arytmie

Dobrý den. Jsem studentka vyšší školy a mám 22 let. Před třemi měsíci jsem...

Arytmie

dobrý den ,před třemi dny jsem se vnoci vzbudil s aritmiji ,ktera trvala ,asi...

Arytmie

Dobrý den, léčím se s fibrilací síní. V poslední době se mi zhoršil zrak. Oční...

Arytmie

Dobrý den, nedávno mi byla, potom co jsem na arytmii narazil při domácím měření...

Arytmie

Dobrý den, prosím u vyjádření k lékařské zprávě. Tep v klidu mám kolem 70 a...

Arytmie

Dobrý den. Je mi 30 let, sportovec, nekuřák. Beru půl prášku Cosyrel na tlak...

Arytmie

Dobrý den, Před půl rokem jsem prodělal první epileptický záchvat, když jsem...

Arytmie

Je to tak 5 roků co jsem byla na reablaci kvuli aritmii,byla to druhá u té první...

Arytmie

Dobry den, trpim na arytmie, pred dvema lety na ekg holtru zaznamenana klidova...

Arytmie

Dobry den,prosím o radu . Delší dobu mne trápí potíže ze srdečními příhody ,nevím...

Arytmie

Dobrý den, občas mě trápí bušení v oblasti srdce. Bolí to, motá se mi hlava....

Arytmie

Před 2 lety velmi slabá mozková mrtvička - bez následků. Při vyšetření zjištěna...

Arytmie

Mam na vas dotaz ohledne arytmie, kdy srdce pracuje rychleji nez normalne. Drive...

Arytmie

Dobrý den, je mi 51 let, dosud s ničím neléčena, bez nadváhy - 170cm, 63kg,...

Arytmie

Dobrý den, dnes jsem jela v autě jako spolujezdec a seděla jsem tam asi 1/4...

Arytmie

Můžete mi prosím vysvětlit holter.nález a poradit,co mohu dál udělat? Děkuji. "Trvale...

Arytmie - problémy

Zdravím, moc prosím o radu. Mám dotaz ohledně maminky. Léčí se s fibrilací...

Arytmie a ablace

Dobry den, za tyden me ceka radiofrekvencni ablace kvuli vracejicim se supraventrikularnim...

Arytmie a astma

Dobrý den,mám srdeční arytmii a bronch.astma.Mohu používat lék Spiriva Respimat? Děkuji...

Arytmie a astma

Dobrý den, paní doktorko, koncem června jsem měl infekci horních dýchacích...