Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Arytmie

Srdce a cévy Jitka 24.4.2018

Dobry den,mam takovy problem,drive jsem trpela na arytmie ,a podstoupila uspesnou RFA,obcas citim extrasystoly,ale nyni jsem podruhe tehotna a koupila jsem si pro jistotu tonometr,krery ma indikator arytmii,za celou dobu mi arytmie neukazal,teprve pred tydnem kdyz mi bylo slabo a srdce tlouklo jako o zavod,objevil se indikator arytmie,jela jsem na pohotovost,tam jsem byla pripojena 3 hodiny na ekg a zaver byl sinusova tachykardie,dostala jsem egilok,chci se ale zeptat,vsude ctu ze tonometry zachycuji hlavne fibrilaci,ale na pohotovosti nic nechytli,je teda mozne ze indikator zachyti i preskoceni:extrasystolu?Bojim se ze by to mohli byt ty fibrilace,jinak jine problemy nemam,,jen citim jak se mi tep zvysuje a citim divny tlak,,nechci plasit pokazde kdyz mi to upozorneni vyskoci.Jedine jeste co na ekg videli byl snizeni PQ Interval,coz pry byva pri tachykardii,ale rytmus 3 hodiny v kuse byl sinusovy.Indikator vyskoci treba ve 2 z 10 mereni,vysledky ekg: tep 102/min.AS pravidelna,PQ:0,08 s,QRS 0,08s, ST izoel ve vsech svodech T opl v III jinak + pozit...poradte,dekuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den, tonometr může zachytit i extrasystolu, kdy po stahu následuje pauza. Pokud je zvýšená srdeční frekvence, pak můžete pociťovat i různý dyskomfort. EKG, jehož popis posíláte, je až na tachykardii v pořádku, nevysvětluje potíže, není přítomna arytmie.
Nicméně i vzhledem k těhotenství byste měla být sledována a vyšetřena kardiologem. Myslím, že by pro Vás bylo vhodné i 24 hodinové monitorování EKG (Holter) - aby se vyloučila arytmie.
Také mě napadá, vzhledem k těhotenství, zda již netrpíte anémií (kterou má téměř každá těhotná), kdy by tato anémie mohla způsobovat i zrychlení tepu (zjistí se z krve vyšetřením krevního obrazu, měla byste málo krevního barviva- hemoglobinu; pokud by se potvrdila, dostávala byste železo).
Nyní bych tedy doporučila konzultaci u kardiologa, se zvážením provedení EKG Holtera a vyšetření krevního obrazu k vyloučení anémie. S pozdravem BB.

Odpovídá lékař:

Dobrý den, signalizace arytmie na tonometru nebývá přesná. Přístroj pouze vyhodnotí nepravidelný tep a signalizuje arytmii. Nepravidelný tep není to samé, co arytmie. I extrasystola způsobí nepravidelný tep, přístroj to zaznamená a vyhodnotí to jako arytmii. Pokud jste byla 3 hodiny monitorovaná a nezachytila se žádná arytmie, tak bych byl v klidu. Sinusová tachykardie znamená normální tep, který je rychlejší. Myslím si, že rychlejší tep je normální v těhotenství. Zkuste si méně měřit krevní tlak, protože Vás to poté stresuje. Držím palce, ať je vše v pořádku.

Související dotazy

Arytmie
Dobrý den, mám dotaz. Je mi 15 let a měřič tlaku mi...
Arytmie
Dobrý den. Asi tak před dvěma roky jsem užíval draslík...
Arytmie
Dobrý den, predošlej dotaz sem omylem odeslal bez vysvětlení...
Píchání u srdce a arytmie
Dobrý den, mám arytmii a užívám Rivodaron200 3x denně...
Arytmie a sport
Dobry den. Vsiml jsem si jedne veci a to kdyz jsem...
Srdeční arytmie
Dobrý den, chci se zeptat. Matka je po operaci srdce...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Arytmie

Dobrý den, pane doktore. Chtěla bych Vás poprosit o Váš názor. Už asi 2 nebo...

Arytmie

Dobrý den, byla jsem na EKG HOLTER -24. hodin, s těmito výsledky : prům.tep.frek...

Arytmie

Dobrý den, mám hypofunkci štítné žlázy a trpím arytmií. Je mi patnáct, mám strach,...

Arytmie

Dobrý den, mám srdeční arytmii, která se projevuje velmi zvýšeným tepem, a to...

Arytmie

Trpím zrychlenou arytmií již od 15ti let. Neberu léky, jelikož lékař tvrdí,...

Arytmie

Dobrý den, je mi 35, pravidelne cvičím 3-4tydne, střídám aerobní aktivitu s...

Arytmie

Dobrý den, už delší dobu mě trápí záchvatové stavy, které většinou začínají...

Arytmie

Arytmie

Arytmie

Tlak nízký...95/48 a tep 106 v naprostém klidu u sledování Tv. Ty 2 litry VODY...

Arytmie

Dobrý den, predošlej dotaz sem omylem odeslal bez vysvětlení , chtěl by sem...

Arytmie

Trapi me arytmie. Je mi 38 let,mam 3 deti. Arytmie me trapi nejvic ve chvilich...

Arytmie

Dobrý den Už hezkou řádku let trpím vynecháváním srdečního tepu .Někdy je...

Arytmie

Dobry den, prosil bych o rady doktora zamereneho na srdecni problemy. Na uvod:...

Arytmie

Dobrý den, mám dotaz. Je mi 15 let a měřič tlaku mi říká, že mám arytmii. Jak...

Arytmie

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda může nadměrná plynatost a špatné trávení...

Arytmie

Po zjištění arytmie/fibrilace síní/ mi nasadila Warfarin 5 mg.Na artrozu kolen...

Arytmie

Dobrý den, Mám na Vás prosím pár otázek co mě trápí a chtěla bych vědět více...

Arytmie

Dobrý den, 4x během pěti let jsem prodělala Supraventrikulární tachykardii,...

Arytmie

Dobrý den, mám dědičnou aritmii,kterou pozoruji již několik let..Aritmii má...

Arytmie

K léčbě vysokého krevního tlaku mi praktický lékař naordinoval léky: Lokren...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Brnění 4 a 5 prstu a dlaně levé ruky y

Jíž 9 měsíců mám větší problémy s krční páteří ,častá blokace ,bolesti ramenou...

Antidepresiva

Dobrý den chtěla jsem se zeptat mam doma antidepresiva Lexaurin a Ansilan,jsou...

Kolonoskopie a menstruace

Dobrý den, má mi být provedeno kolonoskopické vyšetření, ale nejspíše budu mít...

Bolest zad a vystřelování do pravé nohy

Dobrý den pane doktore,jsem MR páteře s tímto výsledkem:Bederní lordoza napřímená.Páteřní...

Mám zlomeninu kotníku WEBER B

Dobrý den, mám zlomeninu kotníku WEBER B, první týden dlaha, od 2. týdne fixace...

Nárok na invalidní důchod po infarktu

Dobrý den,chtěl bych se zeptat jestli mám nárok na částečný invalidní důchod...

Mravenčení palce u nohy


Prasklá čéška

Mám prasklou čéšku. Doktor řekl, že po 4 až 5 týdnech mam sundat ortézu a rozcvičovat....

Bulka u kořene penisu

Dobrý den, U kořene penisu se mi objevila malá bulka. Na omak je tvrdá, nebolí...

Noduly na plicích

Dobrý den. Před třemi lety mi rentgenem našli na plicích 3 noduly o velikosti...

Leuko-toxická granulace neutrofilních segmentů

Dobrý den,moc vás procím o vysvětlení co znamená:Leuko-toxická granulace neutrofilních...

Velikost sleziny

Dobrý den, na ultrazvuku mi byla nalezena zvětšená slezina do 12cm. Zjistila...

Krvavý a páchnuci výtok z pupku

Dobrý deň Mám 25 rokov a asi pred 3 mesiacmi som spozoroval zaschnutú krv...

Je mi 11, skoro 12 a už masturbuji

je normalni že je mi 11 skoro 12 a už masturbuji je to normalni a taky už chcu...

Změny prsu

Dobrý den, v loňském roce jsem objevila na levém prsu těsně u dvorce malý červený...

Ruplo mi v oblasti kořene penisu

Dobrý den, asi před týdnem při ranní erekci mě při močení a manipulaci s penisem...

Haemophilus parainfluenzae

Dobry den. Pri vytere z hrdla mi vo vysledkoch vysla tato bakterie ( aj ine...

Zvýšený počet destiček

Dobry den, rada bych se zeptala na nasledujici - poslednich 5-7 let mam pri...

Křečové žíly

Dobrý den, je mi 24 let a na levém lýtku jsme měla dvě, nad kůži výrazně vystupující,...

Nízká hodnota neutrofilní segmentu

Dobrý den, mám strach z leukémie, je mi 31 let. Můžete mi prosím napsat zda...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.