Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

AVRT tachykardie a syndrom preexcitace

Srdce a cévy Alena 24.6.2021

Dobrý den. Od roku 2018 docházím jednou ročně na kardiologii, kde mi původně zjistili v roce 2019 jen Poruchu diastolické funkce LKS, lehkou poruchu i systolické funkce, poruchu kinetiky LKS. Stopová až lehká Mitr reg, Stopová Tricusp reg. Bez diletace dutin. v roce 2020 - Dobr systolická funkce obou komor. Porucha relaxace LK. Mitrální regrugitace malá, max do střední závažnosti. Malá trikuspid. regurgitace, bez echo zn. PH. Vzhledem k tomu, že jsem ale uváděla, že pociťuji (hlavně v klidu) že se mi najednou rozbuší srdce, až se nemohu pořádně nadechnout, nebo mne to rozkašle, objednala mne paní doktorka na holtr. Dnes jsem byla pro výsledky holtru a ráda bych , zda by mi je mohl někdo ještě jednou vysvětlit. Jak už to bývá, na věci, co bych se potřebovala zeptat, jsem si vzpomněla až jsem byla z ordinace pryč. Ve zprávě stojí: Dobrý záznam.
Během monitoringu přítomen sinusový rytmus s norm.PQ, ORS a Q-T časy. Opakovaně se však zachycen rytmus preexcitační s PQ:0,06 vt., QRS: 0,12-0- 0,14 vt a norm Q-T. Ve dne přítomny četnější KES., monotopní., bez vazby na R/T ., řazeny nepravidelně ., místy v trigeminických vazbách. V nočních hodinách - bez arytmie, bez preexitačního rytmu.
Počet KES : 1282., tj. 1.0% Bez denivelisací ST- T úseků. Průměrnáí TF -92/min, Maximální TF 165/min, minimální TF- 51/min.
Pan doktor mi říkal, že mne objedná na Elektrofyziologické vyšetření, a před tím ještě na jiná různá vyšetření. Byla jsem tak zaskočena, že jsem se pořádně nezeptala, o jakou přesně vadu se vlastně jedná, o jaká vyšetření se jedná. Zda mi něco hrozí, kdybych vyšetření neprošla, nebo jaká jsou rizika vyšetření či léčby. Nebo vlastně cokoli. Doktor říkal, že než mne objedná na všechna vyšetření, tak to může trvat i 3 měsíce. Proto bych se ráda na tyto informace zeptala vás. V příloze zasílám zdravotní dokumentaci i výsledky holtru, pokud vám to pomůže. Předem děkuji za odpověď.


1. doplňující informace 28.6.2021:
Dobrý den.
Děkuji za rychlou odpověď.
Oceňuji srozumitelné vysvětlení, ale bylo by prosím možné, aby záznam z holtru prohlédl ještě přímo kardiolog?
Píšete, že vy preexitace nenacházíte a můj kardiolog říkal, že jich tam je dost. Proto by mi pomohl názor dalšího odborníka, který se specializuje přímo na srdce.
Také bych potřebovala vědět, jak jsem psala, jaká jsou rizika, pokud bych vyšetření či léčení nepodstoupila, či jaká jsou možná rizika při vyšetření, nebo co znamená, že impuls ze síní jde jde někdy jinou cestou, a jakoukoli jinou radu, kterou kardiologové řeší asi pořád.
Předem děkuji a přeji krásný den.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den, paní Aleno. Konkrétní část křivky, kde se dle lékaře objevuje preexcitace, jsem ...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den. V přiloženém ekg Holteru vidím záznamy se sinusovým rytmem, normální hodnotou PQ...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Tachykardie
Dobrý den. Nosím chytrý náramek a všimla jsem si,...
Tachykardie
Je mi 46 let. Již delší dobu mám vysoký tep a nízký...
Tachykardie
Dobrý den , je mi 26 let , jsem léčená se sinusovou...
Tachykardie
Dobry vecer. Chcem sa spytat na moju mamku. Ma 57rokov,...
Tachykardie
Dobry den. Vacsinou mavam vyssi tep okolo 75-80 az...
Tachykardie
Dobrý den, je mi 23 let. Vnímám, že mám přes den vyšší...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

AV blokáda I.stupně

Dobrý den, prosím o vysvětlení mé situace s EKG. Pracuji u HZS a každý rok nám...

AV blokády, léčba

Mel jsem EKG holter a zjisteno: A-V blokada I. st. , ve spanku zachycena 2x...

AV insuficience

Dobrý den, praktický lékař mě posílá na kardiologii. V roce 01/2015 dle ECHO...

Av malformaciua

Dobry den, od r. 2000 mam diagnostikovanu AV malformaciu vpravo parietalne,...

AV reentry tachykardie

Dobrý den, mám potvrzenu diagnozu ortodromní AVRT. Mívám záchvaty tak jednou...

Av-přístup a abces

Dobrý den,mám na levé ruce av-skrat pro dialýzu,který se už 2 roky nepoužívá...

Av-přístup a abces

Dobrý den,mám na levé ruce av-skrat pro dialýzu,který se už 2 roky nepoužívá...

Avamis

Dobré dopoledne. Přibližně 2 měsíce používám sprej do nosu-Avamis (je na alergickou...

Avamys

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat na kombinování léků. Dnes mi byl na ORL...

Avamys - zánět dutin

Dobrý den, celý červenec jsem měla rýmu a kašel, tak jsem si po 3 týdnech došla...

Avulze báze V.MTT - sádra či ortéza?

Po výše uvedeném rentgenovém nálezu mi byla na úrazové ambulanci nasazena ortéza...

Axiál pravé kyčle

Dobrý den, prosím Vás, mohl byste mi popsat rtg. pravé kyčle (axiál)? Jinak...

Axonální léze

Dobrý den, neměla jsem ještě neurologické vyšetření a tak jsem nemohla rozepsat...

Axonální léze

Dobrý den, byla jsem na EMG vyšetření levé ruky, kterou mám po ošklivéé zlomenině...

Axonální polyneuropatie

Dobrý den, předtím, než mi byla na EMG potvrzena diagnoza axonální polyneuopatie...

Axonální polyneuropatie


Axonální polyneuropatie

Dobrý den .Mám dotaz zjistili my senzomotorickou prevazne axonalni polyneuropatii...

AYREEN - ANTIBIOTIKA TRIPIM

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli antibiotika Tripim 200 snižují účinky...

Ayreen a antibiotika Augmentin

Dobrý den, chtěla bych se zeptát ohledně snížení účinnosti antikoncepce pri...

Ayreen a Fromilid 250

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli antibiotika Fromilid 250 ovlivňují účinky...