Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Bolest břicha, necitlivost po laparoskopii, celková slabost a nevůle

Hematologie Anna Terezie 25.7.2020

Dobrý den. Jsem žena, 42 let, štíhlá, léčím se s hypereozinofilním syndromem asi 5 let. Mé potíže začaly zhruba před 3 měsíci. Bolesti břicha spíš křečovité, nejvíce okolo pupku a napravo v podbřišku, jako kdybych měla "slepé střevo". Nevolnosti, nechutenství,zhubla jsem asi 8kg za 3 týdny. Jela jsem na pohotovost, když se mi přitížilo, přidaly se ještě bolesti konečníku, zhurba před těmi 2,5 měsícem. Nechali mě hned v nemocnici na chirurgii. Byla jsem tam týden. Po týdnu mě pustili domů s tím, že mám jít na gastroenterologii. Tam jsem šla, žaludek dopadl dobře. Skončila jsem na gynekologii, tam byla velká cysta, ale nalevo. Objednali mě do nemocnice k provedení ct břicha a malé pánve. Tam popisují ztluštění střevní stěny příčného tračníku a totéž na přechodu mezi tenkým a tlustým strevem. Objednali mě na laparoskopie diagnostickou na gynekologii. Mám nedostatečnou funkci nadledvin, vše bylo jištěno hydrocortizonem. Asi druhý dne po operaci přišly podivné slabosti, mdloby. Minerály v pořádku. Ale zjistila jsem až z propouštěcí zprávy zvýšení trombocytů (jen o 48 jednotek)a snížení středního objemu trombocytů. Ve středu operace, v pátek brnění třísla, stydké oblasti a stehna. V sobotu jsem říkala, nic. V pondělí mě pustili domů, zhruba ve středu už byla celá oblast úplně mrtvá. Ale je to i hodně měkké, jakoby v tom byla nějaká tekutina. Tlačí to do třísla a bolí hodně v třísle, tak jaksi tupě a to stehno. Stydká oblast hmatam něco tvrdého nahoře v podkoží. Nevím, co si myslet. Cítím se nemocná, strašně slabá, leukocyty mírně zvýšené, plus ty trombocyty a mpv snížené. Střední objem erytrocytů jen mírně zvýšený. Nerozumím tomu, byla jsem tam v pátek, poslali mě z Hynek.na neurologii hned. Tam napsali, že se jedná o létu na.cutaneus femm.lat stav po diag.lsk. žádné jiné vyšetření mně nenaplánovali, dali mně novalgin. Chci a zeptat, protože s emi teď při odběrech stávalo, že hodně krvácím, začaly se mi dělat nějaké fialové skvrnky v průběhu žil, do rána dnes na zaprstích a velká modřina byla i u obou jizev na břiše, nemohlo tam něco téct? nemůže tma něco být, co by šlo odsát (omlouvám se, jsem laik a prostě přemýšlím, co s tím). A čím to je, že jsem tak slabá,jak jsem nikdy nebyla. Cítím se celkově nemocně a slabá. Šla jsem zpět na gynekologii, kde mně řekli,nze to v žádném případě po té operaci nemám,tu mrtvou stydkou oblast,vnitřní horní část stehna a zvenku a tříslo. Tahala za to, je to necitive. V pátek po operaci to začalo brněním, pak bolesti a brnění se rozšiřovalo na další oblast. Už jsme jen ležela, bylo mně nedobře a slabo. Upozorňovala jsme na to, nechali to tak. A teď mně řekli,že to od zákroku není v žádném případě, jako bych je nad chtěla z něčeho obviňovat. Nerozumím tomu, chtěla jsem jen vědět, co to je, proč je mne tak zle a slabo a proč mám mrtvou tuto oblast. Na neurologii to popsala jako hypostezii. Sono neudělali. Tak chci vědět, zda by stálo za to zkusit praktickou lékařku, která už by s měla vrátit po dovolené a vyžádat si aspoň sono té oblasti,proč je to tak měkké, nahoře bolí, dál mrtvé. Tahala to, mačkala, nic. Necítím v té oblasti nic. Nemohlo tam něco téct, tekutina se vytvořit, užívám 24 mg medrolu denně na ten hyoereozin.syndrom a ty běžné příznaky spojené např.s abscesy mně to překrývá. Abscesy mně řežou každou chvíli, nebývají rudé, nic, jen bolí a jsou plné hnisu. Jestli tam nemůže být nějaká voda, krev..,co by tam vadilo a tlačilo. Proč by ta oblast byla tak měkká, jak polštář. Nevím. Bojím se těch skvrnek, že asi souvisejí s nějakým krvácením a zda mně není slabo od toho všeho. Nešlo mne zprávy, jen to je v systému nemocnice. Akorát jsem si zapsala ty hodnoty krevního obrazu a že minerály byly v pořádku. Mysleli jsme, že problém je v nadledvinách, ale bojím se, že bude jinde. Cítím se slabá a celkově nemocná. Jako bych měla nějakou infekci, ale nebolí mě v krku, bez rýmy, nikde nic. Jen ta mrtvá měkká oblast a zvýšené trombocyty a snížené MPV. Zda mám prosit aspoň o sono, nebo co dělat. Teď jsem doma a pořád spím.
Za radu a případná doporučení moc děkuji a pozdravuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková Chief Medical Officer

Specializace: Vnitřní lékařství Pracoviště: uLékaře.cz

Dobrý den, paní Anno Terezie, chápu, že je to pro Vás vyčerpávající, máte strach a nevíte, co si máte myslet. Škoda, že nemáte žádné zprávy, bylo by dobré si to přečíst a zorientovat se. Minimálně bych potřebovala vědět, co jak dlouho kde máte, kdy byl výkon, kdy vyšetření kterým lékařem a s jakým závěrem konkrétně. Podle toho, co Vám napsal neurolog, soudím, že došlo v důsledku laparoskopie k porušení nervů zásobujícího kůži a proto tam nic necítíte. Nevím, proč to pak na gynekologii vyvrátili. Někdy zánět nervu a porucha citlivosti mohou provázet hypereosinofilní syndrom. Vzhledem k zvýšenému krvácení, modřinám, tomu, že se vám dělávají bezpříznakové abscesy a máte novou modřinu v oblasti jizev, bude nutné bezodkladně navštívit pohotovost v nemocnici, udělat ultrazvuk břicha a nové odběry, Skutečně je možné jak krvácení, tam absces apod. Mírné zvýšení bílých krvinek a destiček by mohlo být po operaci ale i k jinému stavu, nedokáži to posoudit, hlavně proto, že nevím, jak je to staré vyšetření, kdy byla operace atd. Všechny časové údaje a posloupnost jsou důležité. Takže shrnuto - z mého pohledu bych považovala za nutné obratem vyloučit komplikace výkonu, krvácení nebo absces a udělat ultrazvuk břicha, vyšetřit krevní obraz, možná i enyzymy slinivky, a další, aby se zjistilo, proč je Vám tak zle. Vzhledem k hypereosinofilnímu syndromu jsou možné komplikace různého druhu od poruchy srážlivosti, kloubů, nervů, srdeční, může být i obrovská únava apod. a pokud Vám je takto zle, je potřeba vše prověřit, včetně vyšetření srdce atd. Prosím jistě je v nemocnici upozorněte na to, že se s nemocí léčíte, není to známý problém a je potřeba to brát v potaz. Řekněte jim také o necitlivé oblasti, protože pokud máte poruchu nervu, může to zastřít výsledek vyšetření lékařem, protože byste v daném místě mohla mít problém cítit příznaky zánětu. Také prosím v pondělí zavolejte tomu lékaři, který Vás pro hypereosinofilní syndrom sleduje a léčí Vás. Dále se vše bude řídit podle výsledků, také bude nutné vyčkat na to, jak dopadl výsledek laparoskopie a histologické vyšetření vzorků odebraných ze ztluštění střeva. Držím Vám palce, aby to všechno dobře dopadlo. Kdybyste potřebovala v budoucnu pomoci s něčím dalším, prosím jistě se na nás obraťte, ideálně získejte lékařské zprávy. Kdyby byl problém dostat se na pohotovost, prosím, zavolejte si sanitu. S pozdravem MUDr. Soňa Boušková

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Kaššovicová


Dobrý den,

kolegyně výše toho napsala hodně, já jen doplním svůj pohled na výsledky krevního obrazu.

Zvýšené bílé krvinky a destičky mohou znamenat zánět - třeba revma nebo absces nebo nějakou lymfadenitidu... Ale také to může být jen reakce těla na operaci. Určitě bych chtěla vidět kompletní výsledky krevního obrazu (hlavně diferenciál - rozpočet bílých krvinek - u zánětu bych čekala zvýšené procento neutrofilů).
Snížené MPV (objem trombocytů) bych vůbec neřešila, jen to ukazuje na vydrážděnou kostní dřeň - krvetvorbu, která je akcentovaná třeba tím zánětem - jak se tvoří víc destiček, tak jsou menší. S tvorbou modřin to nijak nesouvisí.

Určitě zkontaktujte svého lékaře pro hypereosinofilní syndrom (hematolog?) a svého praktického lékaře, který zhodnotí všechny dosud provedená vyšetření/operace, kompletně vás vyšetří a určí další postup.

Jestli jste týden po operaci, tak určitě navštivte znovu pracoviště, kde jste byla operovaná a nechte si udělat aspoň ultrazvuk.

Přeji hodně zdraví!
s pozdravem MUDr. Kaššovicová

Související dotazy

Bolest po laparoskopii
Pred týdně prošla jsem laparoskopie pravy vejcovod...
Bolesti břicha
Dobrý den, už delší dobu mám problémy s bolestmi v...
Neplodnost a laparoskopie
Dobrý den. Mám problémy s otěhotněním. Moje lékařka...
Bolest břicha
Bolest břicha + celková slabost a navaly tepla v oblasti...
Necitlivost končetin
Dobrý den, delší dobu si u sebe všímám částečné necitlivosti...
Bolest břicha
Dobrý den .jsem 14 dni po laparoskopii břicha. .příčina...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Bolest břicha, nadýmání a nemoct si dojít na velkou

Dobrý den, Chtěla jsem se zeptat už přes tři dny mám nadýmání, které způsobuje...

Bolest břicha, nadýmání a říhání při negativních nálezech

Dobrý den, už jsem psal dotaz jednou a ještě bych rád doplnil informace. Od...

Bolest břicha, nadýmání, nechutenství, zvracení

Dobrý den, je to asi dva týdny co jsem zde psal. Je to měsíc a dva týdny, co...

Bolest břicha, nafouknuté břicho, nepravidelná stolice

Dobrý den, asi dva týdny trpím bolestí, resp. nepohodlím v oblasti břicha....

Bolest břicha, nafouknutí a špinění

Dobrý den, mám takový problém. Je to dva dny co jsem začala špinit. Už několik...

Bolest břicha, nachlazení

Dobrý den, mam dotaz mam strach. Delší dobu jsme mela problémy s břichem nic...

Bolest břicha, nález oteklého střeva

Dobrý den, moje maminka roc. 1965, v 11/20 Prodělala nespecificky zánět...

Bolest břicha, nauzea

Dobrý večer,už 4ty den mě trápí bolest bricha spíše v pravé cele části a potom...

Bolest břicha, nauzea, nepravidelná menses

Dobrý den, jsem 7 měsíců po porodu, první menzes jsem měla hned po ukončení...

Bolest břicha, nauzea, průjem

Dobrý den, minulý týden (od 15.6.) mne začal bolet žaludek, o týden později...

Bolest břicha, nechutenství, pocit na zvracení

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. mám už třetí den ranní nevolnost, pocit na...

Bolest břicha, nechutenství, úbytek váhy

Dobrý den,prosím o radu....Mé potiže začaly před cca šesti týdny..bolestí břicha,nechutenství...

Bolest břicha, nepravidelnost menses

Dobrý den, mám takový problém. Asi od listopadu mě více pobolívá v podbřišku,...

Bolest břicha, nevolnost

Vážený pane doktore, s nástupem letních měsíců trpím žaludečními problémy....

Bolest břicha, nevolnost, časté močení

Dobrý den, už více než měsíc mě bolí v podbříšku hned na stydkou kostí, také...

Bolest břicha, obtíže s dýcháním

Dobrý den, prosím o radu.Lonsky rok jsem prodělala covid 19,kdy se mi velice...

Bolest břicha, pálení žáhy

Dobrý den, již více než půl roku mne trápí bolesti v oblasti žaludku, podbřišku...

Bolest břicha, páliví bolest, říhání

Dobrý den, strašně Vás prosím o radu. Už nevím kudy kam. Už delší dobu cca 1...

Bolest břicha, páteře, tíha na hrudi

Dobrý den, chtěla bych se optat, už asi tři měsíce se babrám v mých zdravotních...

Bolest břicha, páteře, tíha na hrudi

Pani doktorko děkuji za odpověd, po přečtení,nevím teda jak dál s Vámi komunikovat,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

HPV

Dobrý den, je možné nakazit se HPV virem pouhým líbáním? Několikrát jsem se...

ATB a Slunce


Černé tečky před očima

Zdravím už asi 2 týdny vidím před očima černé tečky které moc nemizí a občas...

Pocit nedostatku dechu

Dobrý den, potřeboval bych prosím poradit ohledně ,,občas zhoršeného dýchání"....

Zmatek v sexuální orientaci

Dobrý den, mám zmatek v mé orientaci. Je mi 19,5 let, vždy jsem se snažil o...

Puchýřky na penisu

Dobrý den, rad bych se zeptal, před 11 dny jsem měl nechráněný pohlavní styk....

Postherpetická neuralgie

Dobrý den , prosím o radu, zda existuje pomoc při léčbě postherpetické neuralgie.Tato...

Zákrok u stomatologa

Dobrý den, jsem den po zákroku u zubaře, kdy mi byla zhotovena bílá plomba...

Bolesti konečníku


Boulička na hlavě kojence

Vazeny pane doktore / pani doktorko, muj jinak zdravy 2.5 mesicni syn ma na...

Zlomena a nebo narazena noha

Dobry den mam takovi Problem pred 2dny jsem se bouchla do stolu s nohou oteklo...

Antidepresiva - escitalopram teva

Dobrý den, poprosil bych Vás o radu. Praktická lékařka mi předepsala na celkové...

Spolknutí knoflíkové baterie

Dobrý den pane doktore, v minulosti jsem se na Vás již obracela s dotazem,...

IRBBB na EKG

Dobrý den ,chci se zeptat co znamená iRBBB?znamená to ,že mám?Nebo můžu mít...

Antidepresiva a jiné léky/doplňky stravy

Dobrý den, beru esoprex a zajímá mě, jestli ho můžu užívat společně se zenarem...

Zvýšené onkomarkery

Dobrý deň, chcem vás poprosiť o konzultáciu. V 6. deň menštruačného cyklu som...

Citalec

Citalec DObrý den, chodím na kardilogii a beru Nebilet. Teď mi lékař předepsal...

Žaludeční kýla

Dobrý den, již několi měsíců mám problémy se zažíváním. Bolesti v oblasti žaludku,...

Kontryhel mi zrusil menstruaci

Dobry den, je mozne ze mi sypaný kontryhelovy čaj uplne zrusil ms? Obvykle ji...

Neuralgie

Dobrý den. Již rok mě trápí neuralgie trigeminu. Byla jsem na vyšetření u neurologa...

Reklama