Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Boreliosa

Praktické lékařství Lukáš 28.7.2016

Dobrý den,

před 17 dny jsem si vytáhl ze stehna klíště. Šlo to úplně hladce, přišlo mi, že nebylo skoro přisáté. Měl jsem kolem malou červenou skvrnu, které jsem nijak nevěnoval pozornost. Po 14 dnech se mi zdála větší, tak jsem zašel na kožní a odešel s podezřením na boreliózu, takže jsem dostal doxybene (což je paráda, protože při svém zaměstnání chtě nechtě musím občas ven, tedy i na slunce) a za 14 dní mám přijít na krev.
Neskutečně mě užírá nejistota a ve všech volných chvílích nedokážu přemýšlet nad ničím jiným než nad tím, jestli ji mám nebo ne. Vím, že je z fotografie těžké něco poznat. Ale dalo by se aspoň odhadnout podle té skvrny, s jakou pravděpodobností to borelióza je? Není to podle mě úplně typická skvrna, kdybych ji tam neměl ještě po takové době od přisátí, řekl bych, že je to spíš nějaká lokální zánětlivá reakce.

Děkuji mnohokrát

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Opravdu pravděpodobnostní odhad dle vzhledu ložiska není možný. Pokud pacient tako...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Boreliosa
Dobrý den, rok se léčím s 2. stadiem boreliosy, na...
Boreliosa
Dobrý den , o víkendu me něco kouslo u bazénu, ze zacatku...
Boreliosa
dobry den chci se zeptat jestli borolioza muže zvyšit...
Boreliosa
Dobrý den. Někdy v roce 99 jsem onemocněl boreliosou...
Boreliosa
Co vás trápí, jak dlouho problém trvá, berete nějaké...
Boreliosa
Dobrý den,dcera 15 let se léčí Doxyhexalem na boreliozu..Provádí...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Boreliosa


Boreliosa


Boreliosa


Boreliosa


Boreliosa


Boreliosa

Dobrý den, před pár dny jsem Vám zasílala svůj dotaz ohledně, boreliosy. Odpověď...

Boreliosa

Dobrý den rád bych se zeptal když jsem byl na odběru mozkomíšního moku pro bodezření...

Boreliosa

Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o vysvětlení výsledků testů na borrelie....

Boreliosa


Boreliosa

Dobry den, v kvetnu 2009 jsem si odstranila kliste ze zadni strany stehna....

Boreliosa

Dobrý den.Prosim o radu. Před týdnem mi zjistili boreliozu, na pravé končetině...

Boreliosa

Dobrý den, rok se léčím s 2. stadiem boreliosy, na zač. hodnoty LB Elisa IgG...

Boreliosa


Boreliosa

Dobrý den. Někdy v roce 99 jsem onemocněl boreliosou z klíštěte, jednalo se...

Boreliosa

Dobrý den, mám dotaz k léčbě boreliózy. Před 14 dny jsem měl klíště, které...

Boreliosa

dobry den chci se zeptat jestli borolioza muže zvyšit hladinu cukru v krvi man...

Boreliosa

Dobrý den, už přes měsíc me strašně bolí nohy a časem to šlo i na ruce až do...

Boreliosa ??


Boreliosa ??


Boreliosa a těhotenství

Dobrý den, na diagnostikovanou boreliózu (erythema migrans) jsem dostala antibiotika...