Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Byla diagnostikována psychiatrem generalizovaná úzkostná porucha, trpím silnou agorafobií

Psychiatrie Ala 25.6.2019

Dobrý den, před léty mi byla diagnostikována psychiatrem generalizovaná úzkostná porucha. K tomu trpím silnou agorafobií. Teprve před měsícem jsem začala užívat pravidelně Cipralex, nyní jsem na dávce 1 a 1/2 10 mg. denně. K tomu bych měla užívat ráno 1 tbl. Prosulpinu, jelikož trpím na žaludeční nervozu. Jsem na nechopence cca 2 měsíce. Od doby, co užívám Cipralex jsem neustále unavená, Beru ho tedy večer, ale to zase do cca 2 hodin nemůžu usnout. Už jsem z toho vyčerpaná, přes den je mi divně, nikam nedojdu, nic se mi nech ce dělat, jen ležet. Mám ještě vydržet? Neškodí mi kombinace Cipralexu a Prosulpinu? Mám ještě předepsaný Xana, ale ten si beru jen v nejnutnějších případech. Měla bych chodit na psychoterapie, ale toho nejsem v současné době schopná. Všechno vidím tak nějak jakoby v mlze a nejsem moc schopná se soustředit. Poradíte, jestli mám žádat o výměnu AD? Děkuji moc.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, těžko hodnotit, zdali potíže které popisujete ( jsem neustále unavená, vyčerpaná, všechno vidím tak nějak jakoby v mlze a nejsem moc schopná se soustředit ) jsou nežádoucím účinkem nasazené kombinace léků, anebo zdali jsou to příznaky základního onemocnění. O tom, či léky změnit, či dále navyšovat dávku by měl určitě rozhodnout ošetřující psychiatr, po důkladném vyšetření a pohovoru s Vámi. Určitě vnímám jako velkou chybu to, že nedocházíte na psychoterapii, postupná socializace, kognitivně behaviorální terapie, pobyt ve skupině mimo domov by pro Vás byla nápomocná. S ohledem na agorafobii můžou být popisované pocity i výmluvou pro další sociální izolaci, omezení kontaktů se zevním světem v rámci Vaší psychopatologie. Určitě je na toto potřeba komplexní náhled ošetřujícího psychiatra, navštivte ho co nejdříve. S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Úzkostná panická porucha
Dobrý den, nedávno mi byla diagnostikována úzkostná...
Úzkostná porucha
Dobrý den. Psychiatrem mi byla diagnistikovana generalizovana...
Panická úzkostná porucha
Když má člověk např. angínu, má m.j. třeba zvýšenou...
Generalizovaná úzkostná porucha
Dobrý den, zhruba 5 let se léčím s generalizovanou...
Horšící se stav a úzkostná porucha
Dobrý den, poslední dobou je mi více a více zle, hlavně...
Panická úzkostná porucha
Dobrý den, před dvěma měsíci mi byla diagnostikována...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Byl mi diagnostikován reflux pravděpodobně mimojícnový

Dobrý den byl mi diagnostikován reflux pravděpodobně mimojícnový, zahleněnost,...

Byl mi diagnostikován vnější hemoroid o velikosti 5 mm

Dobrý den, asi před 6 týdny jsem byla na chirurgii . Byl mi diagnostikován vnější...

Byl mi diagnostikován zlatý stafylokok v koleni.

Dobrý den, byl mi diagnostikován zlatý stafilococ v koleni, byla mi provedena...

Byl mi předepsán Revlar + Ventolin

Dobrý den, v březnu letošního roku jsem prodělala vážný astmatický záchvat....

Byl mu diagnostikován nádor na játrech, údajně zhoubný.

Dobrý den dotaz se netýká přímo mě píšu za známého kteý nemá možnost se takto...

Byl na ORL kvůli zvětšené levé krční mandli

Dobrý den, 13.10. jsem byl na ORL kvůli zvětšené levé krční mandli, občasné...

Byl OGTT v těhotenství proveden správně?

Dobrý den, pane doktore, velice Vás prosím o posouzení situace ohledně provedeného...

Byl porušen vřetenní nerv.

Dobrý den, jsem 6 let po operaci pažní kosti, dolní část humeru, myslím, že...

Byl postup správný?

Dobrý den, chci se zeptat, zda byl správný postup při léčbě otce (má lehce...

Byl to slabý infarkt?


Byla chyba ve mě?


Byla jsem na trhání vrchní osmičky

Dobrý večer. Byla jsem na trhání vrchní osmičky 16.12 žádná problémy nebyli....

Byla jsem několikrát minulý měsíc na záření

Dobrý den , Byla jsem několikrát minulý měsíc na záření, tak 7 krát na rentgenu,(4...

Byla jsem očkována třemi dávkami proti KE, bohužel před 11 lety

Dobrý den, moc děkuji za možnost položit dotaz. Před 3 dny jsem chytila klíště....

Byla jsem těhotná?


Byla jsem u doktorky snad s nachlazenim, kašel, ryma

Dobry den, je mi 24.. Byla jsem u doktorky snad s nachlazenim, kašel, ryma...

Byla jsem vyšetřena na ORL

Dobrý den. Byla jsem vyšetřena na ORL - bez doporučení praktika, jelikož ho...

Byla má diagnostika správná?

Dobrý den. Před necelými čtrnácti dny se mi udělala na žaludu malinká bradavice....

Byla mi diagnostik.plicni chlamydie,mycoplasma pneumoniae igg 128,dale pak borelioza igm 30

Dobry den,již jsem se jednou dotazovala.byla mi diagnostik.plicni chlamydie,mycoplasma...

Byla mi diagnostikována chlamýdie pomocí stěrů z močové trubice

Dobrý den, byla mi diagnostikována chlamýdie pomocí stěrů z močové trubice....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Absces - doba hojení

Dobrý den, včera mi byl v oblasti hýždě blízko konečníku vyříznut absces o průměru...

Absces

Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat, co by mohla být tahle bulka mezi stehnem a...

Akutní bolesti v pravém boku a zvýšená teplota


Bolest varlat po ejakulaci

Dobrý den, mám problémi s občasnou bolestí varlat po ejakulaci. Začne asi pul...

Bodove hodnoceni urazu

Dobry den, chtěla bych se zeptat, jakým způsobem se úrazy bodují. Na každé lékařské...

Zvětšená uzlina nad klíční kostí

Dobrý den, ráda bych se vás zeptala na jeden dotaz. Jak je to v praxi s hmatatelnymi...

Ulomeny zub

zdravim, prosim vas, kdyz mam kousek zubu ulomeny vrch tak je lepsi tam dat...

Ďolíčky na nehtech

Dobrý den, již téměř rok mám na nehtu malíčku pravé ruky ďolíčky (bez zbarvení,...

Zánět močového měchýře, teploty

Dobry den, po vysetreni krve a moci mi byl zjisten zanet mocoveho mechyre a...

Neurol a víno

Dobry vecer,chtela jsem se zeptam.Uzivam neurol,obcas si ho vezmu,kdyz mam uzkost,dnes...

Skvrna na dásni

Dobrý den,syn ma 6 let a již dva týdny ma na dásní jako by váček s bílou skvrnou...

Tlak na hrudi, brnění levé ruky

Dobrý den, občas mě tlačí srdce a jak kdyby mě brněla levá ruka. Nevím jak to...

Pupínky na stydkých pyscích a okolo poševního vchodu

Dobrý den,již druhý den mám na stydkých pyscích a okolo poševního vchodu drobné...

Bolest varlat od páteře

Dobrý den, mám cca měsíc bolest varlat při sezení-při dotyku židle se spodní...

Lechtání v krku

Dobry den.Chtela jsem se zeptat a piprosit o radu lecim se se stitnou zlazou...

Absces

zdravim pisu opet uz jsem se na to jednou ptal ale..... tak k veci vcera nic...

Bolest zubu po čištění kanálku a odstranění nervu

Dobrý den, V pondělí jsem byla u zubaře, jelikož jsem již více než týden měla...

Biseptol a kyselé potraviny


Maltitol v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 24.tt a snědla čokoládu s obsahem maltitolu. Vím, že to není...

Bolest varlete

Dobrý den, manžel nemůže už dva dny sedět, stěžuje si na bolest v pravém varleti...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.