Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Byla provedena biopsie prostaty

Urologie Zdenek 7.4.2020

Dobrý den, dne 6.3 2020 mi byla provedena biopsie prostaty ke ktere mě doporučili urolog z Jablonce
a prostatu jsem mel zvetsenou cca5.5 cm a psa bylo v r.2018 2,4 v 2019 2,7 2020 6.4 .Vubec se mi nechtelo podtoupit biopsii jelikož sa da rict ze jsem nemel doposud žádné problemy s močením ani problemy s erekcí. Jenže lekař mě postrasil ze by to mohla byt rakovina ci nador prostaty tak jsem svolil. Od te doby nemam vubec žadnou erekci ani ejekulaci jen trochu hnede slizke tekutiny dase rict vody a mam tez potize s palenim v mocove trubici a schozenim na velkou.Kdyz jsem to rikal lekari ktery me biopsii delal tak mi rekl jestli chci jeste nekoho oplodnovat a ze mi napicha teststron jako pornohercum a predepsal mi CIALIS,Viagru.Pritelkyne ode mne z duvodu toho odesla a nevim co mam ted delat. Nikdo mi predem nerekl jake to muze nest nasledky a ja jsem ted uplne odepsanej. Ale když si prectu clanky muzu kterym byla biopsie tez provedena tak nikdo zadne problemy s erekci nema. Chtěl jsem Vas pozadat o vysetreni na Vasem zarizeni jestli se nestala nekde nejaka chyba. Předem moc dekuji. S pozdravem Z.
PS: lekarske zpravy prikladam

Doplňující informace:
Pred zakrokem jsem mel uplne normalni erekci i ejekulaci bez problemu. Dohnali me k biopsii lekari mel jsem PSA 6.2 což není
vysoka hodnota byli i taci co meli teba 30 a vic a nemeli zadnou rakovinu ani nador prostaty.
Když me postrasili rakovinou biopsii jsem teda podstoupil ale nebylo mi vubec sdeleno jake muže nest biopsie nasledky.
Nevim proč bych mel strach s pohl. styku, to mi neprijde ten duvod...
Rozdil je krev ve spermatu ktera se jak rikate objevuje cca treba tydny a jina vec je ta ze nemam sperma vubec zadne to je si myslim dost velkej rozdil, nemyslite?
Muzete mi poradit, kde se pak stala chyba?
Myslite ze mam uz porad bastit viagru a cialis? Nikdy jsem to predtim nepotreboval ted jsem uplne impotentni se da rict což je pro mne v 57
dost deprimujici.
Lituju akorat toho že jsem nekam na biopsii chodil.
S pozdravem Z.

Doplňující dotaz:
Chtel bych se jeste zeptat, jaka jsou dostupna vystereni erektilni dysfunkce. A co konkretne se bude vysetrovat?
Opravdu jsem z toho hodně mimo a zustal jsem bez pritelkyne.
Dekuji za odpoved a za Vas cas.

Doplňující dotaz: Jeste se Vas p. doktore zeptam na jednu věc která se objevila po biopsii a to taková
že vubec necitim pocit se vymočit prostě jako kdybych neměl nutkání na močení.
Jdu na WC jen z toho že bych jako musel a spiš při močení jakoby tlačím a lehce mě pálí na konci močové trubice.A druhá
věc je vypiju treba 1.5l a vymočím 0.4dcl strasne malo. Navic kdo má zvetsenou prostatu
jako já by měl pravě chodit často močit já nechodím teměř vubec, a když si dam teplou koupel
je mi strašně spatně i na zvracení.Sucho v ustech zimnice a uplně studený nohy.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, nejsem urolog, ale ze zkušeností, které mám jako praktik u mužů po biopsii prostaty pro suspekci na nádor, tyto potíže nikdo z nich nepopisoval. Uvádíte, že bezprostředně od výkonu, který prováděl Dr. Kolombo, nemáte vůbec žádnou erekci ani ejakulaci, jen trochu hnědé slizké tekutiny, dále též potíže s pálením v močové trubici a s chozením na velkou. To určitě není normální, běžné a proto Váš dotaz přepošlu k zhodnocení našemu urologovi, který Vám situaci objasní a doporučí další postup. Vyčkejte na jeho odpověď. S pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vašinka


Dobrý den, biopsie obvykle nevede k poruchám erekce. Zásah by musel být větší, než je samotná biopsie nebo by musely následovat dost zásadní komplikace. Problémy s ejakulací bývají. Běžně se v ejakulátu i týdny objevuje krev. Dle mých zkušeností byste mohl mít formu psychogenní erektilní dysfunkce - máte po biopsii strach, což komplikuje dosažení erekce. Obvykle to chce alespoň pár měsíců, než by se mělo pátrat po možné příčině. Tzn. provést vyšetření v rámci diagnostiky poruch erekce. Minimálně na přechodnou dobu by byly Viagra nebo Cialis vhodné. Jsem si zcela jist, že dr. Kolombo je více než kompetentním lékařem k řešení stavu

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vašinka


Dobrý den, indikovat muže k biopsii prostaty ve správnou chvíli pomáhá především vývoj hodnoty PSA. Pro člověka, který nemá problematiku rakoviny prostaty v malíku, není možné jen na základě hodnot PSA situaci pochopit. Od toho má pacient svého lékaře, aby s ním možnosti probral. Kdybychom brali v úvahu jen absolutní hodnotu 6,4 před biopsií, tak to není málo. Rakovinu prostaty může mít i muž s PSA mnohem nižším. A například vhledem k Vašemu věku (věkově specifické PSA) byste měl mít PSA do 3,5.
Dokázal bych si představit, že mohlo dojít při biopsii k poškození nervově-cévního svazku probíhajícího v blízkosti prostaty, který je odpovědný za erekci a ejakulaci. Běžně k tomu opravdu nedochází. A nemělo by jít o trvalý stav. Ale je to jen teorie. Obávám se, že úplně přesně se nedozvíte, v čem je příčina Vaší dysfunkce. Postup by měl být teď takový, že se provedou dostupná vyšetření erektilní dysfunkce a zahájí se tzv. rehabilitace penisu pomocí Viagry nebo Cialisu, která může přirozené erekci pomoci

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vašinka


Dobrý den, diagnostika erektilní dysfunkce je založena na tom, zda má možný terapeutický výstup. Nedokážeme opravit poškozené a nervy a cévy, které mohou být příčinou erektilní dysfunkce. Pátrá se především po možných vlivech potlačitelných a odstranitelných - obecně psychické stavy (lze zjistit rozhovorem), hormonální poruchy (krevní vyšetření), dále se zvažuje vliv léků nebo jiných nemocí.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vašinka


Dobrý den, pokud opravdu došlo po biopsii k nějakým změnám nebo poruchám v oblasti prostaty, mohlo to ovlivnit jak erekci s ejakulací, tak močení. Podle toho, co jste tu napsal, tak bych jako o nejvíce pravděpodobné řešitelné nemoci uvažoval o zánětu prostaty. V případě, že by se toto potvrdilo, měla by se léčit dlouhodobě antibiotiky. Ostatní jsme probrali v předchozích dotazech. Stran močení je na místě rovněž symptomatická léčba, která dočasně pomůže potlačit příznaky.
V první řadě bych tedy provedl diagnostiku poruchy erekce, funkce a zánětu močopohlavních cest. Při podezření na zánět bych léčil prostatitidu antibiotiky v kombinaci se léčbou příznaků. Pak by se vidělo, co dál...

Související dotazy

Biopsie prostaty
Urologie Dobrý den, více jak rok mám zvýšené hodnoty...
Zánět prostaty
Přeji dobrý den. Několik let se léčím se zvětšenou...
Biopsie prostaty
Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat, zda je biopsie prostaty...
Biopsie prostaty
Chtěl bych vědět, zda mohu nastoupit do lázní 10 dnů...
Biopsie
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli biopsie delozniho...
Biopsie
Dobrý večer, chtela bych se zeptat. Mojí tchyni našli...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Byla mi diagnostikována těhotenská cukrovka

Dobrý den, byla mi diagnostikována těhotné.cukrovka na základě ogtt ve 25tt...

Byla mi zjistena ureoplazma 1E4 CFU/ml, intermedialni na tetracyklin

Dobry den, byla mi zjistena ureoplazma 1E4 CFU/ml, intermedialni na tetracyklin,...

Byla mi zjištěna borelioza

Dobrý den, byla mi zjištěna borelioza na základě krevních testů (dle slov lékaře...

Byla mi zjištěna mononukleoza, 14 dní jsem brala antibiotika

Dobrý den ,je mi 39 let na konci června 2019 mi byla zjištěna mononukleoza....

Byla mi zjištěna mycoplasma pneumoniae

Dobrý den, zhruba od března jsem chodila k PL s bolestmi krčních uzlin na levé...

Byla mně zjistena subklinicka hypotyreoza

Dobry den, mam recidivujici aftosni stomatitidu, kdy se mi velmi dobre dari...

Byla mně zjištěna chlamydiova uretroprostatitis

Zdravím, pred nekolika mesici mi byla zjištěna chlamydieova uretroprostatitis....

Byla mu zjištěna cysta velikosti 5cm v oblasti mozečku (syn 13 let)

Syn byl včera na magnetické rezonanci. Byla mu zjištěna cysta velikosti 5cm...

Byla na laserovem zákroku odstranění kondylomat v oblasti genitalii

Dobrý den, vcera jsem byla na laserovem zákroku odstranění kondylomat v oblasti...

Byla nám doporučena metoda ICSI

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, byla jsem dvakrát těhotná, poprvé přestala...

Byla příčina průjmu Elicea?

Dobrý den, začínám brát lék Elicea, první dva dny jsem vzala lék ráno a až večer...

Byla sem na gastroskopii kuli občasnému bušení srdce

dobry den, byla sem na gastroskopii kuli obcasnemu buseni srdce, poprosim vas...

Byla u své zubařky s bolestí zubu a dásní okolo něj

Dobrý den, před třemi nedělemi jsem byla u své zubařky s bolestí zubu a dásní...

Byli jsme upozornění, že bude dost nemocný

Dobry den, chtela jsem se zeptat. od rijna chodi syn do skolky na dve dopoledne.Byli...

Byli jsme velmi spálení

Dobrý den, mám problém s kůží. Před pár týdny jsem byla na Kanárských ostrovech....

Byli mě a příteli zjištěny chlamydie trachomatis

Dobrý Den byli me a příteli zjištěny chlamydie trachomatis máme 4 letého syna...

Byli mi zjištěny autoprotilátky, myslím, že ANCA

Dobrý den, mám dotaz. Byli mi zjistěny autoprotilátky, myslím, že anca. Jsem...

BYLINA BRAHMI

DOBRÝ DEN, CHTĚLA BYCH SE ZEPTAT JESTLI ČAJ NEBO JINÉ PŘÍPRAVKY Z INDICKÉ BYLINY...

Byliné čaje

Dobrý den! Mám silné klimakterické potíže, HT není možná způsobovala mi problémy.Mám...

Bylinkový stimul mozku

Za nedlouho budeme psát zápočtový test ze zbraní (zákony, ale i technickou stránku...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Strach z ALS

Dobry den. Chtel bych se zeptat na zalezitost, ktera me velmi trapi. Zhruba...

Nemoci jazyka

Dobrý den , na levém boku jazyka v zadu se mi udělali jake si bouličky, mohl...

Vysvětlení lékařských slov normohydramnion, presagienty

jsem těhotná a mám v průkazu zapsány dva výrazy, kterým nerozumím. první je...

Bolest obratle při doteku

Dobrý den, když si zatlačím na trn obratle zhruba v polevině páteře je na dotek...

Cysty na mozku.

Dobrý den, před půl rokem jsem byla odeslána na MR pro neustále bolesti hlavy,...

Odkašlávání, dráždění v krku, škrábání, lechtáni v krku

Přeji Vám dobrý den. Prosím mám na Vás dotaz. Jedná se o kašel spíše o odkašlávání...

Antidepresiva - jak dlouho je budu brát, můžu pít alkohol, vliv na játra a antikoncepci

Dobrý den, trpím depresemi a stavy úzkosti. Pan doktor mi předepsal léky Amisulprid...

Nemoci jazyka

Dobrý den. Synovi se na jazyku dělají když je nachlazený takovéto pupinky máme...

Tvar penisu

Dobry den, je mi 18 chtel jsem se zeptat na zakriveni penisu. Uz delši dobu...

Svědění řitního otvoru a páení při močení


Bolest, pálení, svědění prstů

Dobrý den, rád bych se obrátil na pomoc protože má situace je již zoufalá. Již...

Nemoci jazyka

Dobrý den, asi 2 měsíce mám zvětšený jazyk, pálí mě a mám neustále sucho v...

Neustálý pocit plného moč. měchýře

Dobrý den, je mi 19 let a mám neustálý pocit plného močáku chodím třeba každých...

Zvýšené monocyty

Dobry den, chci se jenom zeptat zda zvysene monocyty muzou byt znamkou nejake...

Červené oči po probuzení

Dobrý den, na začátku července jsem mívala po ránu červené, sušší oči, oči jsou...

Fotosenzitivita


Hleny v krku, neustálé pokašlávání

Dobrý den, již léta mě trápí problém, který mě poměrně intenzivně obtěžuje....

Předkožka

Dobrý den , chtěl sem se zeptat na tuto fotku včera po dlouhodobém styku mi...

Ultrazvukové vyšetření

Dobry den, rada bych znala Vas nazor na vysledek meho ultrazvukoveho vysetreni...

Suchý neustupující kašel

Od polovina října 2008 mám suchý kašel, bez teplot. Domácí léčba (čaje, bromhexin)...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.