Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

CMV v těhotenství

Gynekologie Klára 6.4.2017

Dobrý den,
obracím se na Vás s velkou prosbou. Jsem nyní 29.týden těhotenství a kvůli nachlazení mi dělali laboratorní vyšetření, kde byly zjištěny tyto hodnoty: CMV IGM 0,9 HRANIČNÍ, CMV IGG 116 POZITIVNÍ. Výsledek laboratorního vyšetření nelze jednoznačně hodnotit, v.s. se jedná o reaktivaci infekce při oslabení organizmu. Doporučujeme opakovat vyšetření k definitivního zhodnocení stavu. Toto mi bylo zjištěno teď v 4/2017. Otěhotněla jsem v průběhu září, října 2016. Jde mi teď o to, že nevím co tyto hodnoty znamenají a zda je tu hlavně riziko pro miminko? Jelikož mám i výsledky, na tuto infekci z 2/2016 či-li 7měsíců před otěhotněním, kdy hodnoty CMV IGM i CMV IGG byly obě negativní. Pokud si to tedy vyložím jako laik, musela jsem toto chytnout v průběhu těhotenství nebo předtím. Nevím jak moc závažné jsou tyto hodnoty. Jinak ještě bych chtěla závěr dodat, že v 7/2016 tedy cca 2měsíce před otěhotněním jsem měla vysoké teploty a cítila velkou únavu. To mi však testy na CMV nebyly provedeny. Je tedy i tam riziko pro miminko, pokud jsem CMV nakazila právě v této době. Zhruba 2měsíce před otěhotněním? Mám velký strach o miminko. Děkuji

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Kláro, současné hodnoty znamenají, že jste primární infekci prodělala v minulosti, tedy ve V...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie, Porodnictví Pracoviště: GYNBUS s.r.o.

Vážená paní,
myslím že nemusíte mít obavy protilátky IGM jsou jen hraniční a
Samotn...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

CMV
CMV v těhotenství Dobrý den, otěhotněla jsem 06/2017,...
CMV
Dobrý den, někdy v minulosti jsem prodělala CMV,...
CMV
Dobrý den, bylo mi zjištěno: CMV - IgM pozitivní, IgG...
Protilátky CMV a rizik pro plod v těhotenství.
Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně protilátek...
CMV
Dobrý den, měla jsem klíště, za 14 dnů jsem tam měla...
CMV-suspektní infekce
Dobrý den, V roce 2004 jsem měla CMV-suspektní aktivní...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

CMV

CMV v těhotenství Dobrý den, otěhotněla jsem 06/2017, v 08/2017 proběhly těhotenské...

CMV

Dobrý den zjistili mi zvýšene jaterní testy ALT 3 , AST 1.1 bilirubin 30 před...

CMV

Dobrý den, ráda bych znala Váš názor. Trápí mě již 14 dní zvýšené teploty, bolest...

CMV a bolesti v krku

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda má souvislost nález CMV - aktivní suspektní...

CMV a zvýšené jaterní testy

Mam dlouhodobe - minimalne rok, zvysene jaterni enzymy ( ALT a AST) a zvysenou...

CMV infekce

Dobrý den, již jsem měla na vás dotaz ohledně HPV na dělož. čípku a ještě mi...

CMV infekce

Dobrý den, potkala mě nepříjemná infekce CMV virem. Bohužel tato infekce se...

Cmv infekce

Dobry den, omlouvam se ze otravuji a predem dekuji za odpoved. Pred 7 tydny...

CMV infekce

Dobrý deň, potratila som dvakrát - raz v novembri 2016 a následne v marci 2017....

CMV infekce detekovaná v mateřském mléce, ukončení/neukončení kojení

Dobrý den, můj syn (v té době 10 měsíců) trpěl na vleklé zvýšené teploty a přetrvávající...

CMV virus

Dobrý den měl bych dotaz je to asi 4 týdny co sem byl hospitalizován z dlouhodobejma...

CMV-suspektní infekce

Dobrý den, V roce 2004 jsem měla CMV-suspektní aktivní infekce Četla jsem...

CMV, EB a toxoplasmosa

Dobrý den, paní doktorko, při krevních testech mi zjistili, že jsem prodělal...

Co je "Karnovsky index "

Prosím o sdělení co znamení "Karnovsky index 90 "

Co a jak po operaci žlučníku

Dobry den, jsem po operaci zlucniku uz paty tyden, mohu se uz normalne koupat?...

Co a kdy můžu dělat po operaci varikokély?

Jsem po laparoskopické mikrochirurgické operaci varikokély. Chci se zeptat,...

Co a tím

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, co by mohlo znamenat, když mám v třísle hnědě...

Co brání těhotenství?

Dobry den přeji, ráda bych se zeptala: V případě, že žena má pozitivní ovulační...

Co by jste mi doporučila na alergickou rymu?

Dobry den, chtela bych se zeptat co by jste mi doporucila na alergickou rymu,...

Co by jste mi doporučili, aby bylo zase vše jako dříve?

Dobrý den. Potřeboval bych poradit. Jedná se o poruchu erekce. Tak cca před...