Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Distorze chopartu

Ortopedie Jirka 21.1.2015

Dobrý den,
17.11.2014 jsem si večer špatným došlápnutím přivodil podvrtnutí v nártu levé nohy kdy bolestivé místo bylo z vnitřní boční strany nártu. Dle doktora je to: Distorze Art. Choparti L. SIN. Od rána druhého dne, jsem na nohu nemohl došlápnout. Bylo to dosti bolestivé. Navšívil jsem pohotovost, kde mi lékař nařídil ledovat a mazat lokálními gely (Ibalgin gel apod..). Udělal rentgen a zlomenina tam není. Dalších pár dní jsem lehce nohu rozcházel a promázával těmito gely. Přes den jsem vždy nohu nějak rozchodil, nicméně došlápnout jsem nemohl. Nejvíce však bolela noha ráno po prvních došlápnutí. Vždy jsem kulhal. Jelikož se obtíže po cca 14ti dnech zlepšily pouze minimálně navštívil jsem ortopedii. Tam mi bylo řečeno, že mi měli dát ihned alespoň ortézu nebo sádru. Pro jistotu pan doktor udělal také rentgen. Také říkal, že to zlomené není. Nyní jsem byl začátkem ledna na kontrole a noha se dosti zklidnila. Sice to nebylo ideální, ale bylo to již lepší, než v prosinci. Od začátku ledna jsem ale nohu začal zatěžovat více a to hlavně pohybem. 3-4 v týdnu chodím svižnější chůzí cca 5-6 km po rovném terénu (silnice) a cca 5x v týdnu jezdím na eleptickém trenažéru. Od té doby se mi bolesti opět vracejí. Při chůzi podvědomě noze odlehčuji a tím mě poté vždy bolí v zadní části kolena levé nohy (zezadu pod stehnem v jamce) a také vždy cítím namožený sval na pravé noze. Snažím se ale na nohu došlapovat při chůzi plnohodnotně, ale vždy při došlapu cítím bolest.

Je toto normální, že i po dvou měsících mohu mít stále takovéto problémy ? Nohu mám od doby podvrtnutí stále lehce nateklou v oblasti podvrtnutí, tedy na vnitřní boční straně nártu levé nohy.

Předem děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Miroslav Skoták


Dobrý den.Normální to bohužel je. Škoda , že nedošlo ke zklidnění v sádře po úrazu. Vazy ještě nejsou zřejmě dohojeny, mohlo dojít k jejich poškození stejně tak šlach za vnitřním kotníkem a jak podvědomě odlehčujete bolí Vás úpony lýtkových svalů v podkolenní na stehení kosti . V současné době bych doporučil zahájit rehabiltaci magnet a vířivku a zatěžovat pouze normální chůzí bez větší zátěže. Pokud bude rehabilitace bez efektu je vhodné scintigrafické vyšetření, které by mohlo odhalit případné úrazové změny, ketré nejsou vidět na rtg snímku. Potíže mohou trvat několik měsíců.

Související dotazy

Lehká distorze kolene
Dobrý den, při zavodech v běhu na 60 m jsem spadla...
Distorze kolene a Clexane
Dobrý den, před třemi týdny jsem měl úraz kolene, diagnóza...
Distorze kolene
Dobry den mam dotaz.Při vystupovani z autobusu mě hlasitě...
Kolem kotníku začalo brnět, mravenčit a sem tam se objeví mírné záškuby
Dobrý den, je mi 31 let, výška 175 cm, váha 70 kg....
Bolest kolene
Dobrý den,jsem už 6 týdnů po úraze-diag.S834-distorze...
Distorze zápěstí
Dcera (bude jí 12), spadla a zkroutila si pod sebe...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Distorze hlezenního kloubu

Dobrý den, po nešikovném došlápnutí se mi před 5 týdny stal úraz, při němž...

Distorze hlezna

Dobrý den chci se zeptat,zda je normální,že je kotník v místě distorze teplý?Je...

Distorze hlezna

Dobrý den, v pondělí 27.9. jsem byla ambulantně ošetřena po pádu z kola a byla...

Distorze hlezna

Dobrý den, dne 26.12 jsem měla úraz kotníku, na pohotovosti mi byl udělán RTG...

Distorze hlezna

Dobrý den. Před 14 dny jsem špatně došlápla na kotník při sestupu(chůzi) po...

Distorze hlezna

Dobrý den, předtím jsem špatně upadla udělala si distozi hlezna s možnou rupturou....

Distorze hlezna

Dobrý den, před týdnem (v sobotu) jsem při větší procházce (16km) při chůzi...

Distorze hlezna

Dobrý den, před 8 týdny jsem si na výletě podvrtnul pravý kotník, poté jsem...

Distorze hlezna - doba léčby, bolest, sportovní zátěž

Dobrý den, 26.3.2013 jsem si při běhu natáhla a zvrtla pravý kotník. Následné...

Distorze hlezna lecba

Dobrý den, jestli jsem nebyl trochu odbyt na poliklinice popr. Se snazim dostat...

Distorze kolena

Vážený pane doktore, jsem 5 dní po distorzi kolena, včera vyšetření na MR....

Distorze kolena a natažení vnitřního vazu

Dobrý den, hraji závodně kopanou a při utkání jsem si podvrtl koleno. Došlo...

Distorze kolene

Dobrý den, chtěla bych se optat na problematiku fixace nohy a antikoncepce při...

Distorze kolene

Dobrý den, při zápase jsem si špatně doskočil na nohu a když jsem dopad, tak...

Distorze kolene

Dobrý den, chci se zeptat při fotbale mi brankář zalehl koleno, přičemž asi...

Distorze kolene


Distorze kolene

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, minulý týden jsem utrpěl úraz kolene při fotbalovém...

Distorze kolene

Dobry den mam dotaz.Při vystupovani z autobusu mě hlasitě ruplo v koleni od...

Distorze kolene

Dobrý den, při lyžování jsem si způsobila úraz kolene. Ošetřena na chirurgii,...

Distorze kolene a Clexane

Dobrý den, před třemi týdny jsem měl úraz kolene, diagnóza distorze kolene,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Dítě spolklo úlomky plastu

Dobrý den,prosím o radu. Můj dvouletý syn si hrál se samolepkou,která měla zadní...

Oděrky n a žaludu-zánět

Dobrý den přeji,již jednou jsem měl problém a to je 6 let že jsem z jedné řeky...

Rýma a hlen ve stolici

Dobrý den, moje 3,5 měsíční dcera už téměř 2 měsíce chrochtá. Většinou ráno...

Tlak v žaludku

Dobrý den, poslední rok se léčím s žaludečními vředy, kontrola v květnu ukázala,...

Opakující se bolesti podbřišku, svalů, studený pot, malátnost a průjem

Dobrý den, již cca 7let mě trápí náhlé přepady bolesti podbříšku, bolesti svalů...

Horké dlaně

Mám dotaz, poslední dobou mám velmi horké dlaně... když si položím ruku např....

Bolest kotníku po úrazu

Dobrý den, 11.5. k večeru jsem o zvýšený práh u dveří špatně stoupla a noha...

Krvný obraz

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, čo znamenajú nasledujúce zvýšené hodnoty...

Porucha erekce

Potřebují vyšetření na poruchu erekce kam se mám obrátit,bul sem v urologa,ne...

Skvrny na nehtu u nohy a sloupnuty nehet

Na levém druhém prstu u nohy se mi objevila tmavá skvrna viz příloha a na pravé...

Bolestivá bulka v podpaží


Hyperintenzní ložiska v bílé hmotě


Extrakce osmičky

Dobrý den, v sobotu jsem byl na zubní pohotovosti, protože mě chytla levá dolní...

Dlouhodobá únava po infekční mononukleóze

Je mi 26 a trápí mě dlouhodobá přetrvávající únava - spím v průměru 10 hodin...

Bílé pupínky žaludu

Dobry mam na penise bile pupinky mam je asi od 14 - 15 let

Výtok

Dobrý den, mám problém s močí. Je v ní bílá pěna a strašně zapáchá, nevím co...

Extrakce osmiček u nekompenzovaného diabetika

Dobrý den. Na RTG chrupu mně zubař objevil osmičky nahoře vlevo i vpravo položené...

Bolestivé křeče v prstech,nártu,holení kosti a bolestivé zkroucení nohy do vnitř

Již několik let si stěžuji na bolesti hlavně levé nohy při chůzi,hlavně do schodů...

Antidepresiva Asentra

Dobrý den, ráda bych se informovala ohledně AD Asentra (Sertralin) a její případných...

Extrakce osmiček - vřídky v ústech

Dobrý den, jsem cca měsíc po extrakci všech moudrých zubů, v celkové anestezii,...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.