Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Dotaz na pití alkoholu při léčbě kortikoidy a antihistaminiky

Léky Petra 10.6.2020

Dobrý den,
na těle se mi objevuje kopřivka a lékař mi napsal do konce týdne prednison s tím, že zítra 2 tablety, v pátek 1 a v sobotu 1. Beru je večer, můžou mi nějak ublížit, kdybych požila alkohol, když si vezmu jednu tabletu? Děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková Chief Medical Officer

Specializace: Vnitřní lékařství Pracoviště: uLékaře.cz

Dobrý den, slečno Petro, děkujeme za Váš dotaz. Prednison ztlumí alergickou reakci a pomůže Vám zklidnit vyrážku. Kopřivka nejspíš byla dost výrazná. Prednison, stejně jako jiné kortikoidy, se bere většinou ráno, protože to odpovídá jejich přirozené tvorbě v těle. Pokud Vám lékař vysloveně nenařídil lék brát takto věčer (spíš myslím, že to tak dnes bylo proto, že jste byla teprve dnes na kontrole), pak jej prosím neberte od zítra večer, ale ráno (nebo pokud to lékař doporučil, tak ráno a večer zítra a pak další dva dny ráno). Berte podle doporučeného dávkování, tedy dnes dvě, zítra dvě, pak po jedné tabletě v pátek a v sobotu, k tomu léky na alergii Cezera. Alkohol se nedoporučuje pít ani u Prednisonu ani při užívání Cezery. U kortikoidů jde hlavně o riziko poškození žaludku, což při takto krátkém užívání neuškodí, u léků na alergie jde hlavně o prohloubení ospalosti, poklesu tlaku atd. Vzhledem k tomu, že jde o krátkou dobu po zahájení léčby na kopřivku neznámého původu, doporučuji Vám alkohol nepít, protože může zhoršit projevy alergie a není vhodné jej pít souběžně s Vašimi léky. Myslím, že to těch pár dní stojí za to bez alkoholu vydržet a zbavit se kopřivky. K tomu patří dietní strava s omezením alergenů, nepoužívat parfémy, nové vůně a chemikálie, kosmetiku, prací prostředky apod. Pak bych Vám doporučila alergologické vyšetření, aby se zjistilo, co způsobilo takovou alergickou reakci. Pokud byste si přála pomoci s objednáním, prosím využijte náš objednávkový systém. Přeji Vám, a´t je vám brzy zas dobře a kopřivky se zbavíte. S pozdravem.

Související dotazy

Vysazení antihistaminik
Dobrý den, je nutné před odběrem krve pro zjištění...
Kortikoidy
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat co vlastně jsou kortikoidy...
Antihistaminika
Užívám AERIUS tablety na alergii(kopřivka, svědění)....
Kortikoidy
Dobrý den. Před 5 lety mi lékařka diagnostikovala atoderm,...
Antihistaminika
Dobrý den, mám alergii na potraviny (histamin). Před...
Pemphigus na hlavě a kortikoidy
dobrý den , mám dotaz ohledně kortikoidů. Mám imunní...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Dotaz na očkování

Dobrý den, zajímal by mne Váš osobní názor ohledně nepovinného očkování proti...

Dotaz na očkování - Synflorix, Rotarix

Dobrý den. Měla bych prosbu aby jste mi poradila. Mám doma 4měsíční miminko...

Dotaz na onemocnění boreliozou

Dobrý den, Chtěla jsem se zeptat, zda li je možné být nakažený boreliozou...

Dotaz na onemocnění dutiny ústní

Dobrý den, v oblasti ústní dutiny a na okrajich jazyka po obou stranách se mi...

Dotaz na onemocnění srdce

Dobry den,zhruba pred tydnem jsem zacala byt unavena,dusna bolest v zadech..(tyden...

Dotaz na operaci slepého střeva jako samoplátce

Dobrý den, neplatim si zdravotní pojištění protože s nim nesouhlasím a rad bych...

Dotaz na otěhotnění

Dobry den chci se zeptat jaká je šance ze bych otěhotněla když jsem před 2 měsíci...

Dotaz na pásový opar

Dobrý den, měli jsme s přítelem náruživý pohlavní styk a druhý den mi volal,...

Dotaz na páteř

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat prosím.Mám jako by kámen pod žebry na levé straně...

Dotaz na pediatra

Dobrý den, mám dotaz na pediatra. U téměř tříleté dcery byla na foniatrii diagnostikována...

Dotaz na plastiku vazu

Dobrý den, pane doktore. Děkuji velice za informaci a Váš rychlý a profesionální...

Dotaz na podání léku

dobrý den chci se zeptat zda mohu dát svému 8 měsíčnímu synovi 1/4 tabletky...

Dotaz na pohlavní nemoc

Dobrý den, koncem roku 2011 jsem byla u doktorky z důvodu výtoku. Paní doktorka...

Dotaz na pooperační léčbu

dobrý den, v září loňského roku jsem byla na operaci totální endoprotéza kyčlního...

Dotaz na porod

dobrý den chtěla jsem se zeptat zda budu moct rodit normálně, či budu muset...

DOTAZ NA POSTUP LÉČBY MAMINKY 64 LET

DOBRY DEN PANE DOKTORE MUZETE PORADIT ME MAMINCE JAK MA POSTUPOVAT PRI TETO...

Dotaz na postup lékařů

Dobrý den, na přelomu října/listopadu jsem asi 14dní trpěla dvojitým viděním....

Dotaz na postup praktického lékaře

Dobrý den, chci se zeptat, zda-li postup praktické lékařky byl správný. Jsem...

Dotaz na postup zubního lékaře

Dobrý den. Byl jsem u zubaře na kontrole a po rtg mi bylo řečeno, že mám chronický...

Dotaz na poškození mozku při zánětu slinivky

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda může dojít při silném zánětu slinivky k...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Slupky z ovoce a zeleniny ve stolici

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda je normální, že se mi objevují nestrávené...

Bolest kolene při úplném napnutí nohy

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, na problém ohledně levého kolena. A jestli...

Bolest hlavy na dotek

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem. Už si připadám jako hypochondr. Docela...

Dvě boule u levého ucha

Zdravím chci se zeptat asi před týdnem se mi u levého ucha jak končí čelist...

Reakce na očkování proti tetanu

Dobrý den, před týdnem jsem byl očkován proti tetanu, za cca 24 hodin se mi...

Angína - bolest kloubů, stres ...

Dobrý den,již 5.den mám angínu, mám pořád jeden bílý čep na mandli a hrozně...

Osteom lebky

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na levé straně hlavy nad okem ve vlasech...

Adheze na RTG snímku plic

Dobrý den, nastoupil jsem do nové práce jako truhlář. Byl sem na prohlídce plic....

Oteklý poševní vchod

Dobrý den, chtěla bych se ujistit, jestli se svým problémem nemám pro jistotu...

Trávicí obtíže

PRO GASTROENTEROLOGA: Dobrý den, již rok a půl mám bolesti břicha a hrudníku,tlak...

2 díry na žaludu ( na penisu)

Dobrý den, mám takový větší problem. Mám na žaludu ( u penisu) 2 dirky. jednu...

Hučení v uchu a angína

Dobrý den, od minulého pátku (tedy již týden) mi hučí v levém uchu (ne nonstop,...

Kousání rtů a tváří

Dobrý den , už asi 3-5 měsíců si koušu tváře a rty. Zubařka řekla že z toho...

Pocit na zvracení a bolest žaludku

Dobrý den, již delší dobu cca 3 roky, mě trápí večerní nevolnost od žaludku.Často...

Onemocnění jater

Dobrý den, jsem muž, příští narozeniny mi budou začínat na 8 a mám následující...

Arteriální hypertenze

Dobrý den, mám vysoká tlak, beru Triplixam 5/1,25/10 a chci si udělat očistu...

Cholestáza

Dobrý den , mám zvýšené S GGT 6,42 a S ALP 9,28 . Užívám: Tolura 40, Pednison5,Helicid...

Ke zlepšení stavu jater je většinou klíčová abstinence od alkoholu, korekce lipidogramu, léčba hepatitidy

Náhodně při UZ vyšetření zjištěno počínající ztučnění jater. Stav po hepatitidě...

Onemocnění jater

Dobrý den, trápí mě barva stolice je světle béžova jako kapučino až malinko...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.