Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Extrasystoly

Vnitřní lékařství Jaroslav 11.7.2016

Dobrý den, již dva měsíce mě trápí extrasystoly. Zejména po probuzení a při hlubokém nádechu nebo kašli. Když bych si je chtěl vyvolat, stačí zakašlat nebo se hluboce nadechnout do plic a příjdou min. 2 nebo 3 po sobě, někdy až 6. S vysokým tlakem se léčím již 4 roky (prestarium 5mg, nyní nahrazeno druhým týdnem Nebilet 1/4 - tlak 120/80 TF 75-88 v klidu. Byl jsem na kardiologii kde mi udělali pouze ekg holter, prý je vše v pořádku a musím se s extrasystolami naučit žít. Byl jsem i na plicním, vše v pořádku.Dále se léčím s refluxem (helicid 20). Mohlo by se jednat napříkla o problém v pohybovém aparátu? Například od páteře? Mohlo by to být nějakým způsobem spojeno s refluxem? Popřípadě vás napadá o jakou příčinu by se mohlo jednat? Děkuji mnohokrát za odpověď. ( vysoký tlak musím mít prý dědičný, jelikož z krve je vše ok)

Odpovídá lékař:

MUDr. Magdalena Žáková


Dobrý den, Váš dotaz budu přeposílat ještě příslušnému specialistovi, nicméně - je pozitivní, že Vám na kardiologii po vyhodnocení 24hodinového monitorování EKG nejspíše sdělili, že nalezené extrasystoly nejsou projevem žádné závažné arytmie nebo prostě arytmie, která by vyžadovala větší léčebný zásah než předepsání betablokátoru (Nebilet) a že i plicní vyšetření nenalezlo příčinu extrasystol, resp. pocitu bušení srdce. Co se týká příčiny obtíží, kromě kardiálních (tj. přímo převodní poruchy, ať už z poruch vedení vzruchu v srdci jako takových, nebo vyplývajících ze strukturálních poruch srdce - zvětšení některé síně nebo komory apod. - což se vyšetřuje echokardiograficky) a plicních příčin mohou extrasystoly souviset s poruchami štítné žlázy,někdy také se závažnějšími poruchami postavení krční nebo hrudní páteře či žeber. Souvislost s refluxem přímá mě nenapadá, Helicid také nemá v nežádoucích účincích popsáno, že by po něm byly zjištěny arytmie. Bušení srdce se také může objevovat v souvislosti s prodělanou infekcí, může stačit i "běžné nachlazení", zejména pokud se "přechodí". Co se týká dědičnosti vysokého tlaku a jeho příčiny u Vás, předpokládám, že to také u Vás bylo již při zjištění vysokého tlaku blíže vyšetřeno - jak možná dědičnost, tak možná tzv. sekundární hypertenze - vysoký tlak v důsledku poruchy ledvin nebo nadledvin nebo štítné žlázy atd.

MUDr. Vendula Bartáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

Dobrý den,
tento problém musíte řešit se svým kardiologem, případně praktickým lékařem. Neurologie jako vyšetření by byla vhodná, je možné že máte citlivý sympatický nervový systém

Související dotazy

Extrasystoly
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, zda mohou extrasystoly...
Extrasystoly
Extrasystoly. Dobrý večer. Po letech se mi vrátily...
Extrasystoly
Dobry den, mam dotaz na extrasystoly. Mam obdobi, kdy...
Extrasystoly
Dobry den chcem sa informovat ohladom preskakovania...
Komorové extrasystoly, jak se jich zbavit
Dobrý den, měla bych na Vás dotaz, již dva roky...
Arytmie u mladého muže
Dobrý den, před několika měsíci jsem vypil větší...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Extrasystoly

Dobrý den, nejspíše mě trápí extrasystoly (podle toho, co jsem kde četla), dočetla...

Extrasystoly

Dobrý den, již 10 let bojuji s přeskakováním srdce. Mám velký problém záznam...

Extrasystoly

Dobrý den pane doktore, na holteru mi byly zjištěny SVES 1 KES 1580 izolovaných...

Extrasystoly

Vážený pane doktore, dovoluji si Vás požádat o Váš názor na následující problém....

Extrasystoly

Dobrý den, asi 4 roky mě trápí extrasystoly je to asi pul roku co jsem byla...

Extrasystoly

Dobrý den, během pěti let jsem 3x prodělala supraventrikulární tachykardii,...

Extrasystoly

Dobrý den, prosím vás, mám dotaz ohledně extrasystol. Asi 5 let mě trápí občasné...

Extrasystoly

Dobrý den, dovoluji si Vás poprosit o radu ohledně problémů se srdcem, který...

Extrasystoly

Dobrý den, po roce se u mě opět vyskytnul problém v podobě přeskakování a bušení...

Extrasystoly

Dobrý den, ráda bych se zeptala. Trápí mě extrasystoly a nejvíc se objevují...

Extrasystoly

Dobrý den,mám hrozný problém s extrasystoly ....stává se mi, že jich mám několik...

Extrasystoly

Dobrý den, ráda bych se ujistila, že extrasystoly mohou mít i takovéto projevy....

Extrasystoly

Dodrý den. Je mi 30 let jsem aktivní sportovec . V současné době si ale sport...

Extrasystoly

Dobrý den, už nějakou se mi občas stane, že mi srdce `poskočí/zaškobrtne`....

Extrasystoly

Mam uz asi 2 mesice nepravidelny puls, asi kazdy 10. az 20. uder mam pocit jako...

Extrasystoly

Dobry den, Je mi 41 let jsem zena normalni postavy. Hodinu denne aktivne...

Extrasystoly

Dobry den, mam problem s vnimanim extrasystol, ci spise zda se vubec jedna o...

Extrasystoly

Dobrý den, již rok trpím problémy se srdcem - extrasystoly. Lékař mi vysvětlit,...

Extrasystoly

Dobrý den, mám dotaz ohl arytmií, extrasystol. Bohužel již od července 2017...

Extrasystoly

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych Vás poprosit o Váš názor ... již 3 roky...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Můžu si vzít ibalgin pokud užívám antibiotika?


Bolest zad vystřelující do břicha a třísla

Dobrý den chtěla by jsem se zeptat,uz delší dobu mam bolesti zad na pravé straně,bolesti...

Otok kolene bez úrazu

Dobrý den, před cca 5 dny mi bez jakéhokoli úrazu, či zvýšené fyzické zátěži...

Otok penisu po sexu

Dobrý den,na penisu se mi udělal otok,po dlouhém a vášnivém sexu. Penis mi připadá...

Zalehlé ucho z alergie

Dobrý večer paní doktorko, mám chronickou rýmu se sezónním zhoršením kvůli...

Svědění vstupu pochvy

Dobrý den, je mi 20 let a mám problém se svěděním vstupu pochvy. Nejdřív se...

Otok a bolest kolenního kloubu po úraze

Dobrý den, pře dvěma dny, jsem si vykloubil koleno. Byl jsem u doktora, který...

Prst skříplý do dvěří


Oteklý kloub

Trápí mě nebolestivý otok kloubu na prstu na noze. Před asi 3 týdny jsem se...

Termín "slabá hemolýza" v krevním obrazu

Dobrý den, chtěl jsem se jenom zeptat, co znamená termín "slabá hemolýza"...

Bolest jazyka

Dobrý den, prosím vás o radu,před třemi měsíci mě začal pálit jazyk,spíš v...

Atrofie mozku a příčina


Zvětšené uzliny

Dobrý den, v červenci 2016 jsem prodělala infekční mononukleozu, týden hospitalizace...

Dolní retní uzdička

Dobrý den jsem trochu úchylná na piercingy , a ta jsem se rozhodla že si píchnu...

Oteklý kloub

Dobrý den, už asi 14 dní mám oteklý a začervenalý kloub na ukazováčku. Při ohýbání...

Léky na ředění krve

Dobrý den, před 2 měsíci jsem začala užívat lék Warfarin. Léčba mi byla zdůvodněna...

Nízké hodnoty krevních destiček

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Během těhotenství, ale i na začátku mi byli...

Operace kolenního kloubu

Dobrý den, jsem objednaný na náhradu kolenního kloubu. Po autohavárii před...

Drobné krvácení z konečníku


Helikobakterie


Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.