Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Flebotromboza

Srdce a cévy Renata 12.1.2014

Dobrý den pane doktore, 3.12.2013 mi byla diagnostikována flebotrombosa v PDK (imobilizace po operaci zlomeného kotníku-OS hlezna 29.10.2013). Dle sonografie byl nález : prox.část VF je kompresibilní, dist.část VF, VP, VTA, VTP i v.fibularis jsou subtotálně obliterovány tromby, na perifierii lehčí lymfedém. Léčena jsem byla Fraxiparinem Forte (10 dní) s týdenním klidem na lůžku a následně pak Warfarinem. První dva Quick testy byly v rozmezí 1,05-1,44 a během týdne došlo k lehčí progresi (dle lékařů nedostatečné nastavení léčby). Od 19.12. nasazeny injekce Zibor 5000, doporučeno cvičení a chůze s kompresivní punčochou. Mám na Vás dotaz ohledně cvičení a chůze - Zibor jsem včera dobrala, i když je Quick test stále kolem 1,6. Mohu nyní ujít krátký úsek i bez punčochy, aniž bych něco pokazila? A jaký typ cvičení zvolit? Mí lékaři se v tomto neshodují: pan ortoped mi nenapsal rehabilitace kotníku kvůli trombóze, na cévní ambulanci řekli rehabilitovat, ale bez rotopedu a vířivky a dále již typ cvičení nespecifikovali a obvodní lékařka doporučila chůzi a rotoped bez zátěže. Jsem vážně zmatená, potřebovala bych cvičit kvůli kotníku, ale opravdu nevím, co vše si mohu nyní dovolit, když INR není ještě v normě. Moc Vám děkuji za Váš čas a za odpověď.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den,
vzhledem k neúčinnému INR bych nedoporučoval cvičení bez punčochy. Je pravda, ...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Stav po trombóze
Pred pol rokom mi bola zistená hlboká žilná tromboza-flebotromboza,v...
HŽT a bolest
Dobrý den, byla mi zjištěna flebotrombóza dolní končetiny...
Flebotrombóza, bolest lýtka
Dobrý den, od prosince mě hodně bolí noha v lýtku....
Flebotromboza
Dobrý den,před rokem jsem prodělala dvojitou flebotrombozu/podkolenní...
Antikoncepce a flebotromboza
Dobrý den, zajímalo by mě, za jak dlouho může vlivem...
Ohrožení plodu, flebotrombóza, flaxiparin
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda může být ohrožen...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Flavobion

Dobrý den, jsem v 10 týdnu těhotenství a v po několika žlučníkových záchvatech...

Flavobion

Dobrý den, o víkendech konzumuji ve větším množství alkoholické nápoje. Může...

Flebitida

Dobry den, v polovině března jsem absolvovala kolonoskopii pred kterou mi do...

Flebitida

Dobrý den,před měsícem mi byla zjištěna flebitida na stehně.dvě sraženiny za...

Flebitis lýtkového svalu

Dobrý den. Během florbalu jsem si natáhl lýtkový sval.Byl jsem schopen chůze,...

Flebitis, bércový vřed

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat ohledně tatínka. Je mu 54 let, ma docela sedavy...

Flebopatie očních cév

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak se to stane že má člověk najednou flebopatii...

Flebopatie očních cév (2.)

Dobrý den, reaguji na vaši odpověď zde - http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/flebopatie-ocnich-cev-71618 chtěl...

Flebotrombosa

Dobrý den, před týdnem mi byla zjištěna trombóza, následkem úrazu kolene a nechození,...

Flebotromboza

Dobrý den,před rokem jsem prodělala dvojitou flebotrombozu/podkolenní a stehenní...

Flebotromboza před plánovanou artroskopii

Dobrý den.Mám poškozený meniskus,než došlo na operaci tak se objevila v lýtku...

Flebotrombóza, bolest lýtka

Dobrý den, od prosince mě hodně bolí noha v lýtku. Dnes konečně vím proč. Přepíšu...

Flector a plánované početí

Dobrý den, je prosím nutné (nebo vhodné) odložit plánování těhotenství po užívání...

Flegmóna

Dobrý den, v neděli mě štípla vosa do stehna, v pondělí už byl otok znatelně...

Flegmóna

Dobrý den, chtěl bych se jen poradit o průběhu léčby flegmony. Před 14 dny...

Flegmóna

Dobrý den, chtěl jsem vás poprosit o zhodnocení přiložených krevních testů. Asi...

Flegmona kolene

Dobrý den, minulý čtvrtek se mi na koleni udělal malý červený flicek který bolel...

Flegmóna kůže

Dobrý den, 12.7. jsem si po cca 20 hodinách našla pod kolenem přisáté malé klíště....

Flegmona na šíji

Dobrý den, včera jsem si nahmatala vzadu na šíji na dotek bolestivou bouličku....

Flegmona nohy po štípnutí

Dobrý den, chtěla bych se poradit. Před dvěma dny se mi objevil tento štípanec,...