Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Funkčnost ztvrdlého a zvětšeného nadvarlete po zánětu

Urologie Tomáš 14.10.2014

Dobrý den. Zajímalo by mě, jaká je podle Vás šance, že zánětem ztvrdlé a zvětšené nadvarle bude normálně funkční? Pokud očekáváte funkčnost jen částečnou, jaké parametry spermiogramu by měly být histologickými změnami nadvarlete ovlivněny především? Zánět jsem dostal již před několika lety po operaci varikokély (levá strana). Nezpůsoboval mi nějak zvlášť intenzivní bolest. Vrátil se po několika měsících, pak jsem ale bolest již necítil a pokud ano, byla spíš slabší a přičítal jsem to po operaci vzniklé hydrokéle. Čím to, že zánět vyvolal histologické změny, když bolest způsoboval jen malou? Je časté, aby po operaci varikokély (laparo-way) vznikaly záněty nadvarlete? Dodám jen, histologické změny nadvarlete konstatoval operatér při odstranění hydrokély. Podobně obaly varlete byli velmi silné, přestože samotné varle zdálo se býti OK. Má tedy levá strana na funkčnost vůbec naději? Spermiogram je OK a během let od zánětu se zlepšoval ve smyslu koncentrace (poslední 170 mil/ml), pohyblivost stálá. První spermiogram (chvilku po zánětu) ukazoval výrazně menší koncentraci, ale zato výbornou pohyblivost a vitalitu (které nyní nedosahuji) - nenaznačuje to, že se "uvolnil kanálek" ale spermie z něj nejsou úplně OK? Předem moc děkuji za odpovědi.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urogynekologie, Urologie‎ Pracoviště: Ambulance nemocnice Znojmo

Dobrý den, zánět po operaci je častý. Může probíhat tzv. subklinicky - nepozorovaně. Poško...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Nadvarle
Dobrý den, dlouhodobě se potýkám s problémy bolestí...
Bulka u nadvarlete
Dobrý den, na pravém varleti, spíše u nadvarlete...
Nadvarle
Dobrý den. Měl bych dotaz - před pár dny jsem při hygieně...
Zánět nadvarlete a masturbace
Mam zánět nadvarlete a chamovodu. Mohu při tom masturbovat??...
Po zánětu nadvarlete
Dobry den jsem mesic po zanetu nadvarlete leceno antibiotiky....
Po zánětu nadvarlete
Dobrý den, cca před 2,5 měsícem jsem byl na urologii,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Funkční zažívací obtíže

Už více jak rok mě trápí potíže s trávící soustavou. Začalo to velkou vzdušností...

Funkční zažívací obtíže po cholecystektomii

Dobrý den,jsem po operaci žlučníku cca 3roky,od té doby mám potíže,2-3 dny mám...

Funkční zažívací problémy

Dobrý den, obracím se na Vaši poradnu s dotazem ohledně bolesti v nadbřišku....

Funkční žaludeční dyspepsie

Dobrý den, od 22.11.2014 mě trápí dyspeptické potíže v oblasti žaludku, unáva,...

Funkčnost antikoncepce

Dobrý den, právě jsem začala brát první antikoncepci (foxinette neo). Mám dotaz,...

Funkčnost antikoncepce

Dobrý den, před 14 dny jsem začala brát antikoncepci Lindynette 20 a to 3.den...

Funkčnost Antikoncepce

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně antikoncepce Mirelle...Když jsem začla brát...

Funkčnost ha

Dobrý den, od 20. ledna do 26.ledna jsem užívala Valaciclovir a od 27. ledna...

Funkčnost HA Sunya při menstruaci už při dobírání platíčka

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli jsem bezpečně chráněná svou antikoncepcí...

Funkčnost hormonální antikoncepce

Dobrý den, včera jsem mĕl s přítelkyní nechránĕný sex. Užívá antikoncepci, ale...

Funkgování antikoncepce a hnědý výtok

Dobrý den pane doktore, mám na Vás dva dotazy. Tím první je fungování mojí antikoncepce....

Furantoin a zelený zákal

Dobrý den , mám dotaz dcera 27, bere Furantoin měsíc po zánětuMC nyní 1 za...

Furolin

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda antibiotika Furolin snižují účinnost antikoncepce...

Furolin a alkohol

Dobrý den, od lékaře jsem dostala Furolin mám ho brát 1x po 8 hodinách. Ale...

Furolin a alkohol


Furolin a pobyt u moře a na slunci.

Dobrý den, byla jsem na koupališti a začalo mi pálení a řezaní při močení....

Furolin a slunce

Dobrý den, na zánět močového měchýře mi doktorka předepsala Furolin. Můžu s...

Furolin a sluníčko


Furolin-Nitrofurantoin

Dobrý den, 17.5.2019 diagnostikovan zánět prostaty, od te doby lecen a brano...

Furolin, zánět močových cest

Dobrý den, dnes mi byla po cistologickém vyšetření předepsána antibiotika Furolin....