Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Hodnoty krevního obrazu

Praktické lékařství vlasta 12.1.2017

prosim o odpoved.mam neutrofily leukocity b 72.7 lymfocyty leukocyty b 18.8. jaka ma byt jejich spravna hodnota. čemu tento vysledek nasvedčuje. dekuji

Odpovídá lékař:

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: Centrum zdravotních služeb Bechyně

Dobrý den,

bohužel ve Vašem dotazu se jaksi ztrácím a nerozumím hodotám, které uvádíte a k čemu vlastně patří, mícháte názvy jednotlivých skupin leukocytů a hodnoty které píšete zcela neodpovídají hodnotám (ani řádově), které zhruba mají být.
Každá laboratoř má své hranice normy mírně posunuté, v závislosti na použité metodě měření a jednotlivých použitých přístrojů, Nicméně plus mínus jsou hodnoty krevního obrazu podobné, asi takovéto:
Druh krevní buňky Fyziologické hodnoty u žen Fyziologické hodnoty u mužů
Leukocyty 3,9 - 9,4 x 109/l 3,9 - 9,4 x 109/l
Erytrocyty 3,9 - 5,1 x 1012/l 4,5 - 5,9 x 1012/l
Trombocyty 150 - 400 x 109/l 140 - 350 x 109/l
Hemoglobin 120 - 162 g/l 135 - 172 g/l
Hematokrit 0,37 - 0,47 0,42 - 0,52
Neutrofilní tyče 0,01 - 0,02 0,01 - 0,02
Neutrofilní segmenty 0,48 - 0,70 0,48 - 0,70
Eozinofily 0,01 - 0,04 0,01 - 0,04
Bazofily 0,00 - 0,02 0,00 - 0,02
Lymfocyty 0,23 - 0,45 0,23 - 0,45
Monocyty 0,02 - 0,08 0,02 - 0,08
Jinak výsledky laboratorních měření se hodnotí vždy v souvislosti s klinickým nálezem a obtížemi pacienta. Nelze tedy, abyste mi napsala 2 čísla vytržená z kontextu a já řekla co to znamená. Nejčastěji je však zvýšená hladina leukocytů způsobena infekčním (zánětlivým) onemocněním. Výsledek zkonzultujte s lékařem, který Vás na odběry poslal, jen ten ví, jaké máte obtíže a proč Vás na odběr odesílal a může tak zhodnotit výsledek.

Související dotazy

Krevní obraz
Dobrý den, synovi 7 let byl proveden krevní obraz,...
Abnormality krevního obrazu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na hodnoty bílých...
Výsledky krevního obrazu
Mam prosim dotaz.Při vyšetřeni krevniho obrazu mam...
Zvýšené hodnoty krevního obrazu a jaterních testů
Dobrý deň chcem sa opýtať či vadí mať zvýšené hodnoty...
Výsledky krevního obrazu
Dobrý den, Chtěla jsem se zeptat, zda jsou tyto hodnoty...
Interpretace výsledků krevního obrazu
Prosím o interpretaci výsledků krevního obrazu. Hodnoty...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hodnoty jaterních testů a Essentiale N

Vážený pane doktore, obracím se na Vás s mými problémy. Nedávno jsem byla na...

Hodnoty k léčení

Dobrý den.letos mi byli naměřeny hodnoty Tsh5.154 mU/I(0,55-4,78) ft4nemám letos...

Hodnoty KO

Dobrý den, chtěla bych se zeptat co znamenají uvedené hodnoty v KO: leukocyty...

Hodnoty KO

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se zeptat, zda hodnoty u trombocytů - 135,...

Hodnoty koagulace u trombózy ?

Dobrý den, Měla bych dotaz ohledně srážlivosti krve. Možná potřebuji jen uklidnit,lékařka...

HOdnoty krevní laboratoře

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na výsledky mé krve - viz. příloha. Trpím...

Hodnoty krevního obrazu

Dobrý den, 15-letý syn se léčí už asi 5.rokem se sníženou imunitou, naposledy...

Hodnoty krevního obrazu

Dobrý večer, po odběru krve v rámci preventivní prohlídky mi bylo řečeno, že...

Hodnoty krevního obrazu

Dobrý den, před 14dny mi byl udělat krevní obraz po ukoceniblecby antibiotiky...

Hodnoty krevního obrazu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na krevní obraz který mi byl dělán na hematologii.byla...

Hodnoty krevního obrazu

Pane doktore, prosím o zhodnocení mého krevního obrazu, jsem žena, 56 let. B...

Hodnoty krevního obrazu

Dobry den, mam otazku k memu krevnimu obrazu. Leukocity---------------24.00 Linfocity...

Hodnoty krevního rozboru

Dobrý den, můžete mi prosím zodpovědět můj dotaz,je mi 60 let a při kontrole...

Hodnoty krevního tlaku

Dobrý den, je mi 32 let. Před půl rokem mi během kontroly na neurologii...

Hodnoty krevního tlaku

Dobry den Prosim vas chcem sa vas spytat,poradit sa,ked chodim na kontrolu...

Hodnoty krevního tlaku v těhotenství

Dobrý den, jsem nyní ve 36 týdnu těhotenství. Od začátku těhotenství mám...

Hodnoty krve

Dobry den ,chtela bych se zeptat na hodnoty meho vysetreni krve,predem dekuji...

Hodnoty krve

Mám zvýšené S-ALT 0,74 a RBC 4,15- snížené někde je i tato hodnota udaná jako...

Hodnoty krve

Dobrý den, dcera (7.týdnů) měla průjem,bez teplot,bez zvraceni a má v krvi zvýšené...

Hodnoty krve zneu a zlym jsou zvysene, co to znamena?

Dobry den, v rozboru krve mi vysly hodnoty ZNEU 0,43 a ZLYM 0,47 - coz mi bylo...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Mokvání penisu

Dobrý den.Mám takový menší problém.Jednou se mi už stal minulé léto a trval...

Nepravidelnost menstruace při zavedeném tělísku

Dobrý den, 2 roky jsem brala hormonální antikoncepci a měla jsem pravidelnou...

Bolest pod žebry

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Trápí mě tlak pod žebry a nepříjemné krátkodobé...

Zvýšené ASLO, bolesti nohou, únava

Dobrý den, mám zvýšené ASLO, a několikrát jsem byla léčena pendeponem. ASLO...

2 roky mě trápí bolest v oblasti levého SI sklouben

Dobrý den, je mi 23 let, již 2 roky mě trápí bolest v oblasti levého SI skloubení....

“tiky” ve svalech na nohách

dobry den, asi tyden mam takove “tiky” ve svalech na nohách.. neni to nijak...

MINIRIN MELT 120 uQ

Dobrý večer! Dneska syn dostal u paní doktorky Minirin melt. V příbalovém letáku...

Zvýšené jaterní testy AST 6,93 ALT +-3

Dobrý den, náhodou minulý týden u kožařky mi byly zjištěny zvýšené jaterní...

Bolest je zezadu kolene

Dobrý den, reaguji na vaší odpověď na můj dotaz a chtěla bych jo ještě upřesnit....

Intenzivní píchání v levém třísle

Dobrý den.Od května minulého roku (po 10 letech v domácnosti) pracuji v expedici...

Hrudky kolem řitního otvoru

Dobry den chtel bych se zeptat uz delsi dobu mam kolem ritniho vence hrudku...

Odplaveni antibiotik z tela

Dobry den ! 1)Potreboval bych vedet za jak dlouho se uplne dostanou antibiotika...

Bolest v dolní končetině a kulhání po intramuskulární injekci

Dobrý den, prosím o radu, nejsem vyškolení ve zdravotnictví a však, pichame...

Neustálé nucení na močení

Dobrý den, už asi pět dní mám takový problém, že se mi chce pořád chodit čůrat....

Norethisteron

mohu během užívání léku norethisteron otěhotnět, když máme nechráněný sex?

Mykóza a opožděná menstruace

Dobrý den, je mi téměř 19 let, rok jsem brala hormonální antikoncepsi od ledna...

Fascikulace a svalova slabost

Dobry den, jiz treti rok mne trapi fascikulace po celem tele. Drive to byly...

Zvýšené ALT v krvi

Dobrý den,mám zvýšený jaterní ALT hodnotu na 1,4 .Je to prosím výsledek na nějaké...

Bulka ušního boltce

Dobrý den Už druhý den mě bolí horní boltec v pravém uchu. Ucho vzhledově je...

Bolesti pod žebry a nad ledvinami

Dobrý den, můj problém vznikl před pár dny. Byl jsem silněji nachlazen. Běžné...

Reklama