Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Infekce pochvy

Gynekologie Anna 10.3.2021

Dobrý den,
po užívání antibiotik Amoksiklav a souběžného užívání probiotik se u mne začaly vyskytovat příznaky mykózy. Sama jsem v lékárně zakoupila a krátce užívala Canesten gyn a Rosalgin. Akutní stav ustoupil, ale některé obtíže přetrvaly. Paní doktorka mi poté předepsala Macmiror complex, který nezabral, obtíže (pálení, suchost, výtok) spíše zhoršil.
Následně jsem podstoupila gyn. vyšetření a kultivace vyšla následovně:
Nález: Lactobacillus sp.
Nález: Enterococcus faecalis ojediněle
Nález: Streptococcus agalactiae četně
Stanovení kvalitativní citlivosti na antibiotika:
penicilin R erytromycin C
klindamycin C nitrofurantoin C
Nález: Escherichia coli zcela ojediněle
Nález: . Kvasinky kultivačně neprokázány
Kultivace po pomnožení
Nález: Viz. primokultivace
Dostala jsem tedy antibiotikum Furolin. První tabletu jsem užila večer s jídlem. Bohužel mi tento lék vůbec nesedl. Uprostřed noci mě probudilo nutkání na zvracení, pulzování žaludku, křeče, zimnice. Měla jsem pocit jako by mě někdo otrávil. Tento stav trval nekonečné čtyři hodiny. Kontaktovala jsem moji lékařku, která mi přesto doporučila v léčbě pokračovat s tím, že mám léky zapít mlékem. Tuto variantu jsem také zkoušela, ale stav se opakoval a už v léčbě nechci pokračovat. Je možné Furolin nahradit obdobně účinnými antibiotiky, které nemají takové vedlejší účinky? Mám také obavy, že mi užívání léků vyvolává další a další obtíže, gynekologické problémy (pálení,výtok...) a vyrážky se mi objevily po užívání Amoksiklavu. Existuje nějaká alternativa k antibiotické léčbě nebo je v tomto případě bezvýhradně nutná? Děkuji za odpověď.

1. doplňující dotaz 15.3.2021
obrý den, děkuji za odpověď, ale pan doktor mi ve své odpovědi píše, jakým způsobem mám řešit mykózu způsobenou kvasinkami, ale já ve svém dotazu uváděla výsledky kultivace, které kvasinky vůbec neprokázaly, ale prokázaly bakterie a můj dotaz byl směřován na antibiotickou léčbu lékem Furolin.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Braunová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: FN Plzeň

Dobrý den, paní Anno, děkujeme za dotaz do naší poradny.
Po Furolinu bohužel často řada pac...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

doc. MUDr. Luděk Fiala Ph.D., MBA

Specializace: Porodnictví, Sexuologie

Par připomínek- po řadě antibiotik přichází nejčastěji mykoza protože tím narusime imunit...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jandová

Specializace: Gynekologie, Porodnictví Pracoviště: Gynekologická ordinace Praha

Dobrý den,
zde bych volila variantu, kterou popisuje paní doktorka, tzn. změnu na vaginální l...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Svědění a pálení pochvy
Dobrý den.. Už asi 4 dny mě pálí a svědí pochva při...
Pálení pochvy
Dobrý den, na začátku měsíce jsem poprvé začala brát...
Infekce pochvy v těhoteství
Dobrý den, ráda bych se Vás zeptala na trápení od...
Infekce
Ziji v USA a s doktory nemam moc dobre zkusenosti....
Infekce pochvy
Dobry den, pred tremi tydny jsem zacala vnimat mirne...
Kvasinková infekce
Dobrý den, souvisí nějak kvasinková infekce s čepy...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Infekce po návratu z Afriky

dobrý den, byli jsme s přítelem v Saudské Arábii a vyskytla se u mě svědivá...

Infekce po operaci a rehabilitace

Dobry den, syn je po operaci plastiky LCA, třetí den ho pustili domů a za tři...

Infekce po pohlavním styku

Dobrý den, vždy když se udělám do mé partnerky, tak má problém, svědění, musí...

Infekce po propíchnutí jazyka

Dobry den, vcera ve 20:00hod jsem si nechala pichnout jazyk. Vcera jsem mela...

Infekce po sexuálním styku

Dobrý den, od poloviny března mě trápí infekce po sexuálním styku. Na kožním...

Infekce po trhání osmičky


Infekce po vytržení zubu

18 roků užívám Warfarin, byl mi zjištěn zánět a absces zubu, kterými byl vytržen,...

Infekce po zlomenině klíční kosti


Infekce po zubním zákroku

Dobrý den, chtěl jsem se informovat na pár věci, jelikož jsem včera absolvoval...

Infekce podbřišku?

Dobrý den, 30.11. jsem si večer aplikoval mast proti hemeroidům, zrovna v tom...

Infekce pochvy

Dobry den, pane doktore, chtela bych se zeptat na vas nazor. Jsem ve 20 tydnu...

Infekce pochvy

Dobrý den, při kultivaci mi byl zjištěn přemnožený streptokok agalatiae. Léčila...

Infekce pochvy

Dobry den, pred tremi tydny jsem zacala vnimat mirne svedeni v i stydkych...

Infekce pochvy v těhotenství

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na následující: Jsem ve 21.tt a na kontrole...

Infekce pochvy v těhoteství

Dobrý den, ráda bych se Vás zeptala na trápení od 6tt těhotenství. Z výtěru...

Infekce pochvy, ekzém ve vlasech

Dobrý den, Zdá se mi, že je se mnou něco v nepořádku už delší dobu. Trpím už...

Infekce pres kuzi

Dobry den,hrali jsme s klukama fotbal a jak jsme byli v zapalu hry, tak jsem...

Infekce průdušek

Dobrý den chtěla bych se zeptat, zda musím ležet v posteli se zvýšenou teplotou,...

Infekce předkožky diabetika

Dobrý den, mám dotaz, jsem diabetik a poslední dobou ( cca 2 roky) se mi na...

Infekce předkožky, fimóza

Dobrý den Dost se stydím hlavně kvůli tomu že mám malý penis, je mi 51 a nejde...