Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Je makrolid je stejný lék jako Azitromycid sandoz 500?

Infekce Roman 13.9.2019

Dobrý den, už delší dobu trpím šílenou únavou. Zhruba před 14-21 dny jsem měl klíště, které jsem si odstranil. Zpočátku místo červené, po týdnu zmizelo. Zhruba 10 - 14 dní trpím obrovskou únavou, musím jít častně spát, ráno vstávám nevyspalý se zíváním. Navštívil jsem praktickou lékařku, která mi udělala odběry z nichž jsou následující výsledky. Viz. příloha odběry krve. Byl jsem odeslán ke specialistovi, jež mi nasadil receptem azitromycid sandoz 500 mg s užíváním jednu tabletu po dobu tří dní po 24 hodinách, následně týden pauza a následně opakovat ve stejném režimu ještě dvakrát. Jak jsem se dočetl v příbalovém letáku, jedná se o přípravek na různé záněty, nikde zmínka o borelioze. Navíc ve zprávě je psáno "zaléčíme makrolidem". Ve středu odjíždím na týden na dovolenou.
Koncem října bych měl dorazit znovu na odběry.
Můj dotaz je zdali makrolid je stejný lék jako azitromycid sandoz 550 mg, a zda se jedná o antibiotikum na léčení lymeské boreliózy. jestli je možno ho užívat při pobytu na slunci,

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:


Dobrý den, z přiložených výsledků nelze jednoznaně tvrdit, že máte boreliosu. Hraniční n...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Azitromycin Sandoz 500 mg
Dobrý den, dnes mi byly předepsány antibiotika Azitromycin...
AZITROMYCIN SANDOZ 500 MG
Dobrý den,paní doktorka mi předepsala AZITROMYCIN SANDOZ...
Azitromycin a mléko
Z plicního mám od pátku napsaný Azitromycin Sandoz...
Pálení žáhy a užívání Mirtazapinu
Dobrý den, prosím o radu, může mé žaludeční problémy...
Otoky končetin
Dobrý den.Mám siné otoky nohou i rukou pálení cítím...
Krevní tlak
Dobrý den, v návaznosti na mé předchozí dotazy zaměřené...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Je i tak možné těhotenství?

Dobrý den, Už rok se snažíme o miminko, protože poslední dobou jsem měla nepravidelnou...

Je jisté že mi byl přítel nevěrný?

Dobrý den, mám stálého partnera bezmála rok. Při sexu jsem začala krvácet,...

Je kapavka či Chlamydie při léčbě důvod, aby si člověk nešel zacvičit do fitka?

Dobrý deň Je kapavka a chlamýdie jedno z nich počas léčby s atb doxhexall dôvod...

Je kolísání tělesné hmotnosti normální?

Dobrý den, můj problém začal někde na přelomu roku, kdy jsem měl cca 14 dní...

Je lépe a možné operovat kýlu nebo je obezita naprostá kontraindikace ?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na možnost odstranění břišní kýly - v pooperační...

Je lepší jedna sklenička denně nebo lahev vína týdně?

<p>Dobrý den, je pro má játra lepší vypít denně dvě dcl vína nebo si dát jednou...

Je lepší pití alkoholu nárazově nebo menší dávky pravidelně?

Zdravím, zajímalo by mě zda je pro játra lepší pít pravidelně menší množství...

Je lupénka alergie?

Dobrý den,pane doktore.Můj přítel trpí "drobnou" lupénkou již od dětství a teď...

Je má vagína v pořádku?

Dobrý den, mám jen menší dotaz. Přijde mi, že mám zvětšený klitoris. Zasílám...

Je má váha v pořádku?

Dobrý den,mám dotaz ohledně mé váhy,je mi 22 let, měřím 177 cm a vážím něco...

Je masturbace škodlivá?


Je mě 20 let a můj penis v klidovém stavu je jako při narození, vůbec se nezměnil

Dobrý den, je mě 20 let a můj penis v klidovém stavu je jako při narození vůbec...

Je mě špatně z krve

nevím čím to může být ale když vidím krev dělá se mi špatně.nevadí mě přímo...

Je mé zpoždění tím, že prášky neberu v pravidelné hodině, ale ráno? do 10 hod?

Dobrý den, beru antikoncepci už 3 rokem. Se svým přítelem spím pravidelně a...

Je mi 11, skoro 12 a už masturbuji

je normalni že je mi 11 skoro 12 a už masturbuji je to normalni a taky už chcu...

Je mi 13 a toužím po dětech

Dobrý den je mi 13 let. A moc bych si přála miminko. Které by bylo moje. Porodila...

Je mi 14 let a pálí mě vagína

Už týden mě strašně pálí, řeže a svědí vagína a někdy i při močení. Nevím co...

Je mi 14 let, a mám šileně silné bolesti hrudi a plic


Je mi 15 a mám problém s penisem

Dobrý den je mi 15 a mám takový problém s penisem. Při klidovém stavu jde předkožka...

Je mi 15 let a mám problém s bílými pupínky z vrchu žaludu

Dobrý den, je mi 15 let a mám problém s bílými pupínky z vrchu žaludu. Pohlavní...