Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Je možné, aby mi antibiotika nezabrala a zánět tam stále je?

Zuby Jiří 7.1.2019

Dobrý den,
jsou to tři týdny, kdy mi pan doktor trhal zub. Zub musel ven, jelikož byl šaptně doplněný a na konci kořenů se udělal zánět. Ihned po zákroku mi předepsal Aulin, proti bolesti a že tím, že odstranil zdroj, tak se zánět sám vyléčí a zmizí. Ránu zašil a já šel domu. Asi týden mě rána docela bolela, otok se nezmenšoval a při předklonu jsem jakoby cítil, že se v dásni přelévá jakoby tekutina, nevím jak jinak to vysvětlit. Po týdnu jsem šel na vyndavání stehů, řekl doktorovi tyto problémy. Pan doktor se na ránu podíval a řekl, že se nejspíš špatně vytvořila krevní sraženina, takže ránu nějak rozkrvácel, aby se vytvořila nová a předepsal mi antibiotika (Amoksiklav). Asi druhý den, co jsem začal brát antibiotika nepříjemný pocit jakoby odezněl, ale stále byl cítit, ale daleko méně. I otok trochu splasknul. Při braní antibiotik jsem byl na u pana doktora znovu, kvůli jinému zubu, kdy mi pan doktor čistil kanálky a rovnou se podíval na ránu a řekl, že se hojí dobře (bolest byla mírná, tak jsem se o nich ani nezmínil). Pár dní na to jsem dobral antibiotika a během následujících dvou dnů se mi bolest v ráně znovu vrací. Je to tupá bolest, která se táhne od rány až k nosu, ale nejvíc jí cejtím právě na místě, kde byl zub. Po ránu nic cítit není (v noci spím, bolest mě žádná neprobudí), až pak po třech hodinách se pomalu vrací. Tvář mám na dotek horkou a tak i ucho. Tvář je i po antibiotikách oteklá a při předklonu cítím v ráně divný pocit. Je možné, aby mi antibiotika nezabrala a zánět tam stále je? Jsem mimo republiku na pár dní ak zubaři se dostanu nejdříve ve středu. Rána se zatahuje a je tam vidět takovej bílej povlak.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, je možné, že zánět v dásni nadále přetrvává, a to i přes nasazenou antibiotickou léčbu. Já můžu doporučit pouze kontrolu zubním lékařem. Co se opatření do té doby týče, zkuste obličej ledovat, stejně tak i místo zánětu v dutině ústní (ledové kostky). Na otok zkuste Aescin 2-2-2, Magne B6 1-1-1. Případně výplachy Corsodylem, vše koupíte volně v lékárně. S pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

MDDr. Martin Čarný

Specializace: Stomatologie‎ Pracoviště: Soukromá zubní ordinace MCDental

Dobrý den Jiří,

doporučuji po dobu v zahraničí vyhnout se zvýšené fyzické aktivitě, při bolestech ránu chladit a užívát analgetika. Z rány nic neodstraňovat - bílý povlak ponechat. Po návratu vyhledejte svého zubního lékaře.

S pozdravem
MDDr. Čarný Martin

Související dotazy

Zánět moč.měchýře-antibiotika nezabraly
Dobrý den, před 14 dněma jsem dostala antibiotika na...
V zubu se stále tvořil zánět
Dobrý den chodím už ke třetímu zubaři a ani a jedním...
Je možné otěhotnět když beru antikoncepci a i antibiotika
Dobrý den chtěla bych se zeptat zda je možné otěhotnět...
Kdy zaberou antibiotika
Dobrý den,syn 5let,od neděle má angínu večer na pohotovosti...
Zánět dělohy
dobrý den chci se zeptat prodělala jsem zánět v děloze...
Zánět prostaty, dali mi antibiotika, která nezabrala
Dobrý den, Už zhruba měsíc mě trápí pocit pálení...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Je možné že došlo k potratu nebo mimoděložnímu těhotenství?


Je možné že jsem těhotná?


Je možné že kouření způsobuje svalové napětí a nervozitu?


Je možné že mám jen vyšší srážlivost krve?


Je možné že mám panickou ataku ?


Je možné že mám zánět slepého střeva?


Je možné že mi roup dětský zpusobil zánět žaludku?

Je možné že mi roup dětský zpusobil zánět žaludku?

Je možné že se jedná o rakovinu?


Je možné, aby antidepresivum Asentra 50 mg ovlivňovalo testy na boreliozu?


Je možné, aby mě tzv. chytl žlučník.


Je možné, aby se za měsíc z klidného znaménka stal melanom?

Dobrý den, mám na rameni malé drobné, černé znaménko. Bylo na kožním kontrolováno...

Je možné, aby všechny tyto příznaky byly skutečně jen od páteře?


Je možné, aby žena otěhotněla s více plody?


Je možné, že antibiotika tentokrát nezabírají?


Je možné, že by k otěhotnění došlo až 22.11.?

Dobrý den, Jsem ve 25+1 TT, poslední menstruaci jsem začala 29.10.2019, dle...



Je možné, že by se jednalo o boreliózu?


Je možné, že bych měla roztroušenou sklerózu?


Je možné, že hCG je negativní I v těhotenství?


Je možné, že i po užití mohu být těhotná?


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zvýšené eosinofily a monocyty

Dobrý den, bolí mě břicho vpravo dole, (slepé střevo už nemám to mi preventivně...

Bolest lýtka a kolene po operaci menisku

Dobrý den,mám 4mesice po operaci vnitřního menisku kde by byla odebrána větší...

Hlen ve stolici

Dobry den.Mam dotaz ohledne hlenu ve stolici.Hlen se objevuje pomalu kazdy...

Po konzumaci alkoholu se mi po necelém týdnu na toaletním papíře oběvuje světlá krev

Dobrý den chtěl bych se zeptat po konzumaci alkoholu se mi po necelém týdnu...

Hypodenzita v bílé hmotě....

Dobrý den. Můj 76 letý otec je po vážné autonehodě. Přímo po autonehodě "vypadal"...

Antidepresiva x Alkohol

Dobrý den, Můj dotaz směřuje k léku Coaxil. Beru ho 40 dní, chci ho vysadit...

Problém se stopořením penisu

Dobrý den pane doktore. Opravdu se chci přesvědčit: Nemohla se mě tím nadměrným...

Suchá pokožka hlavy, strupy


Boule pod pravým žebrem

Dobrý den, prosím o radu: asi 4 roky mám problém, když se chci zvednout z lehu...

Existuje nějaká alternativa Bioparoxu?


Protruze disku

Milý pán lekár.Už vyše roka mám veľké bolesti v chrbtici ktoré mi vystreľujú...

Vyrážka v obličeji v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 32 týdnu těhotenství a chtěla bych poradit s vyrážkou v...

Bolest pod pravým žebrem

Dobry den boli me pod pravim zebrem spis picha koukal jsem na Internet a jsou...

Trhlinky na předkožce

Dobrý den, po pohlavnim styku s pritelkyni se mi stalo toto viz fotka. Nejdrive...

Něco v krku

Dobrý den, již delší dobu mě něco vadí v krku. Je to něco jako hlen, který nemůžu...

Kousla jsem se do tváře, mám výstupek na sliznici

Asi před půl rokem jsem si silně kousla do vnitřní strany tváře. Udělal se mi...

Vyšetření střev pomocí CT

Je možné provést vyšetření střev pomocí CT? Slyšel jsem ,že toto vyšetření provádí...

Vyšetření střeva jinak než kolonoskopií

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda se dá tlusté střevo vyšetřit jinou metodou...

Svědění po prodělaném pásovém oparu

Dobrý den, maminka (80 let) před půl rokem prodělala pásový opar na hlavě a...

Bolest žeber


Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.