Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Je pro mě vhodné posilování?

Praktické lékařství Aleš 4.11.2013

Dobrý den,
léčím se na hypertenzi, v poslední době mám tlak mezi 135-150/80, většinou to teď bývá kolem 145/80. Užívám Prestarium Neo 5 mg. Chodím 4x až 5x týdně běhat po cca 40 minutách. Zajímalo by mě jestli můžu třeba i cvičit kliky. Četl jsem na zahraničních stránkách, že to může být pro hypertoniky nebezpečné stejně jako zvedání těžší váhy. Neudávají ale hranici, odkdy je to nebezpečné.
Při ergometrii jsem měl při SF 150/min. TK 170/60, při 165/min. 200/xx a při 175/min. 220/min..
Když jsem právě zkoušel dělat kliky, tak s vyšším počtem opakování rychle rostla tepová frekvence. Nemám představu, jaký může být tlak.
Sice jsem se po cvičení necítil úplně OK, ale to bude asi tím, že jsem cvičil až do maximálního počtu opakování asi 3x.
Kromě toho tlaku mám ještě rychlejší průtok aortou, PSV vzestupná ao 150cm/s a břišní ao 220cm/s, proto se trochu obávám LVH nebo změn na aortě.
Může být pro mě podobné posilování vhodné nebo vůbec?
Děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

Dobrý den,
jak již jsem uváděl v odpovědi na jeden z Vašich předchozích dotazů, je na místě směřovat podobné dotazy na Vašeho ošetřujícího lékaře, který zná všechny potřebné detaily týkající se Vašeho zdravotního stavu. Obecně není nutné posilovací ("odporové") cvičení při (kompenzované) hypertenzi vynechávat, pokud se nejedná o nějaké vrcholové výkony, stejně jako u jakéhokoliv tréninku ale platí, že by se mělo začínat postupně a ne hned naplno...

Související dotazy

Vhodné posilování břicha při skolioze
Dobrý den, mám mírnou skoliozu páteře. Cvičím rehabilitační...
Posilování
Dobrý den, můžu se ještě zeptat co je bráno za lehké...
Posilování
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli posilovaní s...
Posilování
Přeji Vám pěkný den . Prosím Vás o radu . Chtěl bych...
Posilovani
Dobrý den, Měl bych takový dotaz začal jsem posilovat,jsem...
Posilování v těhotenství
Dobry den, měla bych na Vás dotaz. V červenci jsem...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Je potřeba použít Postinor?


Je potřeba se tímto ojedinělým výskytem petechie zabývat?

Dobrý den, jsem nyní v 20.tt těhotenství. Od začátku těhotenství beru Fraxiparine...

Je poukaz v pořádku?

Dobry den, chcem sa spytat, ci predpis v prilohe je v poriadku. Dal som si zhotovit...

Je poukaz v pořádku?

Dobry den, chcem sa spytat, ci predpis v prilohe je v poriadku. Dal som si zhotovit...

Je pravda, že pacienti s RS umírají dříve a mají vyšší riziko rakoviny?

Dobrý den, je pravda viz článek https://www.medicalnewstoday.com/releases/294518.php,...

Je pravděpodobnost otěhotnění ?


Je pravidlo, ze když dostanu zánět do jednoho ucha,musí byt i v tom druhem?


Je pro mě obtížné udržet dostatečně ztopořený penis.

Dobrý den, mám takový nepříjemný, byť (jak jsem zjistil) u mužů ne úplně výjimečný...

Je pro mě vhodná antikoncepce?


Je pro mě vhodná plastika předního křížového vazu


Je pro mně infekční?

Dobry den,jsem v 10 tydnu těhotenství a moji mamce se udelal pasovi opar a byla...



Je problém v těhotenství, když máme oba krevní skupinu 0+?


Je problem, kdyz se neberou leky po odstraneni cele stitne zlazy?


Je prokázán škodlivý vliv zářivek na vlasy?


Je při kapavce výtok jen při erekci?


Je revmatoidní arthritis vyléčitelná?

Je revmatoidní arthritis vyléčitelná?

Je riziko otěhotnění?


Je riziko, že bude plod poškozený rtg velké?

Dobrý den, včera jsem byla rtg kolene, ráno jsem začala špinit tak jsem nevěnovala...

Je rýma příznak hiv?

Ke rýma příznak hiv?

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Hnědý výtok z pochvy

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať na váš názor, ku gynekológovi objednaná...

Zvýšená teplota k večeru

Dobrý den, Mám dotaz ohledně teploty. Zhruba před půl rokem jsem si všiml,...

Změna životního stylu a krevní tlak

cca před 6 lety jsem začal užívat léky na vysoký krevní tlak 1/2 Nebiletu +...

Vystouplá lopatka

Dobrý den, je mi 16 let. Dříve jsem tomu nevěnoval pozornost, ale nedávno jsem...

Změna životního stylu

Dobrý den, už rok se se svým fitness trenérem snažím pomocí pohybu a lepšího...

Kvácení z konečníku

Dobrý den mam problém měl jsem krvácení s konečníku ( natrhle střevo ) chtěl...

Následky nezdravého životního stylu

Dobrý den, moje matka má dotaz, její manžel má vysoký krevní tlak, má stres...

Přibývání na váze

Je možné, aby při pravidelném používání léku Symbicort 400 dítě přibívalo na...

Syfilis

Dobry den, mela jsem rizikovy styk, po cca 14 dnech mam bolestivy vridek v oblasti...

Krvácení při spojených platíčkách

Dobrý den. Před šesti měsíci mi byla kvůli krvácení v průběhu braní antikoncepce...

Přibývání na váze

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, asi za 4 měsíce jsem přibrala 10 kg, jím...

Bulka v podpaží.

Dobrý den, dneska jsem si v podpaží nahmatala bulku velkou asi 1cm? Co by to...

Přibývání na váze

Dobrý den, Užívám euthyrox 50 1 tbl , mám hypofci šž, ale od počátku užívání...

Červené fleky na kloubech

Dobrý den, trápí mě červené fleky na kůži. Projevilo se mi to poprvé ve čtvrtek...

Přibývání na hmotnosti, Letrox

Dobry den..sem zoufala uzivam letrox 50mg tabletku kazdy den,ale porad tloustnu...

Přibývám na váze

Dobrý večer, obracím se na Vás s prosbou ohledně přibývání na váze. Už asi měsíc...

Obezita - změna, prosím o pár rad a odpovědí

Dobrý den, velice si vážím, že existuje tato poradna a mohu zde nalézt odpovědi...

Příbytek na váze

Dobrý den mám prosbu.Od ledna tohoto roku jsem strašně rychle přibrala na váze.Nemohla...

Příbytek na váze

Dobrý den od ledna 2012jsem přibrala cca 6 kilogramů.Byla jsem na vyšetření...

Průjem a krvácení z konečníku

Dobry den, v pa jsem k vecerni hodine mel lehci prujem s plynama a na papire...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.