Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Je problem, kdyz se neberou leky po odstraneni cele stitne zlazy?

Endokrinologie martina 22.4.2017

Dobry den chci se zeptat zda je prblem kdyz se neberou leky po odstraneni cele stitne zlaze?jsem mesic po odstraneni po14dnech mi ma endokr.nasadila leky eutyrox88 jim stale stejne ale zacla jsem pribirat na vaze.unava je stale stejna a zacla me palet zaha ktera me krom tehu nepalela.Pri brani leku jsem mela Tsh 15,256 nastanou nejake komplikace kdyz nebudu brat pri celovem odstraneni stitne zadne leky?dekuji moc za odpoved M.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den. Štítná žláza hraje jednu z hlavních rolí v řízení metabolismu lidského těla, proto ano, komplikace při vysazení Euthyroxu nastanou, již ty potíže, které nyní popisujete by jsem připsala nízké hladině hormonů štítné žlázy, dávku hormonu bude nejspíše potřeba dále navyšovat. Hormony ŠŽ zasahují do řady pochodů v organizmu, ovlivňují rychlost látkové výměny, spotřebu kyslíku, růst a vývoj orgánů, jeho fungování bez těchto hormonů není možné, proto budete v substituci pokračovat celoživotně.
Základní účinky hormonů ŠŽ:
Kalorigenní účinek – zvyšují metabolickou aktivitu buněk – vyšší spotřeba kyslíku, vyšší produkce tepla,
metabolismus sacharidů – zvyšují vychytávání glukózy buňkami, glykolýzu, metabolismus lipidů,
pozitivně chronotropní a inotropní vliv na oběhovou soustavu,
zvyšují činnost CNS (zvýšená dráždivost, zrychlení reflexní odpovědi),
ovlivňují vývoj a diferenciaci CNS (nedostatek T4 během vývoje vede k poruchám syntézy proteinů, poruchám růstu a diferenciace nervových buněk, je narušena myelinizace, což může vyústit v ireverzibilní poškození somatického i mentálního vývoje).
S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Odstranění štítné žlázy
Dobrý den, Chtěl bych se zeptat když mám zvýšenou...
Odstranění štítné žlázy (papilární karcinom)
Dobrý den, jsem 1/2 roku po odstranění štítné žlázy...
Karcinom štítné žlázy - dědičnost
Dobrý den, jsem po odstranění štítné žlázy (07/2013)...
Operace štítné žlázy
Dobry den, 14.12. mam jit na operaci odstraneni stitne...
Operace štítné žlázy
Dobrý den . Chtěla bych se zeptat co může být "špatně"...
Onemocnění štítné žlázy
Dobrý den, od r. 2009 jsem po odstraněni štítné žlázy....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Je pravda, že pacienti s RS umírají dříve a mají vyšší riziko rakoviny?

Dobrý den, je pravda viz článek https://www.medicalnewstoday.com/releases/294518.php,...

Je pravděpodobnost otěhotnění ?


Je pravidlo, ze když dostanu zánět do jednoho ucha,musí byt i v tom druhem?


Je pro mě obtížné udržet dostatečně ztopořený penis.

Dobrý den, mám takový nepříjemný, byť (jak jsem zjistil) u mužů ne úplně výjimečný...

Je pro mě vhodná antikoncepce?


Je pro mě vhodná plastika předního křížového vazu


Je pro mě vhodné posilování?


Je pro mně infekční?

Dobry den,jsem v 10 tydnu těhotenství a moji mamce se udelal pasovi opar a byla...



Je problém v těhotenství, když máme oba krevní skupinu 0+?


Je prokázán škodlivý vliv zářivek na vlasy?


Je při kapavce výtok jen při erekci?


Je revmatoidní arthritis vyléčitelná?

Je revmatoidní arthritis vyléčitelná?

Je riziko otěhotnění?


Je riziko, že bude plod poškozený rtg velké?

Dobrý den, včera jsem byla rtg kolene, ráno jsem začala špinit tak jsem nevěnovala...

Je rýma příznak hiv?

Ke rýma příznak hiv?

Je samotny nikotin skodlivy ako fajcenie?

Dobry den, mam otazku ohladom nikotinu, je samotny nikotin skodlivy ako fajcenie?...

Je sanca, ze sa sietka roztrhla?

Dobry den, ja by som chcela vediet Vas nazor na operaciu pruhu. Otec mal asi...

Je sekce při celkové anestezii bezbolestná?


Je sex důvod ke změně partnerky


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zvětšení prostaty

Dobrý den, je mi 65 let a chodil jsem na preventivní prohlídky pravidelně...

Prasklina na předkožce

Dobrý den, asi před měsícem se nám s přítelem stala při sexu nepříjemná věc......

Hraniční hodnota onkomarkeru CA 19-9

Dobrý den, již jsem pokládala dříve pár dotazů. Jsem zoufalá, a proto prosím...

Již dva měsíce mě bolí nohy od kolen dolů.

Zdravím. Již dva měsíce mě bolí nohy od kolen dolů. Bolest se projeví v klidu,...

Bolest za krkem


Pokračování medikace u benigní hyperplazie prostaty

Mnoho let se léčím s prostatou. Užívám Gefin 5 mg a Omnic Tokaz 0,4. Výsledky...

Pocit cizího tělesa v krku

Dobrý den, chtěl bych se prosím zeptat na mé potíže s polykáním. Již rok mě...

Bolesti břicha u dítěte

Dobry den, ma 13ti leta dcera ma opakovane bolesti bricha na prave strane,zvracení....

Jízda na kole po operaci bederní páteře

Dobrý den, chtěla bych se informovat, zda je vhodná jízda na kole po dvou operacích...

Sklerotické ložisko

Dobrý den, chtěla bych se zeptat co znamená můj náhodný nález? Sklerotické ložisko...

Vypadnutí zubu

Dobrý den, sama mi vypadla osmička, ale místo kde zub byl, mi připadá pořád...

Cervikokraniální syndrom

Dobrý den. Poslední dobou (v řádu měsíců) mám časté bolesti hlavy a krční páteře,...

Bolest zad, brnění kostrče, motání a bolest hlavy

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jestli můj problém vyžaduje návštěvu lékaře....

Často močím

Dobrý den, Chtěl bych se zeptat. Udělal jsem hloupost a měl jsem nechráněný...

Nevolnost, pocit na zvracení

Dobrý den, mám takový problém. Je mi 15 let a trpím každodenními nevolnostmi....

Světlá stolice, kručení v břiše


Hořkost v krku a neuvěřitelný zápach z úst

Dobrý den, prosím o radu. Mám velkou hořkost v krku a neuvěřitelný zápach z...

VÝZNAM CA 19-9

DOBRY DEN PANÍ DOKTORKO. PSALA JSEM VAM PRED PUL ROKEM. OTEC BYL NA OPERACI,...

Silná bolest nad levým obočím

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na problém, který trápí mého manžela. V posledním...

FIbromatoza plantární fascie

Dobry den , pane doktore prosím o radu.V říjnu 2013jsem podstoupila operaci...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.