Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Kandidoza jazyka

Uši, nos, krk Marek 24.9.2018

Dobrý den, před měsícem jsem byl na venerologii i na orl s bělavými povlaky na sliznicich jazyka, byla mi diagnostikována kandidoza jazyka (ze stěru jazyka), byly mi předepsany antimykotika, (na 10 dni potírání sliznice). Po par dnech povlaky ustoupily. Poté jsem prodělal angínu kde mi předepsali Klacid, angina ustoupila ale opět se mi objevily ty bělavé místa po stranách jazyka. Jinak nemám žádné potíže, jazyk nebolí , nepálí ,vše je vpořádku. Objevuje se mi to během dne, poté to zas zmizí a najednou to tam zas mám. Setřít to lze. Mám jít znovu k lékaři ? Proč se mi to znova objevilo. Je to nějaká výrazná vyrážka? Je to vůbec kvasinka ?? Nepomáhá mi ani florsalmin na vykloktání ani vincentkove tabletky co jsem si zakoupil .

MUDr. Marie Vaňačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Marie Vaňačová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: Soukromá ordinace praktického lékaře pro dospělé, Tábor

Dobrý den pane Marku,
antibiotika se širokospektrým účinkem ,mezi něž Klacid patří, neničí jan patogenní,tj.škodlivé bakterie, ale i ty nám prospěšné . Proto se může jako nežádoucí účinek při léčbě ATB objevit kandidoza : po eliminaci osidlujících bakteríí přerostou kvasinky .Nejčastěji to bývá v dutině ústní , na zevních genitáliích, v oblastech opruzení,na nehtech. Zkuste kloktání jodovým přpravkem,např.Jox .
S pozdravem M.V.

MUDr. Karolína Havlíčková Dostálová
Odpovídá lékař:

MUDr. Karolína Havlíčková Dostálová

Specializace: ORL (ušní, nosní, krční) Pracoviště: ORL ambulance PP Hospitals, Nemocnice Brandýs nad Labem

Dobrý den, pokud povláčky nedělají obtíže, nemusíte lokálně do úst nic užívat. Ke stravě přidejte vit B, ev jako Pangamín + lactobacil buď ve formě tablet či jogurtů se živou kulturou. Obnova sliznic trvá až přes měsíc.
S pozdravem K.D.

Související dotazy

Kandidoza
Dobrý den,velmi ráda bych se zeptala již rok mně trápí...
Kandidoza
Dobrý den, bila mi zjištěna ustní kandidoza. Dostal...
Kandidoza
Dobrý den, jsem závodní kulturista a byla mi zjíštěna...
Kandidóza
Paní doktorko, Když má člověk nechráněný pohlavní styk,...
Kožní kandidóza
Dobrý den, trápí mě Kožní kandidóza. Nezabírá canesten...
Kandidóza penisu
Dobrý den chci ze zeptat měl jsem jednu dobu strašně...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Kandidóza

Dobrý den, zajímalo by mě, zda se může jednat dle domácího testu viz obrázek...

Kandidoza

Dobrý den, v listopadu mi byla ze stěru z pochvy a močové trubice zjištěna...

Kandidóza

Dobrý den, mám problém poslední dny s velkém svěděním pod varlaty. Nedá se to...

Kandidóza

Dobrý deň prajem, Už dlhšie ma trápi tzv. Candidóza - prejavilo sa mi to už...

Kandidoza

Dobrý den, u nějakou dobu pociťuji nepříjemné svědění a pálení přirození. Nejhorší...

Kandidóza

Dobrý den, už téměř 15 let trpím zdravotními problémy různého druhu. Velmi často...

Kandidoza - u dítěte

Dobrý den, mám dotaz týkající se mého 3 letého dítěte. Neustále bojujeme s kvasinkami...

Kandidóza a recidiva

Dobrý den, již přes rok bojuji s kandidózou. S lékařkou už jsme vyzkoušely...

Kandidóza dutiny ústní

Dobry den, několik dni mě trápí zvýšena citlivost dásně či zubu, hlavně na teple....

Kandidoza dutiny ústní

Dobrý večer , včera jsem psala do vaši poradny ohledně mého jazyka je silné...

Kandidóza penisu

Dobry den, objavili sa mi na penise (zaludi) 2 male biele pluzgiere + taky...

Kandidóza penisu

Dobrý den chci ze zeptat měl jsem jednu dobu strašně rudy penis, ale po týdnu...

Kandidóza penisu

Dobrý den, předem Vám děkuji za odpověď na můj dotaz, pokusím se problém popsat...

Kandidóza penisu

Dobrý den, obracím se na vás s dotazem ohledně mého penisu. Již nějakou...

Kandidóza penisu

Dobrý den,před 14ti dny jsem měl pohlavní styk a na žaludu se mi objevili červené...

Kandidóza penisu

Dobrý den, během dnešního dne se mi na mém penisu vytvořila tato vyrážka....

Kandidoza penisu

Dobrý den, Trápí mě zarudnutí močové trubice. Přikládám fotku. Již 6 měsíců...

Kandidóza penisu

Dobrý den, mám na penisu, konkrétně pod předkožkou na žaludu takové bílé tečky...

Kandidóza při otěhotnění

Dobrý den, pokud partner trpěl candidózou při oplodnění, jaký vliv to má na...

Kandidóza pyje

Dobry den, ze sexu se stalou partnerkou se nemuzu zbavit vyrazky a vidno i loupajicich...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Svědění v ochlupení - doporučené odstranění,vyšetření po letech

Dobrý den.Před několika lety jsem měl červené fleky v ochlupení genitáliích,které...

Bolesti břicha a nadýmání

Dobrý den, již přes měsíc mám bolesti břicha v různých lokalitách, celkově...

Povinnost očkování proti tetanu

Dobrý den, vaše poradna nedávno informovala jednoho uživatele, že ze zákona...

Užívání sorbiferu durules

Užívám Sorbifer Durules v dávkování 4 x týdně jednu tabletu ráno. Mám tyto...

Dlouhodobě se opakující bolest hlavy v oblasti pravého spánku

Dobrý den, moje přítelkyně má už delší dobu problém s bolestmi hlavy v oblasti...

Naražená záda


Pásový opar

Dobrý den,mám pásový opar,lékař mi předepsal herpesin ,vyrážku si ošetřuji tekutým...

Bolest po vytrhnutí osmičky

Dobrý den, týden po vytrhnutí pravé spodní osmičky mě začala bolet pravá strana...

Chronická autoimunní thyreoiditis, potíže, dávkování Letroxu

Dobrý den, jsem řadu let léčena Letroxem s dávkováním 6x týdně 100ug, poslední...

Udělala se mu boule na krku

Dobrý den , mam 3 týdenní miminko a udělala se mu boule na krku , podle umístění...

Nemožnost se plně nadechnout až dušení


Prasklá cysta v děloze

Vážený pane doktore, 30.září jsem byla na pravidelné prohlídce u svého gynekologa....

Tvrdé kuličky v šourku

Dobrý den, je mi 21 let a před nějakou dobou jsem zjistil, že mám uvnitř šourku...

Svědící znaménko

Dobrý den, nikdy jsem se znaménkama neměla potiže, ale asi před čtyřmi dny se...

Propadlé očkování proti tetanu

Dobrý den, je mi 31 let. Očkování proti tetanu jsem prodělala v roce 1993 (ve...

Bolest pod levým žebrem

Pane doktore již 3 měsíc mě bolí pod levým žebrem směrem k trojuhelníku.Je...

Bolest podbřišku

Dobry den, chtela jsem se zeptat jestli by to mohl byt priznak na slepe strevo.Mam...

Natrzeny lytkovy sval a achilovka

Dobry den, 18. cervna jsem pri behani spatne slapla pricemz prvni diagnoza...

Aknenormin a vitamín A

Dobrý den, na svou problematickou pleť užívám Aknenormin. Vím, že se při léčbě...

Kašel,bolet na prsou

Dobrý den,již třetím týdnem se potýkám s kašlem, hlenovitý kašel doprovázený...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.