Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Kombinace antidepresiv

Psychiatrie Leoš 17.11.2015

Dobrý den,

měl bych dotaz ohledně užívání antidepresiv.

Zhruba před rokem jsme našli s mým psychiatrem pro mě zatím nejlepší antidepresivum Mirtazapin (45mg), v téže době jsem zároveň začal chodit na psychoanalýzu (3x týdně). Můj stav byl stabilizován, postupně jsem rozkrýval svoje vnitřní konflikty. Asi před měsícem jsem konečně přestal mít pocity prázdnoty a osamělosti, nicméně je vystřídala intenzivní úzkost, která se vystupňovala až do panických atak. Asi před týdnem mi psychiatr přidal do lékového portfolia Venlafaxin (75mg). Každým dnem se moje nálada zlepšovala až do 5. dne braní Venlafaxinu, kdy se příjemné pocity najednou přehouply do velmi nepříjemného stavu, který bych nazval asi agitací a neklidem. Dnes 6. den jsem se zklidnil 0,75mg neurolu a ráno Venlafaxin vynechal a stav je i ted večer, kdy už neurol nepůsobí z hlediska zmíněného neklidu o hodně lepší. Je možné, že se u mě rozvíjel serotoninový syndrom? Mohou antidepresiva prostě přestat fungovat, jak se mi to stalo zhruba před tím měsícem?

Děkuji,
Leoš.

Odpovídá lékař:

MUDr. Miroslav Sekot


Dobrý den Leoši,
Kombinace antidepresiv IV generace mirtazapin + venlafaxin, patří mezi nejučinnější, na druhou stranu je to velká noradrenergní zátěž pro organismus (jinými slovy vyplavuje se více adrenalinu a noradrenalinu) což může v kombinaci s psychoanalýzou dělat výše uvedené. Poraďte se tudíž se svým psychiatrem, zda tento postup ne nejoptimálnější
hodně štěstí
MUDr. Miroslav Sekot

Související dotazy

Antidepresiva a byliny
Dobry den, beru kombinaci antidepresiv Cipralex a Brintellix....
Antidepresiva
Dobry den spolykala jsem pred 15 minutami 6 antidepresiv...
Antidepresiva
Dobry den ,chtěla bych se informovat jaky je rozdíl...
Antidepresiva
dobry den ,děkuji za odpověd ,užívám cipralex a předtím...
Tinnitus a antidepresiva
Dobrý den. Kvůli tinnitu beru antidepresiva cipralex...
Antidepresiva
Dobrý den, obrátila jsem se na Vás ještě s jednou prosbou....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Kombinace amoksiklavu s abilify

Dobrý deň, Chcem sa opýtať či sa amoksiklav môže kombinovať s abilify lebo...

Kombinace antibiotik

Zdravím, už rok se léčím od chlamydiové infekce. Prodělal jsem ji a od té doby...

Kombinace antibiotik a hormonální antikoncepce

Dobrý den, beru antikoncepci Yaz a antibiotika Fromilid 250. Snižují tyto léky...

Kombinace antibiotik a Paralenu

Dobrý den, dnes jsem dostal předepsaný ATB Amoksiklav. Ale zapomněl jsem se...

Kombinace antibiotik a porucha štítné žlázy

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda mohu antibiotika Penbene 1500 000, Cotrimoxazol...

Kombinace antibiotik a vitamínu

Prosím moc by me zajímalo zda mohu kombinovat tetralysal s vitaminy jako je...

Kombinace antibiotik Augmentin 1g a Paralenu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda mohu kombinovat antibiotika Augmentin...

Kombinace antibiotik s antikoncepcí

Dobrý den. Brala jsem na angínu antibiotika Penbene. Současně užívám pravidelně...

Kombinace antidebresiv

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda mohu užívat coaxil i tritico a 1mg xanax....

Kombinace antidebresiv

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda mohu užívat coaxil i tritico a 1mg xanax....

Kombinace antidepresiv

Dobrý den, trpím delší dobu depresemi a úzkostmi. Užívám lék Welbutrin SR, ale...

Kombinace antidepresiv

Dobrý den, delší dobu trpím depresemi a úzkostmi. Užívám lék Wellbutrin SR,...

Kombinace antidepresiv a nesteroidních antirevmatik

Dobrý den, léta jsem užívala Cipralex (20 mg denně) a nyní mi toto antidepresivum...

Kombinace antidepresiv a paracetamolu.

Dobrý den. Paní doktorko moc vás prosím o radu. Dlouhodobě užívám antidepresivum...

Kombinace Antidepresivum a Amlodipinum

Dobrý den, už skoro rok užívám antidepresivum Seropram 20mg 1/2 tablety ráno,...

Kombinace antihistaminik s CBD vaporizací

Dobrý den, již jsem psala ohledně kontraindikace CBD s léky, které pravidelně...

Kombinace antihypertenziv

Dobrý den, Beru léky na vysoký tlak CYNT a VALSACOMBI, dozvěděl jsem se o léku...

Kombinace antihypertenzních léčiv a Modafinilu

Dobrý den, užívám léky ke snížení krevního tlaku. Jedná se o blokatory kalcioveho...

Kombinace antivirotik antibiotik

Dobrý den, Je mi 20 let, mám angínu, již 3.den beru penicilin po 8 hodinách....

KOmbinace Apo-Parox a Cosyrel

Dobrý den, prosím, beru léky na vysoký tlak Cosyrela léky na deprese Apo-Parox....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Můžu si vzít ibalgin pokud užívám antibiotika?


Bolest zad vystřelující do břicha a třísla

Dobrý den chtěla by jsem se zeptat,uz delší dobu mam bolesti zad na pravé straně,bolesti...

Otok kolene bez úrazu

Dobrý den, před cca 5 dny mi bez jakéhokoli úrazu, či zvýšené fyzické zátěži...

Otok penisu po sexu

Dobrý den,na penisu se mi udělal otok,po dlouhém a vášnivém sexu. Penis mi připadá...

Zalehlé ucho z alergie

Dobrý večer paní doktorko, mám chronickou rýmu se sezónním zhoršením kvůli...

Svědění vstupu pochvy

Dobrý den, je mi 20 let a mám problém se svěděním vstupu pochvy. Nejdřív se...

Otok a bolest kolenního kloubu po úraze

Dobrý den, pře dvěma dny, jsem si vykloubil koleno. Byl jsem u doktora, který...

Prst skříplý do dvěří


Oteklý kloub

Trápí mě nebolestivý otok kloubu na prstu na noze. Před asi 3 týdny jsem se...

Termín "slabá hemolýza" v krevním obrazu

Dobrý den, chtěl jsem se jenom zeptat, co znamená termín "slabá hemolýza"...

Bolest jazyka

Dobrý den, prosím vás o radu,před třemi měsíci mě začal pálit jazyk,spíš v...

Atrofie mozku a příčina


Zvětšené uzliny

Dobrý den, v červenci 2016 jsem prodělala infekční mononukleozu, týden hospitalizace...

Dolní retní uzdička

Dobrý den jsem trochu úchylná na piercingy , a ta jsem se rozhodla že si píchnu...

Oteklý kloub

Dobrý den, už asi 14 dní mám oteklý a začervenalý kloub na ukazováčku. Při ohýbání...

Léky na ředění krve

Dobrý den, před 2 měsíci jsem začala užívat lék Warfarin. Léčba mi byla zdůvodněna...

Nízké hodnoty krevních destiček

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Během těhotenství, ale i na začátku mi byli...

Operace kolenního kloubu

Dobrý den, jsem objednaný na náhradu kolenního kloubu. Po autohavárii před...

Drobné krvácení z konečníku


Helikobakterie


Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.