Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Kombinace biologické léčby s léčbou antibiotiky.

Léky V.V. 9.11.2015

Pane doktore, dobrý den. Zdvořile prosím o informaci ohledně léčby reaktivní artritidy. V březnu přišel devastující a dosud silnými bolestmi provázejícími atak, dle revmatologa reaktivní artritidy jakožto mimostřevního projevu Crohnovy choroby, která mi byla diagnostikována před cca 12-ti lety.Po dlouhodobé, strastiplné cestě mi byla nasazena léčba MTX a biologická léčba Humirou, kdy po 5-ti měsících se bolesti stupňují a přešly z kyčlí do kolen a kotníků. Na vlastní náklady, dle informací získaných studiem na netu, jsem si nechala udělat krevní test na chlamydie. Bohužel nález pozitivní tj. chlamydia pneumoniae IgG 3,45, chlamydia trachomatis IgA 0,98 a chlamydia trachomatis IgG 1,68. Opět samostudiem ... lze chlamydie krátko či dlouhodobě léčit antibiotiky v kombinaci s léčbou MTX a Humirou. Bolesti jsou naprosto nesnesitelné, přestože užívám silná analgetika v nejvyšší dávce v kombinaci s náplastmi proti bolesti. Předem Vám velice moc děkuji za jakoukoliv informaci. Zdraví V.V.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vachek


Antibiotika při biologické léčbě podávat lze, k léčení chlamydiových infekcí se užívá nejčastěji doxycyklin, azithromycin, klarithromycin. Výběr záleží na konkrétním případu, případných alergiích, ostatních podávaných lécích. V každém případě je nutné zkonzultovat výsledky sérologie s Vaším lékařem a je třeba mít na paměti, že existuje možnost zkřížené reakce - tzn., že výsledek může být pozitivní, ale je způsoben jinou infekcí. Podmínkou pro diagnózu chlamydiového onemocnění je proto tzv. přímý průkaz složitějšími metodami (PCR - polymerázová řetězová reakce, ELISA, kultivace), které jsou i podstatně dražší. Samotný pozitivní výsledek sérologického vyšetření nemusí znamenat nic, pokud nejsou odpovídající doprovodné projevy. Sdělte svému revmatologovi výsledky svého sérologického vyšetření, bude-li důvod předpokládat, že trpíte chlamydiovou infekcí, zváží zmíněné podrobnější vyšetření.

Související dotazy

Je možno léčit Parkinsonovu chorobu pomocí biologické léčby?
Prosím o jnformaci zda je možno léčit Parkinsonovu...
Obezita při RA a biologické léčbě
Dobry den, mam 15ti letou sestru, ktera trpi revmatoidni...
Užívání antibiotik, antikoncepce a kvasinková infekce
Dobrý den, je mi 17 let. Beru již delší dobu antikoncepci...
Antibiotika
Dobrý den, Chtěla bych se zeptat, jestli by se...
Antibiotika
Dobrý den, opakovaně mi byl ve vagině zjištěn Staphylococcus...
Antibiotika
Dobrý den. Mám zánět středního ucha a beru na to antibiotika...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Kombinace antidepresiv a nesteroidních antirevmatik

Dobrý den, léta jsem užívala Cipralex (20 mg denně) a nyní mi toto antidepresivum...

Kombinace antidepresiv a paracetamolu.

Dobrý den. Paní doktorko moc vás prosím o radu. Dlouhodobě užívám antidepresivum...

Kombinace Antidepresivum a Amlodipinum

Dobrý den, už skoro rok užívám antidepresivum Seropram 20mg 1/2 tablety ráno,...

Kombinace antihistaminik s CBD vaporizací

Dobrý den, již jsem psala ohledně kontraindikace CBD s léky, které pravidelně...

Kombinace antihypertenziv

Dobrý den, Beru léky na vysoký tlak CYNT a VALSACOMBI, dozvěděl jsem se o léku...

Kombinace antihypertenzních léčiv a Modafinilu

Dobrý den, užívám léky ke snížení krevního tlaku. Jedná se o blokatory kalcioveho...

Kombinace antivirotik antibiotik

Dobrý den, Je mi 20 let, mám angínu, již 3.den beru penicilin po 8 hodinách....

KOmbinace Apo-Parox a Cosyrel

Dobrý den, prosím, beru léky na vysoký tlak Cosyrela léky na deprese Apo-Parox....

Kombinace Asentra X kapky do nosu

Dobry den, od stredy bojuji s nejakou virosou. Nejdreve to zacalo pocitem nepohodli...

Kombinace Assentra a Stacyl

Dobrý den, je mi 19 let, jsem kuřák ( krabička na týden až 2) a užívám léky:...

Kombinace bolesti zad, hypertense...

Dobrý den, rád by jsem zeptal zda by jste vědeli poradit. Po angine (bral...

Kombinace clostilbegytu a kapek gynex

Dobrý den, měla bych dotaz, jestli se můžou navzájem ovlivňovat léky clostillbegyt...

Kombinace Deganu a Venlafaxinu

Přeji hezký den, prosím pěkně, lze kombinovat antidepresivum venlafaxin 150-225...

Kombinace diagnóz

Dobrý den, chtěla bych se zeptat mám kobinaci dignoz Q282 a I872 a chtěla bych...

Kombinace diet

Dobrý den,prosím jsem diabetička 2 st. na dietě a trpím na zvýšené množství...

Kombinace doplňkové stravy

Dobrý den, mám dotaz zda můžu užívat Detralex a a Kurkumu společně . Děkuji...

Kombinace doplňků stravy

Dobrý den, mohu se zeptat, zda a kdy nebo v jakých časových intervalech mohu...

Kombinace doplňků stravy

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda mohu užívát Swiss Mega Brusinky zároveň...

Kombinace doplňků stravy - kandidóza - padání vlasů?

Zdravím. Jsem pacient s Crohnovou chorobou a nyní se chci vrátit k posilování....

Kombinace doplňků stravy a vitamínů

Hezký den, mám dotaz ohledně kombinace doplňků stravy a vitamínů co beru. V...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Můžu si vzít ibalgin pokud užívám antibiotika?


Bolest zad vystřelující do břicha a třísla

Dobrý den chtěla by jsem se zeptat,uz delší dobu mam bolesti zad na pravé straně,bolesti...

Otok kolene bez úrazu

Dobrý den, před cca 5 dny mi bez jakéhokoli úrazu, či zvýšené fyzické zátěži...

Otok penisu po sexu

Dobrý den,na penisu se mi udělal otok,po dlouhém a vášnivém sexu. Penis mi připadá...

Zalehlé ucho z alergie

Dobrý večer paní doktorko, mám chronickou rýmu se sezónním zhoršením kvůli...

Svědění vstupu pochvy

Dobrý den, je mi 20 let a mám problém se svěděním vstupu pochvy. Nejdřív se...

Otok a bolest kolenního kloubu po úraze

Dobrý den, pře dvěma dny, jsem si vykloubil koleno. Byl jsem u doktora, který...

Prst skříplý do dvěří


Oteklý kloub

Trápí mě nebolestivý otok kloubu na prstu na noze. Před asi 3 týdny jsem se...

Termín "slabá hemolýza" v krevním obrazu

Dobrý den, chtěl jsem se jenom zeptat, co znamená termín "slabá hemolýza"...

Bolest jazyka

Dobrý den, prosím vás o radu,před třemi měsíci mě začal pálit jazyk,spíš v...

Atrofie mozku a příčina


Zvětšené uzliny

Dobrý den, v červenci 2016 jsem prodělala infekční mononukleozu, týden hospitalizace...

Dolní retní uzdička

Dobrý den jsem trochu úchylná na piercingy , a ta jsem se rozhodla že si píchnu...

Oteklý kloub

Dobrý den, už asi 14 dní mám oteklý a začervenalý kloub na ukazováčku. Při ohýbání...

Léky na ředění krve

Dobrý den, před 2 měsíci jsem začala užívat lék Warfarin. Léčba mi byla zdůvodněna...

Nízké hodnoty krevních destiček

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Během těhotenství, ale i na začátku mi byli...

Operace kolenního kloubu

Dobrý den, jsem objednaný na náhradu kolenního kloubu. Po autohavárii před...

Drobné krvácení z konečníku


Helikobakterie


Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.