Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Krvácení z plic

Plíce, dýchání Patrik 7.4.2017

Dobry den vcera jsem mel dotaz ohledne krve z plic a vysetreni ktery mi byl zodpovezen(http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/krvaceni-z-plic-231265) ja bych mel ale jeste nejake doplnujici otazky.

V prvni rade bych chtel kdyby mi nekdo mohl prelozit vysledky ct. Kdyz nad tim totiz bloumam tak nevim zda to chapu spravne a prijde mi tedy ze mam na plicich dva nalezy misto jednoho. Respektive jeden v mediastinu a jeden v plicich.
Ve zprave z prvniho nalezu se pise bez znamek infiltratu nebo tumoru. Pak ovsem pokracuje zprava kde je "dalsi" nalez a toto uz se zde nepise a jen se tam pak pise ze je to bez znamek patologicke expanze atd.
Vim ze jsem otravny ale bylo mi receno ze o rakovinu se proste nejedna. Na bronchoskopii jdu az za necelych 20dni a vzhledem k tomu ze dnes po ranu jsem opet vykaslal trochu krve tak se proste bojim ze to rakovina je.
Muze cysta v plicich zpusobovat kaslani krve? Muze cysta zpusobovat bolest na hrudi? Muze to trvat 2-3 mesice? Kdyby to byla rakovina mel bych nejake dalsi priznaky s jistotou?(hubnuti, nechut k jidlu-timto zatim netrpim)
Jak mohou z ct s jistotou poznat ze se nejedna o nador ale zaroven nevi co presne to je? Nemusim se tedy bat rakoviny zcela urcite? Ta krev me opravdu desi a nedokazu si predstavit ze bych slysel ze mam rakovinu. Mam strach i proto ze mam ve zprave mimojine psane neco s uzlinami atd o kterych vim ze pri rakovine jsou casto prave uzliny napadany atd.

Zde je tedy prepis zpravy a budu rad kdyz mi to nekdo prelozi laicky:
LU v mediastinu a v hilech nejsou zvetsene. Mediastinalni cysta vel. 15x6mm denzity 11HU ve vysi bifurkace trachey. Mediastinalni tuk je ponekud hyperdenznejsi(nema toto souvislost prave s rakovinou?).
Plice bez znamek infiltratu nebo tumoru, jemne fibrozne adhezivni zmeny v leve plicni bazi parakardialne a susp.drobna vel. 10mm emfyzematozni bula nebo vzdusna cysta parahilozne vlevo.
Bez znamek fluidothoraxu.
Nadledviny bez znamek pathologicke expanze.
Skelet bez detekce patologickych loziskovych zmen.
Zmnozene LU v axilach hranicni vel. 11mm.
Blizsi unformace by mohla podat bronchoskopie, ev. AG plicnice dle zvazeni.

Zajimaji me ty zmnozene LU, fibrozne adhezivni zmeny atd. Proste budu velmi vdecny kdyz mi to nekdo cele "prelozi" a rekne mi zda se tedy opravdu (pres problemy ktere mam-krev,bolest na hrudi, neustaly kasel) nejedna o rakovinu. A zda ta veta "bez znamek infiltratu nebo tumoru" se tyka obou nalezu.
Mnohokrat predem dekuji za Vas cas.

Odpovídá lékař:

Dobrý den, mladý muži,
ohledně Vašeho dotazu, který uvádíte, se na něj nemohu podívat. Po...

Odpovědi lékařů jsou součástí klientské zóny.
Pro zobrazení celé odpovědi se přihlaste. Registrace je zdarma.

Související dotazy

Krvácení z plic
Dobry den, jiz tri mesice mam problem s plicemi. Abych...
Zánět plic
Dobrý den. Měla jsem zápal plic . Na RTG bylo zastření...
RTG plic
Dobrý den, byl jsem na RTG plic a závěr je bronchitis...
Příznaky zápalu plic
Zdravim,musí zápal plic vždy doprovazet teplota.?Nebo...
Zápal plic
Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat, jak se umírá na...
Cysta plic
Na CT plic se zobrazil nález - ložisko S 10 L plíce...

Doporučujeme

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Chloe

Dobrý den,mam takovou otazku brala sem asi 4 roky antikoncepci chloe,po rozchodu...

Zánět spojivek

Dobry den, chtěla bych vam ukázat zatim doposud vyhotoveme zprávy aaodběry...

Atopie

Dobrý den, dcera (téměř 1 rok) trpí od narození na ekzém. Ekzém jsme museli...

Zánět spojivek

Dobrý den, všechno nastalo, když si jednoho dne kápl šampon do oka. Od tý...

Třesavka

Dobrý den, už 2 dny mám vnitřní zimnici. Mám po rychlého bušení srdce, ale když...

Zánět spojivek

Dobrý den, již 2 měsíce mám zánět spojivek pravého oka. Na levém to mám jen...

Chloe

Dobrý den, používám HA chloe už 3 roky a stále po ní přibíram a mám bolesti...

Stahování a tlak v krku

Dobrý den. Poslední dobou mám takový nepřijemný tlak v krku a jakoby se mi krk...

Zánět spojivek

Dobrý den, budu vděčná za jakoukoli radu na můj problém. Již rok a půl se léčím...

Sociofobie

Dobrý den, už 4 roky mám problémy s nevolností, zrychlení tepu a pocení, které...

Bolesti břicha


Arytmie

Dobrý den Už hezkou řádku let trpím vynecháváním srdečního tepu .Někdy je...

Zánět spojivek

Dobry den dekuji za odpoved - náš lékař MUDr. Soňa Boušková odpověděl/a na Váš...

Streptokok alfa hemolitický

dobrý den, při vyšetření na urologii mě byl zjištěn výše uvedený streptokok...

Zánět spojivek

Dobrý den, jsem náchylný na zánět spojivek, stačí být někde i v mírném průvano...

Bolesti břicha


Zánět spojivek

Dobrý den, jsem 6 let po laserové operaci očí. Již od ledna trpím adenovirovým...

Chloe

Dobrý den, nedávno jsem četla, že antikoncepce chloe (kterou užívám) je oproti...

Negativní těhotenský test - přesto těhotenství?

Dobrý den, mám otázku je mi 19 let a žiju s přítelem. MS jsem dostala naposledy...

Zánět spojivek

Dobrý den, už 3 týdny se nemohu zbavit zánětu spojivek. Nejprve jsem do oka...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.