Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Lipidogram

Vnitřní lékařství Katerina 25.6.2017

Dobry den pane doktore/doktorko. Je mi 33 let. Byla jsem na preventivni prohlidce a byl mi meren cholesterol. Vysledek byl -celkovy 4,51 nmol(ref. 0-5.17), HDL 1,51 (ref. 1,55 -3), triglyceridy 0,95 (0-1,69). Lekarka mi k tomu nic nerekla,ale vysledek mi neprijde uplne idealni. Jim vcelku pestre a zdrave,vubec nejim smazena jidla,tluste maso,maslo,tucne syry. Jim spise rostlinne tuky,orechy,doplnuji omega 3..atd). Jsou vysledky spatne,nebo mam jen trochu omezit dalsi zivocisne tuky a bude v poradku? Dekuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: Ambulance praktického lékaře Benátky nad Jizerou

Dobrý den, celkový cholesterol a triacylglyceroly jsou v normě, HDL cholesterol je mírně pod hr...

Odpovědi lékařů jsou součástí klientské zóny.
Pro zobrazení celé odpovědi se přihlaste. Registrace je zdarma.

Související dotazy

Lipidogram
Dobrý den, mam vysoke triglyceridy 2 ,6 a cholesterol...
Lipidogram a dieta
Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně výsledků rozboru...
U steatozy jater neléčíme játra, ale zajímá nás lipidogram
Na sonografii mně lékař zjistil steaozu jater, ale...
Zvýšené jaterní testy
Vážený pane doktore, dne 8. 10. jsem byl na odběrech...
Potíže po požití tuků v dětství
Dobrý den potřebují poradit já si myslím ze mám problém...
Svědění konečníku
Mám silné svédéní v oblasti konečníku, které však doprování...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Lindynette20- krvácení

Dobrý den, mám svou první antikoncepci Lindynette20! Beru ji teprve 8 dní, ale...

Lindynnete 20

Dobrý den, mám dotaz ohledně antikoncepce. V době menstruace jsem si omylem...

Linearní sklerodermie

PROSIM-chtěla bych se zeptat zda se dá nějak léčit Linearní sklerodermie?Předem...

Linex forte a antikoncepce

Dobrý den. Prosím vás snižují probiotika Linex forte účinnost antikoncepce?

Linfatické masáže

Dobrý den mám, dotaz zda jsou pro mne vhodné linfatické masáže na přístrojích...

Linoladiol-jak postupovat?

Lékař mi předepsal Linoladiol N VAG CRM 50gm (II), 1-2x týdně (2x opakovat)...

Líný žlučník v těhotenství

Dobrý den, již 2 roky mě trápívají 1x za čtvrt roku křeče v břiše. Při vyšetření...

Lipanthyl 267M

Dobrý den. Mám dotaz na lék Lipanthyl 267M. Chci se zeptat, jestli má vliv na...

Liparokela

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jsem v prosinci po operaci pupeční kyly a...

Lipidogram

Dobrý den, mam vysoke triglyceridy 2 ,6 a cholesterol 5,5. V roce 2019 byly...

Lipidogram a dieta

Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně výsledků rozboru cholesterolu. Hodnoty:...

Lipidy

Dobrý den, včera jsem byla na kontrole na II.interní klinice, dělali mi den...

Lipidy a menopauza

Dobrý den, dva roky beru Cholib 145/40 - každé 3 měsíce chodím na kontroly a...

Lipofibrom

Dobrý den je mi 20let a asi před půl rokem jsem si pod kůží na přední straně...

Lipom

Dobrý den,asi před rokem jsem si našel pod kůži na paži takovou bulku,nebolí...

Lipom

Dobrý den. Dnes jsem byla na operačním zákroku hlavy, kde mám bouličku. Pan...

Lipom

Dobrý den, před časem jsem si na vnitřní straně stehna, v třísle našla bulku,...

Lipom

Dobrý den, našla jsem si pod kůží na přední stěně bříšní 3 bulky,u pupeční...

Lipom

Dobry den, moc v´Vás prosím o radu. Před 14 dny jsem byla na operaci lipomu...

Lipom

Dobrý den,mám bolest v levém podžebří.Po ultrazvuku byl nalezen lipom,ale to...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Plynatost po laparoskopické operaci

Dobrý den, dnes jsem měsíc po laparoskopicke operaci (sterilizace) -vše v pořádku. Trápí...

Pálení zad

Dobrý den, třetí den mě pálí záda krční a hrudní páteř, někdy i hrudník, vždy...

Permanentní make-up v těhotenství

Dobrý den, moc se omlouvám, že obtěžuji, ale potřebovala bych jen malou radu....

RTG páteře

Dobrý den pane doktore, chtěla bych Vás poprosit o vysvětlení nálezu RTG. Naznačená...

Bolesti v oblasti trojúhelníku pod hrudním košem

Dobrý den, Už od jisté doby mám problémy se žaludkem, prosím Vás o radu....

Červené bolestivé tečky na prstech

Dobrý den, cca před rokem se mi udělal zánět pod nehtem na ruce a nehet mi...

Zarudnutí a tvorba krust kolem ucha

Dobrý den, už delší dobu bojuji s problémem kůže okolo uší. První to začalo...

Problém s dýcháním

Dobrý den. Chci se zeptat. Je mi 15 let. V únoru jsem dostala nějaký záchvat...

Svědivé zčervenání kůže

Více než měsíc v místě dotyku s čímkoliv kůže zčervená - utvoří se skvrny malé...

Boule na penisu

Dobrý den,dnes jsem zjistil že se mi udělala boule na penisu,nijak velká asi...

Paleni zad

Dobry den, o vikendu se u me projevilo jakesi paleni kuze zad. Je to v oblasti...

Infekce močových cest, horečka, zimnice, bolesti v zádech

Dobrý den, jsem urologický pacient a již nějakou dobu jsem pociťovala zánět...

Bolest v podbřišku po pohlavním styku

Dobrý den, minulý měsíc jsem začala brát poctivě antikoncepci,s přítelem jsme...

Poranění znaménka

Dobrý den, škrábnul jsem se do místa, kde mám malou (1-2mm velkou) pihu. Rána...

Epitelie dlazdicovite

Dobry den, dostala jsem vysledky moci a nekonzultovala jsem je s doktorem,protoze...

Bolest za krkem a horečka

Dobry den, mohu na bolest za krkem použít almiral gel? A kdyby to byl zanet...

Svědící pupínky u konečníku

Dobry den, na konecniku se mi udelaly pupinky a je to i dost zarudle. Cim dal...

Podvrtnutý nárt

Dobrý den, 9.5. jsem byla u lékaře s podvrtnutym nartem. Odchazela jsem se...

Bolest a svědění mezi půlkami pod kostrčí

Dobrý den, už několik měsíců se mi občas vrací bolest a svědění mezi půlkami...

Papily na penisu

Dobrý den, Mám od cca 15 roku na žaludku papily. Do teď jsem to nějak neřešil,...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
Představte si prostředí, kde se vždy setkáte s pozorností, kterou očekáváte.
* registrací neměníte svého lékaře.