Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Monovisc

Ortopedie Tomáš 26.6.2019

Dobrý den,
rád bych se prosím zeptal. Dne 11.6. tedy před dvěma týtny jsem podstoupil aplikaci přípravku Monovisc do obou kolen, mám artrozu 2,stupně. Je normální že mám ještě po dvou týdnech bolestivost pod češkou a takový tlak až palení v obou kolenech? Děje se to při normální činnosti během dne, kdy je člověk normálně na nohou. Kolena nejsou oteklá......nikde žádný otok jen ta obtížnost s tlakem a bolestivostí při chození, V noci mě to nebudí ,když jsem v klidu tak také nic , jen po chuzi to v klidu odezníva,až zase při pohybu to je citlivé...........Po měsíci se mám ohlásit u ortopeda jaký je stav,ale upřímně jsem nervozní ,že dva týdny po aplikaci je stav takovýto. Nevím jestli je to normální stav po této aplikaci přípravku.
Moc bych poděkoval za odpověd.
S pozdravem

Doplňující dotaz: obecně hodnoceni je na stránkách Monoviscu , řeknete mi něco konkrétnějšího prosím Vás?

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, s přípravkem nemám osobní zkušenost. Z dostupných informací, kyselina hyaluronová je přirozená součást lidských tkání. Přípravek MONOVISC je pečlivě testován, aby bylo zajištěno, že každá jednotlivá dávka odpovídá požadavkům na kvalitu výrobku. Vzhledem k nezánětlivé povaze molekul hyaluronátu sodného lze jakoukoliv zánětlivou odezvu považovat za způsobenou nevhodnou injekční aplikací. Po intraartikulární aplikaci injekce hyaluronátu sodného byly výjimečně pozorovány lehké až střední formy otoku a nepříjemné pocity. Injekční aplikace látky do kloubu je obecně spojena s malým rizikem výskytu infekce a krvácení.
Váš dotaz přepošlu k zodpovězení ortopedovi, vyčkejte jeho odpovědi.
S pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Miroslav Skoták


Dobrý den. Někdy tyto potíže po injekci mohou být, neuvádíte, zda jste je měla již před ní. Mohlo dojít i k výpotku v kloubu . Pokud výpotek v kloubu nemáte doporučuji podávat analgetika a za dva týdny navštívit svého lékaře. Pokud máte výpotek, navštivte ho dříve.

Odpovídá lékař:

Dobrý den,
s přípravkem Monovisc mám mnohaletou zkušenost. Efekt se obvykle dostaví v řádech několika týdnů po aplikaci, ale intenzita účinku je velmi individuální. Někomu velmi pomůže už první injekce, u někoho je třeba je opakovat.
Bohužel, pokud je postižen kloub mezi čéškou a stehenní kostí, bývá někdy účinek o něco slabší.
Osobně mám velmi dobrou zkušenost s aplikaci obohacené krevní plazmy (PRP). Obě metody lze i kombinovat.

Věřím, ze plný efekt aplikace Monoviscu se ještě dostaví.
S přáním pěkného dne P. Sadovský

Související dotazy

Bolest kolene
Dobrý den, před dvěma lety jsem utrpěla distorzi kolene.RTG...
Aplikace druhé inj. Monoviscu po necelém měsíci
Dobrý den Jsem tři měsíce po artroskopii pravého kolene,...
Jaká léčba by mi mohla případně ještě pomoci?
Dobrý den, Jsem tři měsíce po artroskopii pravého...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Mononukleoza-rekonvalescence

Dobrý den, po týdnu zhoršení stavu mononukleózy jsem byla hospitalizována kvůli...

Mononukleóza, ASLO, ..

Dobrý den, obracím se na Vás, protože vážně už nevím co dělat. Je mi 19 let,...

Mononukleóza, uzly na štítné žláze atd.

Dobrý den, 1. dnes jsem po telefonickém rozhovoru s mojí prakt. lékařkou...

Mononukleóza?

Dobrý den, minulý týden v pátek jsme byly na pohotovosti s tím, že mám už dlouhodobé...

Mononukleóza?

Dobrý deň,dcéra 13r. ochorela 3.8. 2012. Údajne išlo o angínu.Príznaky boli...

Mononuklóza

Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Hospitalizovali mě v nemocnici a diagnostikovali...

Mononukloza a štítná žláza

Dobrý den, byla mě opětovně po 2 letech zjištěna mononukloza, nyní v lehké formě,...

Mononukloza, růstový hormon

Dobrý den, nevím zda to sem patří, ale zkusím to. Prodělal jsem v roce 2009...

Monopost - opakované použití jedné ampulky

Dobrý den, je mi 74 let a mám glaukom. Kapu kapky Monopost vždy večer po jedné...

Monopost a bolest svalu

Dobry den, cca 4. rok jsem sledovan kvuli hranicnimu nitroocnimu tlaku, HRT,...

Monstrozní obezita

Mám 135kg a měřím 165cm. Byla jsem poučena, že mám monstrozni život ohrožující...

Monteggiova zlomenina

Dobrý den, dcera 5,5r. si zlomila ruku,v nemocnici si na rentgenu nevšimli,že...

Monteggiova zlomenina

děkuji za rychlou odpověď, ještě jsem se tedy chtěla zeptat, řekli nám,že je...

Montelukast Teva 10mg a HAC

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli hrozí otěhotnětí nebo je ochrana antikoncepce...

Montgomeryho žlázka na bradavce, zvětšení v těhotenství

Dobrý den, tímto prostřednictvím bych se vás chtěla zeptat na názor k výrůstků...

Montiho ventil

Dobrý den, jsem od ledna po operaci, kdy mi byl do pupku v operován Montiho...

MOP

Dobry den, Minuly tyzden som bola na preventivnej prohlidke a v MOP mi boli...

MOP Ureaplasma, Streptokok, E.coli

Dobrý den, snažíme s manželem o dítě. V rámci pravidelné preventivní ko a...

MOP-diplokoky

Dobry den, Minuly tyzden som bola na preventivnej prohlidke a v MOP mi boli...

Morální dilema

Dobrý den! Asi před rokem a půl jsem si zřídil internetovou dětskou psychologickou...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest břicha

Dobrý den, asi už ze zoufalství se obracím na Vás s nadějí na pamoc. Je mi 33let...

Znaménko na stydkém pysku

Dobrý den, před dvěma lety v těhotenství jsem si našla na stydkém pysku mateřské...

Chlamydia trachomatis a Ureaplasma urealyticum


Gastroenteritida


Rizika bronchoskopie


Necitlivá končetina

Dobry den.mám problém takový mám pocit že nemám levou nohu a nemohu spávat už...

Křupání kyčle při cvičení

Dobrý den, asi dva měsíce mě trápí při cvičení lupani až krupani v levé kyčli....

Horečky trvající 5 dní - bez jiných příznaků


Chronická rýma

Dobrý den, již delší dobu mě trápí rýma. Je to v rámci let. Jaro-podzim vetšinou...

Nafouklé břicho, tlak v oblasti žaludku, plynatost.

Dobrý den, byl jsem na sonografickém vyšetření ohledně zažívacích problémů (nafouklé...

Vyrážka

Dobrý den,chci se zaptat co je to za vyrazku ktera se me udelala v den kdy jsem...

Zelený a heřmánkový čaj na vyprazdňování

Dobrý den už delší dobu mám problémy s vyprazdňováním. Na WC strávím hodně času...

Citalec 20mg a Atarax

Beru již půl roku Citalec 20mg. Zajímalo by mě jestli by vadilo když bych chtěla...

Pant

Dobry den. Posledni dobou mam problemy s vypadavanim pantu v celisti na leve...

Už delší dobu mě bolí v krku

Dobrý den,už delší dobu mě bolí v krku,mandle nemám a na zadní stěně mám takový...

Krvácení po Fraxiparinu Forte

Dobrý den, mám diagnostikovanou Leidenskou mutaci a před odletem na dovolenou...

Nadměrný záklon u kojence

Dobrý den, mám 4,5měsíční holčičku, která velice ráda a hojně zaklání hlavičku...

Boule u ucha, čelist

Dobrý den Dnes jsem byl na ORL kvůli problému že při otevírání úst mi vyskakuje...

Bolest v hrdle

Dobrý den, je to týden co jsem před moc dostala bolest v krku..druhý den večer...

Zvětšené mízní uzliny v tříslu a riziko rakoviny


Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.