Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Nález z artroskopie kolene

Ortopedie Zuzana 18.8.2017

dobrý den,

minule jste mi odpovídali na můj dotaz, viz. níže

Dobrý den. dnes jsem byla na artroskopii a popíšu Vám nález (dle lékaře jsem si koleno dost dorasovala, byť se jednalo o pád ze schodů) Dg. ruptura menisci medialis et LCA genus 1.dx OCH condyli medialis femoris 1.dx postraumatika. Mus intrarticulare.Operace v klidné anastezii. ASK revize pr. kolene, v suprapetelárním prostoru extrakce kloubní myšky asi 3x2 cm bpn. fp kloub bpn. mediálně tang. ruptura menisku posteromediálně - 1/2 ektomie,, na kondylu femuru chondrální defekt asi 3x2cm- shaving, v přední jámě kompletní ruptura LCA, resekce prokrváceného pahýlu, zásuvka +++, pivot posit, LCP a zevní odd. bpn. Jsem z toho celá rozhozená, vlastně ani nevím zda-li je nutná plastika křížového vazu či vhodná. Ráda bych alespoň ještě někdy chodila po horách, jezdila na kole, hrála si s dětmi. Můžete mi prosím tomu napsat něco více či sdělit názor. Moc děkuji, pozdravem

Vaše odpověď:


Myslím, že více pacientů má takový nález. Meniskus je ošetřen spolu s křížovým vazem, pokud bude koleno nestabilní potom zvážení plastiky vazu. Dnes se preferuje plastika u mladých lidí a sportovců. Pokud potíže nebudou potom další ASK není nutná. Dobrá pohybová léčba na rehabilitaci, měkká ortéza při namahavých činnostech. Koleno ale nepřetěžovat. Je zde sklon a časnější artroze.

Dne 26.9. jsem objednáná na další zákrok, kde mi lékař provede plastiku křížového vazu a také vyplnění defektu chrupavky. Byla úvaha provést mozaikoplastiku ale poté spíše doporučená náhrada hyalofast.
Můžete mi prosím sdělit Váš názor na tuto věc a do jaké míry je pak koleno jako předtím, i když chápu, že to bude dost individuální záležitost.
Dnes jsem 10den od posledního zákroku a stále mě trápí noční bolest kolene, je to normální?
Děkuji Z.S.








 Poslat e-mailem  Vytisknout

Líbila se vám odpověď?
0 ANO NE

Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Králová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den, paní Zuzano, Váš dotaz pro jeho specifitu by nejlépe odpověděl ortoped z naší ko...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Navrátil


Koleno po zásahu jistě ještě bolí, změny nejsou malé, ale nález, který popisujete je dosti...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Artroskopie kolene
Dobrý den, ortoped mi po úrazu na lyžích diagnostikoval...
Úraz kolene
Dobrý den. V únoru jsem spadla na ledě na pravé koleno....
Bolesti pod kolenem, artroskopie, trombóza
Dobrý den.Jsem dva mesice po artroskopie kolene.Odstranena...
Poranění kolene při hokeji
Dobry den, chci se jen zeptat zhruba před týdnem při...
Artroza kolene
Dobrý den, pane doktore, mám zjištěnu artrózu L kolene...
Artroskopie
Dobrý den, lze provést u syna 16,5 roku plastiku předního...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nález ve spermatu

Dobrý den, chtěl bych se poradit s urologem.Před měsícem mě ve stěru z močové...

Nález ve stolici

Dobrý den, asi měsíc mám ve stolici takové malé tečky, jsou spíš do hněda. Nejdřív...

Nález ve stolici

Dobry den, mam takovy dotaz za ktery se trochu stydim. Po druhe sem si asi vsimnul...

Nález ve stolici : Streptokok, E. Coli, Citrobacter

Dobrý den, ve stolici mám nález: Streptococcus alfa-haemolyticus, Escherichia...

Nález volné tekutiny v Douglasu

Dobrý den Dobrý den dnes jsem navštívila gynekol.lékařku na pravidelnou půlroční...

Nález vulvy

Dobrý den, našla jsem si u ústí močové trubice útvar. Je mi 52 let a mám problém...

Nález vulvy

Dobrý den, jsem žena, 31 let, na konci močové trubice jsem si nahmatala dvě...

Nález výhřezu ploténky

Prosím o vysvětlení a postup dalšího léčení. Na CT kostěný kanál ve výši L5...

Nález vyšetření MR

Dobrý den.již po druhé se na Vás obracím(dříve nález CT),nyní mám za sebou vyšetření...

Nález z endoskopu

Dobrý den, prosím o informaci co znamená. Mám problém se vstřebáváním vitamínu...

Nález z CT

Dobrý den, prosím o vysvětlení nálezu - Dorzální hernie disku L5/S1 s kalcifikací...

Nález z CT

Dobrý den, prosím o vysvětlení nálezu z CT:L3/4 - mírná ventrolistéza L3 o 3...

Nález z CT

Můžu poprosit o vysvětlení nálezu.V úrovni C5/6 v.s.hernie disku paramediálně...

Nález z CT páteře

Dobrý den,chtěla bych požádat o vysvětlení nalezu CT-Schmorluv uzel dolní...

Nález z cytologie

Dobrý den, před cca 3 týdny jsem byla u svého gynekologa na preventivní prohlídce,...

Nález z cytologie

Dobrý den pane doktore, chtěla bych se zeptat, zda by jste mi vysvětlil můj...

Nalez z cytologie

Dobry den, pred tremi tydny jsem byla na kontrole na gynekologii a rovnou mi...

Nález z drtg

prosím byla jsem poslana na rengen bolesti zad a jde mi bolest a do nohy . nerozumím...

Nalez z EEG

Dobry den, v roce 2011 mi byla diag. panicka porucha. Již skoro 3 roky jsem...

Nález z EEG

Dobrý den, dnes jsem obdržela výsledky EEG mého 9-ti letého syna,které jsou:...