Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Nedostatek bílých krvinek

Hematologie Zdena 28.3.2017

Dobrý den,
prosím zda by jste mi mohli odpovědět na manželův problém.Je diabetik 22 let, z toho byl 7 let na inzulinu, HbA1c měl více jak 3 roky 95-98. Nebyl dobře léčen, díky tomu jsme změnili lékaře, ale mezitím došlo k trvalému poškození očí,k těžké diabetické polyneuropatii/22 let nebyl odeslán na neurologii a 3 roky na oční kontrolu.Již rok je léčen u jiné dia lékařky, je bez inzulinu-pouze na lécích a HbA1c má 49.Před rokem a čtvrt mu byl zjištěn nádor rekta T3N1M0,byla nasazena léčba radiochemoterapie-22 frakcí na lineár.urychlovači+Xeloda, pak následovala operace s anastomózou,po 10ti dnechod operace v nemocnici došlo vlivem nakažení MRSOU k rozpadu anastomozy a nyní má trvalý vývod-kolostomii.Od operace první/odstranění nádoru/proběhlo během 1 roku ještě dalších 9 operací v dutině břišní-abces,v operování podtlakových redonů pro neustále se opakující záněty v dutině břišní, měl i problémy s neústálými záněty moč.cest a močového měchýře,ileus a srůsty.V lednu 2017 byl stav docela stabilizovaný,cítí se podstatně lépe, na onkologii kontrola dopadla dobře. Nyní koncem března má špatný krevní obraz-Leukocyty pouze 2,94 / mez je 4,00-10,00/,Hemoglobin 120 /135-175/,Hematokrit 0,354 / 0,400-0.500/,Trombocyty 121 /150-400/,dělal se ještě dodatečně diferenciál:Neutrofilní tyč 0,08 a monocyty 0,13.Jinak v rozboru bylo vše v pořádku.On se cítí velmi dobře. Je aktivní.Užívá 12 druhů léků-na diabetes,psychofarmaka,na tlak / nyní má 120/60.,močové cesty,neuropatii, železo,Kcl.Nesignalizuje krevní obraz návrat rakoviny? Děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

Dobrý den Zdeno,
návratu rakoviny bych se neobávala. Co se týče krevního obrazu, trombocyty a...

Odpovědi lékařů jsou součástí klientské zóny.
Pro zobrazení celé odpovědi se přihlaste. Registrace je zdarma.

Související dotazy

Snížení bílých krvinek
Dobrý den, chtěla bych se zeptat.. dnes jsem si volala...
Zvýšený počet bílých krvinek
Dobrý den, je mi 21 let a už cca půl roku mám zvýšenou...
Nedostatek bílých krvinek
Dobrý den, mému synovi (15) byl při odběru krve zjištěn...
Modřiny, nedostatek bílých krvinek
Dobrý den, je mi 15 let a nedávno jsem bylo nemocná,...
Pokles bílých krvinek
Dobrý den, má sestra (41 let), trpí roztroušenou sklerózou....
Zvýšené leukocyty
Dobrý den jsem dárce krevní plazmy a když mi dělají...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nedostatečné zvlhčování

Dobrý den, je mi 21 let a trápí mě nedostatečné zvlhčování pochvy a to i...

Nedostatečnost hypofýzy

Dobrý den, Je možné u nedostatečnosti hypofýzy nahradit substituci HC zcela...

Nedostatečnost chrupavky

Dobrý den, prosím můžete mi poradit, co se dá udělat s nedostatkem chrupavky...

Nedostatečnost ledvin

Dobrý den, existuje něco jako nedostatečná činnost ledvin?

Nedostatek adrenalinu?

Dobrý den, již pár let zaznamenávám tento problém, ale rozhodla jsem se jej...

Nedostatek B12

Dobrý den, od srpna jsem zhubla přes 10 kg (z 63 kg na 49 kg/165 cm), jím...

Nedostatek b12 - nechutenstvi, zastaveny vyvoj

Dobry den, u 9 mesicniho ditete byl indikovan nedostatek vitaminu b12. Dosud...

Nedostatek bilych krvinek

Dobry den. Mam 15mesicniho syna. Cca od srpna mel silny prujem, tak jsme nasadili...

Nedostatek bílých krvinek

Dobrý den, mému synovi (15) byl při odběru krve zjištěn nedostatek bílých krvinek...

Nedostatek bílých krvinek

dobrý den,mému manželovi je 55 let a při dárcovství krve mu byl opakovaně (2x)...

Nedostatek bílých krvinek

Dobrý den, byl mi dělán odběr krve kvůli štítné žláze, která mi vyšla tsh 4,8....

Nedostatek bílých krvinek po chemoterapii pacientky s chronickou lymfocytární leukémii typu B a Von Willebrandovou nemoc

Dobrý den, maminka (64 let) má chronickou lymfocytární leukémii typu B a Von...

Nedostatek bílých krvinek, syn 12 let

Dobrý den. U mého 12-ti letého syna bylo zjištěn pokles bílých krvinek. KO byl...

Nedostatek cukru v krvi

Dobrý den, ¨mám 3 týdenní dcerku kterou trápí žloutenka teď nám dělaly náběry...

Nedostatek červených krvinek

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,maminka měla jít na operaci kyčle a při předoperačním...

Nedostatek červených krvinek pro darování krve

Dobrý den pane, dne jsem byl poprvé darovat krev. Bohužel mně ale bylo známéno,...

Nedostatek dechu

Vážená paní doktorko, mám dotaz ohledně určitých problémů s dýcháním, které...

Nedostatek dechu

Dobrý den, zhruba dva měsíce mne náhle přepadla dušnost - tedy pocit, že se...

Nedostatek dechu

Dobrý den. Ráda bych se zeptala na přenos kyslíku k plodu. Ráno jsem se vzbudila...

Nedostatek dechu při chůzi do kopce...

Dobrý den, je mi 23 let a ráda bych se Vás zeptala na jeden problém. Když jdu...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Alzheimerova choroba

Dobrý den,moje maminka bere už 10let léky na Alzheimerovu chorobu (Marixino...

Nadměrná plynatost

Dobry den,rada bych Vas pozadala o radu. Manzel jiz pres rok trpi nadmernou,nekdy...

Opakování zamlklého těhotenství

Dobrý den, před rokem jsem prodělala zamlklé těhotenství (cca 9týden). Nyní...

Bolesti dásní

dobrý den,prosím o radu asi tři měsíce mě bolí dásně ve dne v pohodě a příjde...

Mám relativní fimózu.

Dobrý den, je mi 34 let. Mám relativní fimózu. V klidovém stavu nemám žádný...

Nateklé uzliny na krku

Dobrý den, prosím o radu. Už víc než 2 roky mě trápí nateklé uzliny na krku...

Opakování vcestné placenty

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na možnost opakování vcestné placenty u dalšího...

Vtíravé myšlenky

Dobrý den, Již několik let trpím opravdu šílenými stavy, které stejně jak...

Časté močení po zánětu močových cest

Dobrý den, je mi 21 let a asi před měsícem a půl mi byly podány antibiotika...

Srdeční šelest

Dobrý den. Je mi 13. let a při zátěžovém testu mi zjistili srdeční šelest v...

Opakovani testu

Dobry den. 5.12. Jsem mel rizikovy styk. 20.1. Jsem postoupil test, ktery dopadl...

C páteř

Dobrý den, pane doktore mám po vyšetření CT mám o 4-5mm vychýlené plotýnky a...

RDW význam

Dobry den chtela bych se zeptat co znamena zvysene RDW-CV 17 a pripadne co s...

Kašel a bolest pravého boku

Dobrý den, už vice jak týden mam kašel. Dostala jsem od lekarky Erdomed. Ted...

Bolest mezi lopatkami,tlak na hrudníku

Dobrý den pane doktore, snad píši k Vám správně.Před 2,5 měsíci jsem porodila...

Obtíže s vysokým tlakem

Vazena pani Doktorko. Moc se Vam omlouvam, za ztratu casu o ktery Vas obiram.Ale...

Opakování rizikového těhotenství

Dobrý den vážený pane doktore, předem Vám chci poděkovat za trpělivé zodpovídání...

Odběr krve - TSH & FT4

Dobrý den, chci se zeptat, zda je nutný odběr krve na lačno při stanovování...

Svalek po zlomenině klíční kosti

Dobrý den, rád bych se zeptal na následující věc. Přede dvěmi měsíci jsem si...

Zvýšené RDW-CV v krvi

Dobrý den, byla jsem darovat krev a měla jsem zvýšenou hodnotu RDW-CV (15.5%)....

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
Představte si prostředí, kde se vždy setkáte s pozorností, kterou očekáváte.
* registrací neměníte svého lékaře.