Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Nežádoucí účinky bisoprololu

Léky Alex 14.4.2018

Dobrý den,

přibližně tři roky se potýkám se zvýšeným srdečním tlakem a tepem. Byl jsem u mnoha lékařů a i mimo jiné jsem navštívil psychologa. V průběhu tohoto problému jsem si s pomocí psychologa a doktorů uvědomil, že tento stav je psychosomatický (několik vyšetření potvrdilo, že srdce mám v pořádku).
I přes to, že příčina je známa, tak si nejsem schopen zcela poradit a být v klidu, a tudíž tlak a tep je zvýšený. Toto mi velice znepříjemňovalo každodenní život, a tak mě matka vzala k dalšímu kardiologovi, který mi nasadil Bisoprolol Milan (domnívám se, že 25 mg.). Momentálně už je to rok, co prášky beru (1 jedenkrát denně) a můj tep se zmírnil (míval jsem v klidu i 90+) na 60-70, nýbrž tlak, který byl měřen při preventivní kontrole u mého dětského lékaře (tento rok v březnu), byl 150/90 (při jakémkoli vyšetření jsem velice nervózní). Upřímně, můj stav se zlepšil, cítím se více klidný, protože nepociťuji tlukot srdce a ani návaly horka a jsem schopný normálně fungovat (před začátkem braní prášků jsem na tom byl velice psychicky špatně, měl jsem neurotické stavy, které sem tam stále mívám, ale jsou mírnější a rychleji ustanou, a dá se říct, že jsem dny spíše"přežíval"). Abych ujasnil mé neurotické stavy, jsou způsobené různými podněty, které ve mně vyvolají stav úzkosti, a projevují se pálením pod břichem, tlukotem srdce, stažením žaludku, bolestmi hlavy a návaly horka (a dalšími příznaky). Na druhou stranu mě delší dobu (několik měsíců) trápí velká spavost a málo energie. Ve škole jsem často velmi ospalý a těžce se soustředím. Také při sportu pociťuji únavu a nedokážu se někdy ani pořádně "zahřát" a zpotit. Například dnes jsem byl s mým bratrem běhat a přesně tento problém jsem u mě vyskytl. Často jsem i u sportu bílý jako stěna. Má otázka zní, zda-li je toto způsobené výše zmíněnými prášky a pokud ano, ptám se, jestli mám postupně zmenšit dávkování a časem přášky vysadit. Mám ale strach, ať se vše nevrátí ke starému a nezačnu prožívat opět to hrozné období.

Děkuji za Vaší odpověď,

Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková


Dobrý večer,
zřejmě budete brát nižší dávku, asi spíš 2,5 mg, což je skoro nejnižší...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Nežádoucí účinky Azitroxu
Dobrý den, přečetl jsem si příbalový leták k Azitroxu...
Nežádoucí účinky léčby
Dobrý den, nedávno jsem se Vás ptala na nežádoucí účinky...
Nežádoucí účinky po léku
Dobrý deň, chcem sa spýtať, či liek Chlorprothixen...
Nežádoucí účinky ??
Dobrý den, manžel užívá na bolesti ramenních kloubů...
Bolesti hlavy, kortikoidy, nežádoucí účinky
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, za jak dlouho vymizí...
Nežádoucí účinky léčby Sertralinem
Dobrý den, před čtyřmi dny jsem začala brát Sertralin...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nežádoucí účínky antikoncepce

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat , můj gynekolog mi předepsal jinou antikoncepci....

Nežádoucí účinky antikoncepce

Dobrý den, první měsíc beru HA Ayreen (nikdy předtím jsem žádnou antikoncepci...

Nežádoucí účinky antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Je mi 16 let. Asi 7 dní "jím" antikoncepci...

Nežádoucí účinky antimigrenik

Dobrý den, právě jsem se vrátila z nemocnice s tímto diagnostickým souhrnem:migréna...

Nežádoucí účinky antipsychotik

Dobrý den.Trápí mě jeden problém.V létě jsem se léčil se schizofrenií.Beru prášky...

Nežádoucí účinky antipsychotik

Dobrý den.Rád bych Vám položil 2 dotazy.Máme 5měsíčního syna a u konečníku jsme...

Nežadoucí účinky antipsychotik

Dobrý den pane doktore,chtěla bych Vás poprosit, jestli by jste se mohl vyjádřit...

Nežádoucí účinky Azitroxu

Dobrý den, přečetl jsem si příbalový leták k Azitroxu 500 mg a docela mě vylekal....

Nežádoucí účinky Biofenac

Dobrý den. Jak dlouhou dobu se múže užívat biofenac 100mg 2x denně? Pťedepsáno...

Nežádoucí účinky biologik

Dobrý den, mám bechtěrevovu nemoc a na ni Humiru (cca 3 roky). Poslední cca...

Nežádoucí účinky Ciploxu

Dobrý den, včera jsem po 14 dnech dobral antibiotika Ciplox 500, do té doby...

Nežádoucí účinky Cipralexu


Nežádoucí účinky Durogesic

Dobrý den, prosím o radu mé babičce. 85 let, degenerativní změny páteře, výhřez...

Nežádoucí účinky gabapentinu

Dobrý den Po pádu ze schodů jsem utrpěl seriovou zlomeninu žeber.Po dvou dnech...

Nežádoucí účinky gingio

Dobrý den, moje matka, ročník 1945, měla po užití první tablety Gingio 120 údajně...

Nežádoucí účinky Gyrablock

Dobrý den Problém: Před 3 měsíci mi byl na urologii na léčbu Enterococcus...

Nežádoucí účinky HAK

Dobry den, pred 20 dny jsem po dvou letech znovu nasadila po konzultaci s moji...

Nežádoucí účinky hormonální antikoncepce

Dobrý den,od března 2019 mám mirenu je mi 30let ale asi mi nesedí jsem nafouknutá...

Nežádoucí účinky hormonální léčby

Dobrý den. V říjnu jsem postoupil operaci prostaty. Následně následovalo ozařování...

Nežádoucí účinky chemoterapie

Dobrý den,chci se zeptat jaké trvalé následky má chemoterapie a jaké jsou nejčastější,nebo...