Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Nežádoucí účinky léčby Sertralinem

Psychiatrie Petra 13.11.2016

Dobrý den,
před čtyřmi dny jsem začala brát Sertralin 50 mg (1xdenně). Měla jsem trávící problémy, ale po němolika vyšetřeních se ukázalo, že se pravděpodobně jedná o psychický problém. Mám panickou úzkostnou poruchu a obsedantně kompulsivní syndrom a po událostech posledního roku připouštím, že se to mohlo projevit na mé psychice.
Setralin jsem již kdysi v minulosti brala a snášela jsem ho celkem dobře. Brala jsem ho spolu s Rivotrilem 0,5 mg (1xvečer). Nyní mi také byl předepsán spolu s Rivotrilem, ale já jsem Rivotril brát nezačala, jelikož jsem si od ně j velmi těžce odvykala. V minulosti se žádné negativní účinky při užívání Sertralinu neobjevily.
Ovšem teď je to mnohem horší. Už před užíváním jsem trpěla syndromem neklidných nohou, ale to co nastalo teď po započatí užívání sertralinu se téměř nedá vydržet. Obzvláště večer a v noci, kdy musím neustále hýbat nohama a budím se na to. Ráno mě pak nohy i bolí.
Chtěla bych tedy poprosit o radu zda i nadále užívat Sertralin, zda může pomoci přidat Rivotril, zda vyhledat lékaře...? Je sobota a já s jistou nadsázkou přiznávám, že mám tak teochu paniku jestli "přežiju" do pondělka:)
Zapomněla jsem ještě zmínit, že každé ráno užívám Helicid na žaludek a v případě totální paniky, což zase není tak často si dávám ještě Neurol (0,5 mg).

Moc děkuji za radu a hezký den přeji
Petra Křepinská

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:


Dobrý den, nasazení Sertralinu mohlo zhoršit již stávající syndrom neklidných nohou, pokud j...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Nežádoucí účinky léčby
Dobrý den, nedávno jsem se Vás ptala na nežádoucí účinky...
Nežádoucí účinky Azitroxu
Dobrý den, přečetl jsem si příbalový leták k Azitroxu...
Nežádoucí účinky léčby Trittico AC
Dobrý den,asi 2měsíce užívám na noc čtvrt triticcotu,je...
Nežádoucí účinky ??
Dobrý den, manžel užívá na bolesti ramenních kloubů...
Nežádoucí účinky po léku
Dobrý deň, chcem sa spýtať, či liek Chlorprothixen...
Nežádoucí účinky léčby Asentra 50
Dobrý den beru Asentru 50 již měsíc a půl bylo mi již...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nežádoucí účinky hormonální antikoncepce

Dobrý den,od března 2019 mám mirenu je mi 30let ale asi mi nesedí jsem nafouknutá...

Nežádoucí účinky hormonální léčby

Dobrý den. V říjnu jsem postoupil operaci prostaty. Následně následovalo ozařování...

Nežádoucí účinky chemoterapie

Dobrý den,chci se zeptat jaké trvalé následky má chemoterapie a jaké jsou nejčastější,nebo...

Nežádoucí účinky Lamotriginu

Dobrý den, rád bych věděl jak funguje lamotrigin. Při zvýšené námaze mě bolí...

Nežádoucí účinky léčby

Dobrý den, nedávno jsem se Vás ptala na nežádoucí účinky Aescin - Tena a Neuromultivit....

Nežádoucí účinky léčby antibiotiky

Dobrý den. Byl jsem týden nemocný s angínou, přesně před týdnem jsem dobral...

Nežádoucí účinky léčby antidepresivem Zoloft


Nežádoucí účinky léčby Asentra 50

Dobrý den beru Asentru 50 již měsíc a půl bylo mi již celkem dobře ale pred...

Nežádoucí účinky léčby Ciploxem

Dobrý den, před 12ti dny mě začal pálit močový měchýř, ale nevěnovala jsem...

Nežádoucí účinky léčby rakoviny plic

manželka je 14 dní po chemoterapii a radioozařování (souběžně) a má většinou...

Nežádoucí účinky léčby Trittico AC

Dobrý den,asi 2měsíce užívám na noc čtvrt triticcotu,je pravda že po něm spím,ale...

Nežádoucí účinky léků

Dobry den, již mnoho let užívám norethisteron na úpravu cyklu.Je mně 48 má to...

Nežádoucí účinky léků

Prosím vás bral sem celej rok prášky na uvolnění moči, měsíc semi dělaj na hlavě...

Nežádoucí účinky léku

Dobrý den, dcera 12 let ndostala od své alergoložky Oralair 100IR & 300IR. Léky...

Nežádoucí účinky léku

Dobrý den, rád bych se zeptal lékaře, třetí den užívám apo cital 20mg,ale jen...

Nežádoucí účinky léků

Dobry den, chci se zeptat. Po tabletach Motilium na paleni zahy mne jiz...

Nežádoucí účinky léku

Dobrý den lékař mi předepsal lék Pragiola jsem po něm zpomalená a je mi na zvracení......

Nežádoucí účinky léku

Dobry den, treti den uzivam eliceu na uzkost, ale objavilo sa mi vela neziaducich...

Nežádoucí účinky léků

Dobrý den od rehabilitačního lékaře jsem dostala 3krát denně 0,5 léku BETAHISTINU...

Nežádoucí účinky léků

Dobrý den od rehabilitačního lékaře jsem dostala 3krát denně 0,5 léku BETAHISTINU...