Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Nežádoucí účinky při vysazení antidepresiv

Psychiatrie Kamila 20.7.2020

Dobrý den,

před měsícem jsem vysadila antidepresiva seropram a začal me trápit problém neklidného genitálu, neboli syndrom trvalého vzrušení. Bohužel všichni doktoři, které jsem navštívila o tomto syndromu slyšeli poprvé a nevěděli, jak mi poradit. Jedna se o diskomfort v oblasti genitálií, pocit tenze, vzrušení, aniž bych měla chuť na sex. Přetrvává cely den, občas mam nutkavou potřebu se uspokojit, avšak dosažení orgasmu nepomůže, neuleví. Prosím o radu.

Děkuji,
Kamila

Odpovídá lékař:

MUDr. Klára Špeldová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: SPORTMED

Dobrý den Kamilo.
Děkujeme za Váš dotaz. Kontroluji zda zmiňované obtíže jsou známy jako Příznaky z vysazení, ale nic takového nenacházím. Určitě je to minimálně zvláštní. Je samozřejmě možné, že se jedná o nový nežádoucí účinky, je třeba ale také uvažovat, zda se nejedná o souhru okolností a Vaše obtíže se sexuálním vzrušením s vysazením antidepresiv opravdu souvisí.
Předám Váš dotaz některému z našich Psychiatrů, který Vás bude kontaktovat se svým odborným názorem na věc a dalším doporučením.
Držím pěsti, ať se vše brzy vyřeší. S pozdravem, KŠ

Odpovídá lékař:

MUDr. Ivana Cimbůrková

Specializace: Dětská a dorostová psychiatrie, Psychiatrie

Vážená Kamilo. Pokud stav trvá takto krátkou dobu a dostavil se bezprostředně po nějaké změně léčby poruchy nálady, pomýšlela bych spíše na možnost, že se jedná o zvýšenou apetenci coby varovný příznak nastupující manické fáze. Ovšem nevím, s jakým typem afektivní poruchy se léčíte. Takže v každém případě je na místě kontrola u Vašeho psychiatra, zapátrat po ev. dalších příznacích mánie (poruchy spánku, zrychlené myšlení, neklid...) a případně upravit léčbu. Jinak syndrom neklidného genitálu existuje, jen je potřeba správně ho odlišit od zvýšené sexuální touhy. Diferenciální diagnostiku provede nejlépe sexuolog. Ten Vám také poradí další postup - nebojte se, léčba na to existuje. S pozdravem I.C.

Související dotazy

Nežádoucí účinky Azitroxu
Dobrý den, přečetl jsem si příbalový leták k Azitroxu...
Nežádoucí účinky léčby
Dobrý den, nedávno jsem se Vás ptala na nežádoucí účinky...
Nežádoucí účinky po léku
Dobrý deň, chcem sa spýtať, či liek Chlorprothixen...
Vysazení antidepresiv
Dobrý den , užívala jsem půl roku Argofan a teď jsem...
Vysazení antidepresiva
dobrý den, 1) chci se zeptat, jakým způsobem a jak...
Nežádoucí účinky ??
Dobrý den, manžel užívá na bolesti ramenních kloubů...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nežádoucí účinky po léku

Dobrý deň, chcem sa spýtať, či liek Chlorprothixen v dávke 50mg na noc môže...

Nežádoucí účinky po nesteroidním revmatiku Ketonal

Dobrý den, v současné době absolvuji analgetické infuze pro bolesti zad. Od...

Nežádoucí účinky po očkování proti COVID-19

Dobrý den,pisi ohledně ockovani pfizer,je to druha dávka.Prvni proběhla v klidu,při...

Nežádoucí účinky po očkování proti COVID-19

Dobrý den, před týdnem jsem byla ockovana proti covidu. Vakcinou pfizer. Stále...

Nežádoucí účinky po očkování proti COVID-19

Dobrý den, jsem 12 dní po první dávce, chtěl bych znát Vaše doporučení - (ne)jít...

Nežádoucí účinky po očkování proti COVID-19 u dětí 12-15 let

Dobrý den. Jaký máte názor na očkování dívek 15+ proti Covidu 19.Možné nežádoucí...

Nežádoucí účinky po očkování proti tetanu

Dobrý den, začátkem října 2017 jsem se poranila a dostala jsem do paže očkování...

Nežádoucí účinky po Sertralinu a Tritticu

Dobry den,mam uzkostne depresivni stavy jiz asi 15 let a vzdy mi to da na nejaky...

Nežádoucí účinky prednisonu

Dobrý den, zhruba před 10ti dny jsem náhle přestal cítit kyselou chuť v levé...

Nežádoucí účinky Prednisonu

Dobrý den. V květnu 2014 mi byla diagnostikována Crohnova choroba. Začal jsem...

Nežádoucí účinky při začátku léčby štítné žlázy

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, 3 dny jsem užíval Letrox 25 kvůli Hyperteryoze...

Nežádoucí účinky Pulmicortu

Dobrý den mám dotaz,alergolog mi zjistil astma a dostala jsem inhalační prášek...

Nežádoucí účinky stimulantů

Dobrý den, může člověk po předávkování pervitinem např. více dávek za jeden...

Nežádoucí účinky tramadolu

Dobrý den,užívám asi 1 měsíc Doreta 60 mg 4x denně. Od té doby moc nejím, stačí...

Nežádoucí účinky tramal a dolmina

Dobrý den pane doktore, Po poslední návštěvě na neurologii s akutní bolestí...

Nežadouci učinky tritica

Dobrý den,obracim se na Vas s prosbou.Pro již delši nespavost jsem dostala od...

Nežádoucí účinky Triticca

Dobrý den, několik let trpím nespavostí, problémy s usínáním. Poslední rok...

Nežádoucí učínky u glukokortikoidů

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli lék budesonid, který užívám na astma...

Nežádoucí účinky u sertralinu po navýšení dávky z 50 mg na 100 mg

Dobrý den, užívám sertralin 50 mg už několik let na úzkostně depresivní stavy....

Nežádoucí účinky vakcíny Tetanol

Vážená paní doktorko, V pátek jsem byla po úrazu přeočkována vakcínou Tetanol....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vysoký tep v klidu


Kameny ve žlučovodech

ZDRAVÍM CHTĚLA BYCH SE ZEPTÁT JSEM PO OPERACI ŽLUČNIKA/byl mi odstraněn./ PŮL...

Konzumace mléčných výrobků při užívání antibiotik Xorimax

Zdravím p.Bartáková Ja by som sa chcel opýtať jednu vec. Užívam antibiotika...

Tužková baterie v organismu

Dobrý den.Chtěla jsem se zeptat na jednu otázku.Co by se stalo kdyby se mi rozbila...

Hidradentis suppurativa

dobrý den chtela jsem se zeptat na hidradentis suppurativa mam to již 11 let...

Dlouhá MS po agolutinu + tmavá krev a sraženiny

Dobrý den. Před cca 5 měsíci jsem měla problémy s cyklem. Měla jsem dlouhou...

Výsledky krve - zvýšené červené krvinky


Vaginální záněty, Streptococcus agalactiae

Dobry den, prosim o radu, jak dal lecit dlouhobe vaginalni potize zpusobene...

Histiocytom.

Dobrý den, na začátku jsem srpna jsem si všimla, jakoby se mi začalo zvětšovat...

Brnění ruky po operaci

Dobrý den, 15.2. jsem podstoupila laparoskopickou operaci v narkoze - odstranění...

Přítel vyžaduje BDSM praktiky

Dobrý den. Mám problém s to ten že můj přítel má rád BDSM.A já to nesnáším....

Pálení jazyka a horního patra

Dobrý den, již víc jak měsíc pocituji paleni az bolest jazyka a poslední dny...

Otok kolenního kloubu po operaci

Dobrý den, chci vas poprosit o radu za svoji mamku. Je po výměně kolenního kloubu...

Gabapentin a alkohol

Dobrý den. Dostal jsem od lékaře k užívání lék Gabanox 300mg. Užívat mám 3x...

Kompresní punčochy po AS kolene

Dobrý den, pane doktore, ráda bych se zeptala, jak dlouho je třeba po AS kolene...

Poškození žaludku a střev po Covidu

Dobrý den, ráda bych se zeptala zda po covidu může v některých případech dojít...

Bolest zubu pod korunkou

Dobrý den, již delší dobu mne bolí zub pod korunkou při skousnutí, je citlivý...

Chronická rýma

Dobrý den, již delší dobu mě trápí rýma. Je to v rámci let. Jaro-podzim vetšinou...

Bolesti v oblasti žaludku a hrudní páteře

Dobrý den, již delší dobu mě trápí bolesti v oblasti žaludku vystřelující do...

Korová cysta ledviny

Dobrý den, byla jsem na CT, tam mi mimo jiné našli "korová cysta ledviny 35mm."...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.