Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Očkování a hliník

Očkování Jolana 5.8.2013

Dobrý den, dnes jsem si na webu idnes.cz (z 5.8.) přečetla rozhovor z paní doktorkou Ludmilou Elekovou, která velice brojí proti očkování u dětí. Říká, že očkování může způsobovat astma, alergie, autismu i smrt dítěte. A že nebezpečný je tah hlavně hliník, který prý působí na stejná části mozku, který způsobuje autismus. Chtěla jsem se zeptat. Zda převažují pozitiva nebo negativa očkování. Chtěla bych naočkovat syna proti pneumokokům. A ani jedno mé dítě nemělo problémy po očkování.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová


Pokud vaše děti neměly obtíže po předchozích očkováních, nevidím důvod přoč se bát o...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Očkování
Dobrý den, mohu se informovat k očkování. V letech...
Očkování
před dvěma dny jsem byla na první vakcíně očkování...
Očkování
Dobrý den, Narodil se nám prcek (11dni) a stojíme...
Očkování
Dobrý den, byli jsme včera na roční prohlídce a zároven...
Očkování
Dobry den, manzel byl ockovanv roce 1999 na VHA i B...
Očkování
Protilátky po očkování Priorixem: Dobrý den, můj syn,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Očkování 3.měsíčního miminka po prodělaném zánětu spojivek

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kdy mám nechat dceru očkovat proti pneumokokům....

Očkování 4 letého syna při návštěvě zahraničí

Dobrý den, letos se chystám s manželkou a naším 4-letým synem v září do Tuniska...

Očkování a alergovakciny-pylová alergie

Dobrý den, plánuji přeočkování proti klíštové encefalitidě. Chodím každý měsíc...

Očkování a antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych Vám položit pár informačních otázek:).První se týká...

Očkování a antikoncepce

Dobrý den, dnes jsem byla na očkování proti žloutence typu A a chtěla bych...

Očkování a ATB

Dobrý den. Před týdnem jsem se nechal naočkovat proti klíšťové encefalitidě...

Očkování a autoimunita

Dobrý den, nevíte, jak je to s očkováním proti chřipce při autoimunitním onemocnění...

Očkování a crohnova nemoc

Dobrý den, dcera(22) má 10let Crohnovu chorobu. Delší dobu bez problémů. Léky:...

Očkování a extáze na počátku těhotenství

Dobrý den, zjistila jsem díky zpoždění menstruace a těhotenskému testu, že...

Očkování a gravidita

Dobrý den. Měla bych na Vás dotaz. Jsme s manželem na dovolené v Keni a pred...

Očkování a chřipka

Dobry den, dnes byla dcera na očkování MMR a bohužel jsem pak zjistila ze moje...

Očkování a imunita

Dobrý den, jsem po konizaci děložního čípku. Můj gynekolog mi doporučil...

Očkování a imunita

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat na tři otázky ohledně očkování. 1. Co se týká...

Očkování a játra

Dobrý den. Asi před 10roky mi zjistili hemangiom na játrech. Chtěla jsem se...

Očkování a kojení

Dobrý den,chci se nechat očkovat proti žloutence typu A i B,jenže svojí 4měsíční...

Očkování a kontakt s neštovicemi

Dobrý den, můj 22. měsíční syn byl ve středu 25. března očkován druhou vakcínou...

Očkování a koronavirus

Dobry den, mám jít na povinné očkování (hexa 2 dávka) se svým půlročním synem....

Očkování a koronavirus

Dobrý den, je vhodné v tuto dobu očkovat male děti? Syn dostal termín na 1.hexavakcinu...

Očkování a koronavirus

Dobrý den. Je vhodné v současné situaci pokračovat s běžným očkováním dětí?...

Očkování a koronavirus

Dobrý den, prosím o radu, jak postupovat v tomto období, tzn. s rizikem nákazy...