Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Očkováni proti COVID-19

Očkování Lea 7.7.2021

Dobrý den,
po 1.dávce očkování proti covidu (Pfizer) se mi druhý den dostala do relapsu ulcerózní kolitida, trvalo 5 týdnů, než se stav stabilizoval (gastroenterolog očkování doporučil). Čeká mne nyní 2.dávka a já si neumím představit, že by se situace opakovala. (Gastroenterolog nyní tvrdí, že reakce po 2.dávce nebude již tak extrémní.). Při konzultaci před očkováním v očkovacím centru mi lékař doporučil odložit 2.dávku a nechat si zjistit protilátky s tím, že pokud budu mít vyšší protilátky je velmi pravděpodobné, že tělo již tak silně reagovat nebude (toto je odlišné tvrzení od toho, co je běžně dohledatelné na internetu, kde je tvrzení opačné, ale možná je to hoax). Nyní mám výsledky protilátek:
Covid-19 RBD IgG 83 U/ml silne pozitivni
Covid-19 S1 IgG 53 pozitivni
Covid-19 S2 IgG 4 negativni
Covid-19 Nukleocapsid IgG < 1,0 negativni
Ref. meze < 10,0
Potřebovala bych poradit, zda hodnoty protilátek umožňují zítra 2.dávku očkování a je zde nižší nebo vyšší riziko reakce.
Děkuji.

Odpovídá lékař:

Dr. Kseniia Bilomeria

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den, paní Leo, děkuji za Váš dotaz. Jako praktický lékař Vám v tom bohužel neporadím. Dotaz proto rovnou předávám našim specialistům v oboru infekčních chorob se zaměřením na očkováni. Držím palce, ať vše dopadne dobře.

Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Ševčíková

Specializace: Epidemiologie Pracoviště: Avenier, a.s., Centrum očkování a cestovní medicíny Ostrava

Dobrý den, očkování proti Covid 19 je pacientům s ulcerózní kolitidou doporučováno. Chápu Vaše obavy vyplývající ze zkušenosti po 1. dávce, nicméně jedna dávka Vás dlouhodobě proti Covid19 neochrání přes současnou pozitivitu protilátek. Hladina protilátek se před očkováním nemonitoruje, nedá se jednoznačně říci, že by hodnota protilátek ovlivňovala frekvenci vedlejších účinků očkování. Na Vašem místě bych očkování 2. dávkou dokončila, protože pokud byste v budoucnu onemocněla Covid19, pak je daleko pravděpodobnější, že by to ovlivnilo ještě výrazněji průběh Vašeho základního onemocnění, než to způsobilo očkování. Časová souvislost se zde nabízí, teoreticky ale mohlo jít i o jinou příčinu. Určitě můžete 2. dávku realizovat. Přeji, ať to zvládnete co nejlépe. S pozdravem, MUDr. Hana Ševčíková

Související dotazy

Očkování proti Covid - 19
dobrý den měl bych dotaz já mám přítelkyni 19 let s...
Očkování proti covid-19 po nachlazení
Dobrý den. 30.6. mám jít na 2. dávku očk. proti Covid(Comirnaty)....
Očkování covid 19
Dobrý den, jsem měsíc po očkování proti Covid 19. Chtěla...
Očkování proti Covid-19
Ockovani na Covid-19. Chtela bych se zeptat, zda řešit...
Očkování covid 19
Dobrý den Pracují v Anglie a dostala jsem nabídku...
Očkování proti COVID-19
Dobrý den, moje babička ( 79 let ) je nyní cca 10...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Očkování proti Covid - 19

Dobrý den. Chtěla bych poprosit o radu. Mám 18-tileteho syna, který se narodil...

Očkování proti Covid - 19 a užití Norethisteronu

Dobrý den, můžu začít brát Norethisteron k oddálení menstruace po 3 dnech očkování...

Očkování proti COVID-19

Dobry den, přítel před 3 lety prodělal plicní embolii bez zjištěné příčiny a...

Očkování proti COVID-19

Dobrý den vážení doktoři. Dostal jsem zprávu, že nejvyšší soud v USA potvrdil...

Očkování proti covid-19

Dobrý den, dnes jsem byla na očkování proti tetanu, čeká mě v blízké době i...

Očkování proti covid-19

Dobrý den, mám problém s očkováním, měla jsem covid 5-17/11. 2020, zhruba po...

Očkování proti covid-19

Dobrý večer paní dr. Již jsem se u Vas dotazoval na očkování V pondělí mi volali...

Očkování proti COVID-19

Dobrý deň, v roku 2004 mi bol diagnostikovaný funkčný šelest na srdci. Keďže...

Očkování proti covid-19

Dobrý den, již 8 let užívám biologickou léčbu Humira. Mám M. Bechtěrev, je pro...

Očkování proti covid-19

Dobry den, chtěl bych objednat svého dědu na 3 dávku očkováni v Chebu Jméno...

Očkování proti covid-19

Dobry den, chci se poradit, prave prodelavam delta Covid, ackoliv jsem mel v...

Očkování proti covid-19

Dobrý den měla bych zájem o očkování proti covid 19 jsem ale ročník 1994 je...

Očkování proti COVID-19

Dobrý den, moje babička ( 79 let ) je nyní cca 10 - 12 let po úspěšné transplantaci...

Očkování proti covid-19

Dobry den, chtela bych se optat, kdy je idealni nechat se ockovat po prodelanem...

Očkování proti covid-19

Dobrý den, je mi 21 let a otevřeli očkování proti Covid19 pro moji věkovou kategorii,...

Očkování proti covid-19

Dobrý den paní dr. KARIMOVÁ. Ne že bych toužil o očkování jakýmkoli druhém,...

Očkování proti Covid-19

Dobrý den, prosím o radu. Na 25.3. jsem objednaná na CT plic a břicha-jedná...

Očkování proti covid-19

Dobrý den, jdu k vám, abych se poradila o svém strachu z ockovani proti covidu. Prodělala...

Očkování proti Covid-19

Ockovani na Covid-19. Chtela bych se zeptat, zda řešit nějak ředění krve před...

Očkování proti Covid-19

Dobrý den. Chtěla bych se poradit. Ve čtvrtek jsem objednána na alergologii,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Lupání v koleni po operaci kolene

Dobrý den, chci se zeptat. Mám rok od operace kolene. Nyní mě v něm něco preskakuje...

Obtíže s krční páteří

Dobrý den Po prodělané chřipce a zánětu hltanu mi jakoby zalehlo pravé ucho....

Plicní potíže


St.p. plastice zadní poševní stěny a operaci rektokely

dobrý den, jsem 17 dnu po operaci plastiky zadní steny posevni spolu s operaci...

Zánět žil levé ruky

Dobrý den, prosím Vás o radu. Druhým den mám bolestivý červěný pás na levé...

Píchání u srdce při nádechu


Díra v zubu a zánětlivá reakce

Dobrý den, poslední dobou mi začala z díry v zubu asi vystupovat dáseň. Protože...

Pohlavní nemoc?

Dobrý den, mám menší problem. Mam pul roku přítele a provozuji s nim anální...

Boule v třísle - uzlina/kýla?


Žaludek - žaludeční jezírko zelené barvy

Dobrý den, už měsíc mě trápí problém s trávením, kdy nedokážu strávit pořádně...

Boule na spodní čelisti

Dobrý den, je to asi dva roky zpět ,co se mi přímo na spodní čelisti udělala...

Kombinace biologické léčby s léčbou antibiotiky.

Pane doktore, dobrý den. Zdvořile prosím o informaci ohledně léčby reaktivní...

Jednostranný zánět příušní žlázy

Dobrý den, ráda bych slyšela Váš názor. Ve čtvrtek jsem začala cítit mírnou...

Bolest v třísle


Boule za ušima

Dobrý den, Tři dny mě trápí bolestivé boule za uchem. Jsou přímo za uchem,...

Nitrolební hypertenze a hydrocephalus

Dobrý den, prosím, v čem je nebezpečná nitrolební hypertenze? Mého názoru je...

Střevní parazit

Dobry den, v stolici som si nasla pravdepodobne mrle (male cca 1cm dlhe, biele...

Krvácení po pohlavním styku


Stav po operaci tříselné kýly


Semený provazec

Dobrý den, už asi 2 roky mám problém s pravým tříslem a šourkem. Na pravém...

Reklama