Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Odběr hormonálního profilu a léčba hormony

Gynekologie Petra 12.2.2016

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat jak nejlépe mám postupovat v daném problému:
jsem po sekci v r.2013 kvůli placentě preavia marginalis - těhotenství po měsíci snažení, takže žádné vyšetření kromě pravidelných preventivních prohlídek nebylo prováděno, akorát léčba partnera v r. 2012 po zjištění chlamýdií v moči, u mně nález negativní. A také se léčí na imunologii z důvodu poruchy buněčné imunity (chodí na pravidelné kontroly, odběry a užívá léky dle ordinace).
V r. 2015/09 neúplný potrat v 9tt (stáří gestačního váčku 6-7tt) s následnou revizí dutiny děložní, taktéž těhotenství po měsíci snažení. Od té doby se těhotenství nedaří (věk je 32 let), vím že je to krátká doba téměř půl roku od revize. Nicméně když jsem u svého obvodního gyn. lékaře chtěla, zda by nebylo vhodné kromě UZT provést i odběr na hormonální profil, jakožto jistotu že je vše v pořádku (i pro můj klid) a že jsem ochotná i za odběr si zaplatit sama. Navrhl mi místo toho léčbu: clostilbegyt+pregnyl+utrogestan za kontroly UZT. A o odběru se nechtěl ani bavit, že je to zbytečné pokud nemám poruchu cyklu. Cykly má po 27 dnech, měřím si ovulaci dle klasických jednorázových proužků, již dva cykly vypadají negativně jen náznak vzestupu LH (kontrolní proužek je vždy světlejší). Tento měsíc měřeno i digitálně a ten ukazoval 12DC a na klasickém opět jen náznak. Bazální teplotu jsem měla snahu měřit, ale často vstávám k dítěti a tak měření nebylo možné vést přesně.

Chci se tedy zeptat, zda je v pořádku, již takto brzy to řešit hormonálně a ještě bez předchozích odběrů krve. Jak byste tedy postupoval Vy.
A ještě se chci zeptat, zda když začnu brát clostilbegyt ( teď od 1.dne cyklu) a mezi 2.-5.dnem cyklu bych si zašla na odběr prolaktinu může tento lék hodnoty odběru ovlivnit.
Děkuji za odpověď.

S přáním pěkného dne

Odpovídá lékař:

MUDr. Petr Lidák

Specializace: Gynekologie, Porodnictví Pracoviště: Gynekologická ambulance MUDr. Petr Lidák

Dobrý den, hormonální profil může být zavádějící, protože každý cyklus může být jin...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Vyšetření hormonálního profilu
Dobrý den, je možno si nechat udělat vyšetření hormonálního...
Výsledky hormonálního profilu
Dobrý den, je mi 30 let a byla jsem na vyšetření hormonálního...
Štítná žláza, nemožnost otěhotnění
Dobrý den, nemůžu již rok otěhotnět i přes pravidelnou...
Výsledky hormonálního profilu
Zdravím, přeji krásný, plánujeme (já 27 let, partner...
Hodnoty hormonálního profilu
Dobrý den, ráda bych se zeptala na výsledky hormonálního...
Hormonální profil
Dobrý den pane doktore, chci se zeptat, jestli hormonální...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Od září se léčím s kolenem na pravé noze

Dobrý den, už od září se léčím s kolenem na pravé noze. Už jsem podstoupila...

Od zavedení mě svědí ,,vstup” do pochvy

Dobrý den, běžně vyvařuji menstruační kalíšek v hrnci, nyní jsem kvůli spěchu...

Od zimy se mi na ruce tvoří ekzém

Dobrý den, od zimy se mi na ruce tvoří ekzém, který začal suchou skvrnou,...

Odbarvovani vlasu

Dobry den, jsem v 9 tt.a chtela bych se zeptat, zda neskodi odbarvovani vlasu...

Odbarvující se ložisko na žaludu

Dobrý den, je to přibližně dva měsíce co se mi na žaludu objevil tento flíček,...

Odběr

Dobrý den, dnes jsem byl na infektologii na odběrech kvůli proběhlé borelioze....

Odběr

Dobrý den, chtěla jsem se zepat, 1. zda se musím píchat na odběr krve do glukometru...

Odběr - soubor pohlavních hormonů

Dobry den byla jsem u sveho gynekologa snazime se s pritelem o miminko pani...

Odběr glykémie při cukrovce

Dobrý den, mám dotaz ve věci odběrů krve před návštěvou diaporadny. Maminka...

Odběr hladiny cukru v krvi

Dobrý den, chci se zeptat jestli bych měla zajít na nějaké vyšetření co se...

Odběr katecholaminů

Dobrý den, prosím o informaci zda před odběrem krve na katecholaminy /dopamin,noradrenalin,adrenalin/...

Odběr kostní dřeně


Odběr kostní dřeně

Dobrý den, ráda bych se Vás zeptala za jakých okolností se provádí vyšetření...

Odběr kostní dřeně

U mého bratra byla zjištěna leukémie. Byla jsem vyzvána jako sestra a tudíž...

Odběr kostní dřeně z pánve

Dobrý den, budu podstupovat ambulantní zákrok odběru kostní dřeně z pánve, zajímalo...

Odběr krevní plazmy

Dobrý den. Chci se zeptat jaký máte fundovany názor na darování krevní plasmy?...

Odběr krevního obrazu

Dobrý den, mám dotaz. Součásti mého před operačního vyšetření byl i odběr krve...

Odběr krve

Dobrý den chtěl jsem se zeptat asi včera jem si zakouřil marihuanu a dnes mám...

Odběr krve

Dobrý den, prosím o zaslání výsledků posledního odběru krve pro potřebu cévní...

Odběr krve

Dobrý den, můžete mi, prosím říci něco bližšího k vyšetření krve ve kterém...