Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Otok kolene po operaci menisku

Ortopedie Libor 29.12.2018

Dobrý den, jsem po artroskopii a sešití menisku na konci listopadu. Po 14 dnech na kontrole byl odsátý krvavý výpotek (asi 70 ml). Další kontrola plánovaná 10. ledna. Do dvou dnů po kontrole se mi výpotek udělal znovu. Je to důvod navštívit lékaře dříve než je plánovaná kontrola? Předevčírem jsem vypotřeboval injekce Zibor (celkem jich bylo asi 23). Na nohu zatím ještě nestoupám, ale cvičím. Byl by důvod používat ještě dále Zibor, např. pokud by byl opět výpotek krvavý, nebo můžu být v tomto ohledu již klidný, když jsem si injekce píchal tří týdny po operaci?

Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den Libore, Zibor je přípravek užívaný k prevenci tromboembolické nemoci po operacích, laicky řečeno na "ředění krve". Je tedy pravděpodobné, že se na opětovném zakrvácení mohl podílet avšak nevím jak velký otok máte. Obecně si myslím, že pokud by otok byl takový, že znemožňuje cvičení, způsobuje bolest tlakem na okolí, pak by to důvod k dřívější návštěvě byl. INjekce se používají do doby než začnete na nohu stoupat. Váš dotaz přeposílám ještě odborníkovi v oboru ortopedie, který moji odpověď případně doplní.
S pozdravem

Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Navrátil


Zátěž končetiny by měla být jen typu kontaktní zátěže, kladu končetinu stimulačně na zem, ale 8 týdnů odlehčuji.
Malý výpotek kolena není závadou, pokud by byl větší je na místě jistě konzultace s ortopedem.
Medikace dle jeho doporučení.
Rehabllitace, pohybová léčba pokračuje.

Související dotazy

Operace menisku
Dobrý den, před 6 dny jsem prodělal operaci menisku...
Opakované operace kolene
Dobry vecer mela bych dotaz uz jsem po pate operaci...
Operace vnějšího menisku
Dobrý den chtěla jsem se zeptat jsem 2 mesice po operaci...
Operace kolene
Dobrý den, manžel si udělal v červenci 2016 úraz....
Bolest kolene a kyčle po operaci menisku
Dobry den pred rokem jsem byl na operaci menisku leveho...
Operace menisku, trvalé následky
Dobrý den, prosím o radu ohledně operačního protokolu....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Otok kolene a rozšíření otoků do kotníku

Dobrý den pane doktore, mám 60ti letého otce, který si stěžuje na bolest kolene...

Otok kolene a šelest na hrudi

Dobrý den chci se zeptat v dubnu zničeho nic mě začlo bolet pravé koleno po...

Otok kolene bez úrazu

Dobrý den, před cca 5 dny mi bez jakéhokoli úrazu, či zvýšené fyzické zátěži...

Otok kolene po artroskopii

Dobrý den, jsem po artroskopii kolena. Výkon: part. tlb menisecti, shaving debriodment...

Otok kolene po artroskopii

Dobrý den, jsem 4 týdny po plastice předního vazu a částečném odstranění vnějšího...

Otok kolene po artroskopii

Dobrý den, jsem 13.den po sesiti menisku.Uz po samotné operaci mam koleno...

Otok kolene po lyžování

Dobrý den, mám koleno pár let po ASK lat. release pately se zjištěnou chondromalacií....

Otok kolene po operaci

Dobrý den, jsem 6 týdnů po artroskopii, byla poraněná chrupavka, došlo tedy...

Otok kolene po operaci

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat syn r.č.2004 má po úrazu kolene dle MRI kultura...

Otok kolene po operaci

Dobry den,jsem 17 den po artroskopii ruptuta LCA genus 1.dx.a MM parva. Lytko...

Otok kolene po pádu

Dobrý den, Chci se zeptat, jak snížit otok kolene po pádu. Dnes už je to 3....

Otok kolene po plastice LCA

Dobrý den , potřeboval bych poradit ohledně pooperačního stavu po operaci...

Otok kolene po rekonstrukci ACL

Dobrý den, zhruba před rokem jsem byla na rekonstrukci ACL a koleno od té doby...

Otok kolene po TEP

Dobry den. Otec 75 let je měsíc po TEP kolene. Přetrvává otok a pohyblivost...

Otok kolene po úrazu

Dobrý den. Jsem rok po artroskopii kolene po úrazu (pretrzeny zkrizeny vaz a...

Otok kolene po úrazu

Dobrý den, mám úraz levého kolene na lyžích, při pádu se pozdě odepnula lyže...

Otok kolene po úrazu

Dobrý večer, pred 18 dňami som spadla na korčuliach na lade jazera na obidve...

Otok kolene po úrazu

Dobrý den. Chci se zeptat pouze na to, zda je běžné, aby po zranění kolene otekl...

Otok kolene u dítěte

Dobrý den, paní doktorko. Mám 3 letou dceru. Minulý rok v květnu měla úraz...

Otok kolenního kloubu a vysoké CRP

Dobrý den, obracím se na Vás s následujícím datazem. Tatínkovi byl v srpnu 2018...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest po sundání sádry

Dobrý den, chtěl bych se Vás zeptat, jsem druhý týden po úrazu kotníku a kolene....

Nemoci jazyka

Dobrý den , na levém boku jazyka v zadu se mi udělali jake si bouličky, mohl...

Čištění zubních kanálku


Otok a bolest chodidla po sundaní sádry

Dobrý den, bude to den, co mi sundali sádru na noze. Měl jsem jí 3 týdny kvůli...

Laryngitida a kojení

Mám laryngitidu a kojín, prosím poraďte jaké můžu použít antibiotika. Pa penicilin...

Permanentní močový katétr


Letrox

Dobrý den, minulý týden mi byla zjištěna hypofunkce štítné žlázy, medikace...

Bolest zad, únava, bolest hlavy

Dobrý den, Chtěl bych se zeptat na problémy, kterými poslední týden trpím....

Žlutý povlak na jazyku a bolest v krku

Dobrý den, již několik dní mě trápí bolest v krku, ale přijde mi, že zduřelé...

Klion d 100 a paralen v těhotenství

Dobrý den,jsem na začátku 13tt a pan doktor mi předepsal Klion d 100. Beru ho...

Bolest v oblasti ledviny

Dobry den pane doktore/pani doktorko. Nedavno jsem prodelala nemoc. Byla to...

Zvýšené hodnoty v krvi - Urea, kreatin, kyselina močová a CKD-EPI


Tuk v moči

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, je-li to normální. Už asi dva roky pozoruji,...

Svědění dásně

Dobrý den,už delší dobu mě trápí svědivost spodních dásní a nepříjemný pocit...

Bulka v oblasti zad u pravé ledviny

Dobrý den, cca před 2 měsíci jsem si nahmatala náhodou při koupeli bulku či...

Zoloft a citalec a ine

Dobrý deň p.Doktorka Veľmi Vám ďakujem za Vaše predošlé odpovede.Chcel by som...

Trhliny na předkožce

Dobrý den, už přibližně 3 týdny mám po celém obvodu předkošky tržné ranky, které...

Controloc v těhotenství

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně Controlocu 20mg v těhotenství...

Cukrovka

dobrý den, rád bych se zeptal jestli se cukrovka 2. typu dá poznat z vyšetření...

Mám diagnostikovanou trombofilní mutaci

Zdravím. Mám diagnostikovanou Trombofilní mutaci krve po obou rodičích. Na...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.