Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Panická ataka a obava z vážných nemocí

Mozek a nervy Jitka 8.5.2020

Dobrý den
Já vím že už mě budete mít za blázna denně vyhazuji 199kx abych se dozvěděla alspon nakou odpověď. Ale já už nemůžu. Vím že se nedá nic delat než jen čekat ale chtěla sem vám to ještě trochu vysvětlit.
Když sem byla hospitalizována tak v nemocnici nevěděli o zaskubech.. Ty mi začali až doma..
Plus to všechno další okolo do toho beru teď magnosol 1x denně, plus 1 až 2x denně lexaurin. Hakvne ráno a večer. 3 den mám šíleně slineni začalo to celkem nenápadně.. Malinko ale teď iu dost každou vterinu musím polykat dnes s smí zda ze mam i hořkost v puse. Asi... Nevím přeci tohle nemůže být psychicky v noci když spím a vzbudim se nemám poslintsny polštář nic. Když mluvím na přítele cítím skinů na rttu já se vážně bojím že to je ten ALS evokacni Potenciály mě čekají už v úterý. Psychiatr ve středu. Já vím že mě vysetriki před 14naxfi dny v nemocnici ale takhle ta nemoc se ukáže až později. Já už nemůžu fungovsr každou chvíli mám někde křeč Nohy ruka zaskub rameno noha žebro.. Ten jazyk vám fotím taky se mi zdá divný žlutý je od toho že teď beru furolin atb na mocak ale z něj to není beru ho už po Několikate.... Taky mám otázku když sem měla rtg polykaciho aktu a říkali že je v pořádku to znamená že tam pracuje vše jak má? Nebo je k tomu potřeba ještě něco? Znamená to že to mám jen v hlavě?.. Já chodím každý den na Procházky abych to dostala z hlavy.. Ale stejně je mi chvilku líp slinim teď stejně ale je divný že se mi dělají všechny příznaky.. A o tom slineni sem nevěděla... Já.. Nevím.. Co mi pomůže. Já vím že mi nikdo z vás nemůže říct ano máš to ne nemáš to. Ale potřebuji vědět zda všechno souvisí stím že je šance větší že to mám přikládám úplně všechno fotky jazyka zprávy. Vím že potebuju psychiatr ten je v plánu ale... Potebuju slyšet že si někdo myslí že budu v poradku. A proč to slineni. Kvasinky sem měla v puse několikrát a tkshle sem neslinila prosím.. Pomozt emi to pochopit... Dekuju je mi 25let nekouřím, nepiju alkohol. Teď ty sliny jsou vážně silný že ani nemusím pít.. Jelikož pořád polykam..

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková Chief Medical Officer

Specializace: Vnitřní lékařství Pracoviště: uLékaře.cz

Dobrý den, paní Jitko, chápu, že máte strach, je to spousta nepříjemných pocitů a a Vy se bojíte. Je to normální zvlášť když máte přístup ke všem informacím na internetu, k tomu jsou ve Vaší rodině různé nemoci. Myslím, že lékaři postupují správně, vyloučili potíže, které by Vás nyní ohrožovali na životě a tudíž víte, že je z dosavadních testů vše v pořádku a nejde o život a ani o nic nebezpečného. Potíže, které máte, jsou nejspíše vyvolané a hlavně zhoršované Vaší velkou obavou o zdraví a strachem z vážných nemocí. Zdá se, že magnetická rezonance je v pořádku, testy laboratorní také, při vyšetření polykacího aktu se neprokázalo, že Vám vázne sousto, tak se nemusíte bát, že se udusíte, hlavně nezapomínejte jíst a pít. Ale protože máte různé příznaky, samozřejmě nikdo nechce vyšetřování odbýt a budete mít postupně všechna potřebná vyšetření. Slinění může být dané strachem, ale také nežádoucím účinkem léků, zamyslete se, zda nezačalo po Furolinu, nebo po Lexaurinu. Povlak jazyka může být k infekci močových cest a k celkovému oslabení, není nijak nezvyklý. Samozřejmě pokud budete mít pocit, že se Váš stav dramaticky horší (kdybyste měla horečku, kašel, dušnost, otoky obličeje apod.), pak vždy můžete navštívit lékaře znovu. Hlavní bude podstoupit dovyšetření, vše probrat s psychiatrem, začít brát léky na psychiku a docházet na psychoterapii. Pokud je na rezonanci nyní vše v pořádku, roztroušené sklerózy se nebojte, co se týče amyotrofické laterální sklerózy, pak ta se na začátku také projevuje spíše jinými projevy, navíc, jak jsem pochopila, máte již za sebou kromě rezonance i lumbální punkci, chystáte se na vyšetření nervů, takže se to spolehlivě dovyšetří a velmi pravděpodobně vyloučí nebojte. Je to velmi vzácná diagnóza a Vaše příznaky tomu moc neodpovídají, polykací akt máte v pořádku. Kdybyste měla potřebu dalšího uklidnění, prosím, klidně nám znovu napište, případně existují i krizové linky, kam se dá zavolat a napsat a vždy můžete jít na pohotovost, aby Vám pomohli zvládnout panickou úzkost, když si nebudete vědět rady. Chápu, jak je to pro Vás náročné a jak velké jsou Vaše obavy. Postupně se z toho, dostanete, nebojte se. Váš dotaz pošlu ještě lékaři neurologovi, který Vám odpoví přesněji k neurologickým diagnózám. S pozdravem MUDr. Soňa Boušková

Odpovídá lékař:

MUDr. Magdaléna Hlavačková


Dobrý den, z Vámi zaslané dokumentace vyplývá, že máte provedenu MR mozku a krční páteře - nález je negativní, lze tedy vyloučit mozkový nádor, roztroušenou sklerosu či jinou patologii mozku. Z hospitalizace máte objednány evokované potenciály, k vyloučení ALS by se mělo dále doplnit emg vyšetření - nevím, zda jste ho již neměla, ale ve Vámi zaslané zprávě toto nenacházím. Ze zkušenosti Vám mohu řici, že ne vždy tyto projevy musí být známkou ALS, Rovněž tak je ALS ve Vašem věku vzácná. Příčina může být i psychogenní Organicitu, tedy jinou příčinu, je nutno ale jistě vyloučit a došetření doplnit. S pozdravem Magdaléna Hlavačková.

Související dotazy

Panická ataka
Dobrý večer. V tuto chvíli pro mě není vůbec jednoduché...
Panická ataka
Dobrý večer v létě jsem měla kolaps- zimnice,tres bolest...
Panická ataka
Dobrý den je mi 27 let a mívám problemy ve spaní, když...
Panická ataka
Dobrý den, pokusím se stručně shrnout svoje problémy....
Polymorfní obtíže, panická ataka
Dobrý den, mám 40 let a už rok mne trápí točení hlavy....
Panická ataka, je léčba správná?
Dobry den, po silne epizodě panicke ataky jsem byla...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Panická ataka

Dobrý den. Chci se zeptat, zda se panické ataky mohou stabilizovat - vymizet,...

Panická ataka

Dobrý den, je mi 22 let, už tři týdny mám pocit dušnosti, během dne mám stavy,...

Panická ataka

Dobrý den, mojí dceři (21 let) byla stanovená diagnoza: panická ataka. Byl ji...

Panická ataka

https://www.ulekare.cz/poradna-lekare/kolapsovy-stav-panicka-ataka-450674. Dobrý...

Panická ataka

Dobrý den je mi 27 let a mívám problemy ve spaní, když usínám tak se behem pul...

Panická ataka

Dobrý večer v létě jsem měla kolaps- zimnice,tres bolest na hrudi od páteře...

Panická ataka


Panická ataka

Je nějaké organické onemocnění, jehož přímým projevem by byla panická ataka? (!zdůrazňuji,...

Panická ataka

Dobrý den, v poslední době jsem byla vystavena velkému psychickému vypětí,...

Panická ataka a arytmie

Dobrý den, ve 20 letech jsem měla plicní embolii, nepřišlo se proč (raději...

Panická ataka a plánované těhotenství

Dobrý den, je mi 30 let a mám 3letou dceru. Chtěli bychom se s manželem začít...

Panická ataka a porucha spánku


Panická ataka jako následek požití alkoholu


Panická ataka noční

Prosím o radu. Jsem 6 let vdova a 2 roky žiji ve vztahu s partnerem. Zpočátku...

Panická ataka s hyperventilačním sy

Dobrý den,asi před 3 týdny jsem začala mít bolestivé návaly do hlavy s pocitem...

Panická ataka začala v těhotenství

Dobrý večer, stále oddaluji nevyhnutelné, ale už jsem si řekla, že opravdu...

Panická ataka´+Agorafobie

Dobry den,13let trpím agorafobii a panickými ataky,psychiatr mi předepsal Neurol...

Panická ataka, arteriální hypertenze

Dobrý den.Casto mívám pocit otupělosti hlavy společně s tepáním.Jakoby nejsem...

Panická ataka, je léčba správná?

Dobry den, po silne epizodě panicke ataky jsem byla odeslala k psychiatrovi,...

Panicka ataka?

Dobry den, měla bych otazku na muj problém, objevily se u mě divne stavy a trvaji...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

ANtibiotika a alkohol


Dextroskoliosa Th

co to vlastně je? Byla jsem na skiagramu hrudníku, kde zjstili viditelný skelet-dextroskoliosa...

Perianální abscesy

Dobrý den, v letošním roce jsem byla 2 x v celkové anestézii k incizi peranálnho...

Motání hlavy, bolest břicha, průjmy, zvracení


Pálení moč.trubice po dobrání ATB

Dobrý den, z této poradny jsem dostal odpověď na svou otázku, za kterou velmi...

Bolest nártů

Bolest nártu. Boli mě večer oba nárty že nemohu ani chodit bolest trvá pul...

Svědivý pupínky na genitáliích

Dobrý den, už druhý měsíc mě trápí opakované vaginalni mykozy a pupínky v oblasti...

Lymfomasáže

Dobrý den, chodím na ruční lymfodrenáže. Při třetí masáži jsem měla závratě...

Psychika? Extrasystoly? - Náhlé stažení na hrudníku

Dobrý den, mám takový problém, který mi začal zhruba před měsícem před maturitou....

Divulze anu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jsem 4 den po operaci divulse anu a při stolici...

Bolest čelistí a brnění tváře

Dobrý den, V pátek v noci mě rozbolely zuby tak, že jsem si musela vzít nurofen...

Lehké mentální postižení vs. atypický autismus

Dobrý den, zajímá mě zda je atypický autismus brán jako lehká mentální retardace,...

Neklid v celém těle

již několik let mám neklid nejprve v končetinách, nyní již v celém těle, Mám...

Užívání marihuany a testování


Lymfom

Zdravím, chci se zeptat, jestli je možné aby se T-lymfoblastický mediastialni...

Vyděsila mě hodnota trombocytů - trombocyty 432 a trombokrit 4,0

Dobrý den, dnes jsem byla na odběru krve. 10 dnů mám velký kašel, v noci nespím,...

Bolest nártu

Mám velkou silnou bolest v pravém nártu,je bez otoku,na dotyk nebolí(pokud si...

Vdechnutí jídla

Dobrý den, dokáže si tělo poradit s menším množstvím vdechnutého, rozžvýkaného...

Artroskopie kolene

Dobrý den, ortoped mi po úrazu na lyžích diagnostikoval přetržený přední křížový...

Bolest zubu/dasne po vrtani

Dobry den, pred tydnem mi zubarka vyvrtala sestku dole, ktera mela jiz hlubokou...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.