Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Po kolikatr dávce HEXACIMA je dítě chráněno?

Infekce Lucie 16.12.2019

Dobrý den, chci se zeptat po kolikatr dávce HEXACIMA je dítě chráněno? Zjistila jsem od známé že udajne přítelkyně mého zesnulého bratra ma zloutenku. Kontakt na ni nemam abych se ujistila. Bratr se scházel s mini dětmi a jelikož se hodně přál a dělal rukama... porad měl rány a pohmozdeniny krvavé na rukou. Říkala jsem to naší paní doktorce, ta mě ujistila že je min. pravděpodobnost nakazí zloutenkou C na děti když si snima hrál a testy prý jentak neudela.... presto mam obavu chtela bych děti nechat otestovat.Zaplatim si to sama... Prosím kde se testy dělají? Popřípadě v okolí karlovarského kraje? Děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, již první dávka očkovací látky Hexacima vede k tvorbě protilátek proti 6ti infekcím, které jsou součástí vakcíny, včetně tedy žloutenky typu B. Další dávky posléze posilují protilátkovou odpověď a nebudí další a další produkci protilátek. Žloutenka typu B a C se přenáší výhradně krví, pohlavním stykem či transplacentárně z matky na dítě. Nestačí pouze krvavá oděrka na straně nakaženého, ale určitě i vstupní brána opět nějakou oděrkou, větší ránou na straně příjemce. Hexacima chrání pouze proti žloutence B, ne proti žloutence C. Údajná nákaza žloutenkou u partnerky Vašeho zesnulého bratra asi skutečně není důvodem k nějaké panice a odběrům krve u dětské lékařky. Pokud děti i přes to chcete testovat, pak jako samoplátce Vám test na žloutenku B a C může udělat jak praktická lékařka dětí, tak i většina laboratoří, kde tento test provádí. Navštivte nejbližší odběrové místo (jsou v každém městě) a požádejte o odběry na žloutenky jako samoplátce. S pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Zarina Karimova

Specializace: Infekční lékařství‎ Pracoviště: Global Assistance

Dobrý den,
Plně souhlasím s odpovědí paní doktorky Horákové, která je velice komplexní a profesionální. Dodám, že riziko přenosu žloutenky B nebo C způsobem jaký jste popsala v dotazu je naprosto minimální, je to vysoce nepravděpodobné, takže nemějte strach.

Související dotazy

Dítě bylo v kouři
Dobrý den, stalo se toto: Dítě spalo v kočárku na chodbě...
Neklidné dítě
Dobry den, mam dotaz ohledne me sestry.Ma 10 mesicni...
Dítě mí pláče a přestává dýchat
mé dítě mi pláče až tak že nemůže popadnout dech až...
Spalničky
Dobrý den, máme dítě ve věku 1,5 roku a za měsíc by...
Dítě
Dobrý den, trápí mě vývoj mého skoro 10 měsíčního syna....
Dovolená v Tunisku pro dvouleté dítě
Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda je vhodná dovolená...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Po jaké době braní antikoncepse holka muže provozovat sex bez kondomu?

Dobrý den , mám takovej dotaz doufám že nebude vadit ... Chtěl bych se zeptat...

Po jaké době by se projevila otrava krve?

Dobrý den , Mohu se zeptat po jaké době by se projevila otrava krve ? A...

Po jaké době si můžu alespoň umít hlavu a vlasy od krve?

Dobrý den, měl bych trošku zvláštní dotaz... Před spaním jsem něco zvedal ze...

Po jakém tt je gynekolog schopný říci přesnějí den početí?

Dobrý den, zjistila jsem, že jsem těhotná - což jsem opravdu ráda. Jen by mě...

Po jaký době mohu po kouření trávy jet autem?

Dobrý den. Zajímá mě, po jaký době mohu po kouření trávy jet autem s tim, že...

Po jídle na wc

Dobrý den, poslední dobou jsem si všimla, že po příchodu z obědu z restaurace,...

Po jídle nevolnost, vracení potravy nahoru, pálení, krkání

Dobrý den, je mi 20 let a už týden mám problém s žaludkem. Po ránu se to moc...

Po každém styku - kvasinková infekce

Dobrý den, po každém pohlavním styku mám kvasinkovou infekci - vždy úspěšně...

Po klasické operaci křečových žil

Dobrý den paní doktorko, prosím Vás o radu. Mám 6 týdnů po klasické operaci...

Po kolapsovém stavu, stále únava.

Dobrý den, v Dubnu jsem měl kolapsový stav, nezjištěné příčiny. Do té doby bez...

Po konizaci bolest pri pohlavnim styku

Dobry den,jsem asi 3 mesice po konizaci delozniho cipku, cipek se hojil dobre,...

Po konzumaci alkoholu se mi po necelém týdnu na toaletním papíře oběvuje světlá krev

Dobrý den chtěl bych se zeptat po konzumaci alkoholu se mi po necelém týdnu...

Po koupání v bazénu v noci bolí ucho

Dobrý den, dceru 4,5 roku po koupání v bazénu v noci bolí ucho.Dala jsem jí...

Po krátkém běhu dočasná ztráta zraku a sluchu

Dobrý den pokud sem to zařadil špatně tak se omlouvám vůbec nevím kam bych toto...

Po krmení příkrmem mu dávám vždy vodu na zapíjení

Dobrý den, má na Vás dotaz týkající se mého 5timěsíčího syna. Po krmení příkrmem...

Po krvácení mozku

Dobrý den, jsem 4 měsíce po úspěšné operaci mozkového aneurysma (mám v hlavě...

Po kultivaci moči mi byl předepsán Ofloxin 200 mg na bakterie v moči


Po kychnuti nelze dychat

dobry den,chci se vas zeptat,jiz par mesicu mam problem s dychanim po kychnuti.drive...

Po kýle

No je to pod jizvou a zasahuje to trochu i do leve strany.Nemuzou to byt vitrni...

Po kýle.

Dobrý den, jsem po druhé drobné pupeční kyly bez sítky.Jsem aktivní cvičenec...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Svědění kůže

Dobrý den, vím, že to tady bylo již několikrát, ale přesnou odpověď jsem nenašla....

Výrůstky z žilek na spodku jazyka

Dobrý den, dneska jsem si všiml, že mně při vypláznutí jazyka trošku bolelo...

Pohlavně přenosné onemocnění

Dobrý den, byl jsem na erotické masáži (masérka byla žena) a chtěl bych se...

Výrůstky na jazyku


Druhý krční obratel

Dobrý den paní doktorko, jednomu mému blízkému se nedávno přihodil ošklivý...

Stav po zlomenině

Dobrý den, v srpnu 2016 jsem pravou nohou seskočila z lana na hranu cca 5cm...

Papily jazyka

Dobrý den, objevil jsem na jazyku divné výrustky, takové boláčky. Jsou tvrdé...

Anální styk

Dobrý den, jsem po operačním odstranění anální fisury a genitálních bradavic....

Problém s mou erekcí


Zvýšená hladina protilátek proti štítné žláze

Dobrý den, přítelkyni vyšlo v krvi 112 anti TG (norma 0-60), bere 1/2 léku...

Obrna okohybného nervu

Dobrý den. Hledám nějakou naději na svůj problém. Koncem dubna jsem dostala...

Anální fisura a pozitivní test na okultní krvácení

Dobrý den, Chtěl by se zeptat zdali prasklinka konečníku(když si natrhnete...

Antrální erozivní gastropagie


Výrůstek u análního otvoru

Dobrý den, zhruba před třemi měsíci jsem nahmatal velmi malý výrůstek u konečníku....

Pupínky po holení vaginy

Dobry den chtěla bych se zeptat co jsou zač ty pupínky na vagíně po holení ....

Divný stav při usínání

Dobrý den, když jsem usínal dostal jsem se do nějakého stavu vnímání, který...

Dobrovolná kastrace

Dobrý den,čtu různé články,že dobrovolné provedení kastrace je jen pro pacienty...

Převoz do nemocnice

Dobrý den Nelo, mám na Vás velikou prosbu. S ohledem na to, že HR benefit...

Hrudní kost bolest na dotek

Při doteku hrudní kosti mě tam za bolí je to velice nepříjemné a chtěla bych...

Zarudlý bolestivý konečník

Asi před 2 dny mě začal bolet konečník je zarudlý a když sedím bolí to. Je mi...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.