Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Podezření na flebotrombozu po dlouhém letu

Cévy Martin 11.11.2019

Dobrý den,
v úterý jsem absolvoval 3 lety Amsterdam-Lisabon-Miami-Mexico city. Při letu přes oceán, který trval 8,5 hodin, jsem spal a skoro jsem nehýbal z nohou. Při přistání v Miami jsem pravděpodobně cítil již nejakou malou bolest v dolním pravém lýtku. Po přistání v Mexicu city jsem měl problémy s lýtkem 3-4 dny, bolelo mě to při větší námaze, ale bolest nebyla velká, tak jsem tomu nepřikládal pozornost. V pátek jsem se přemístil do města Merida, pomocí letadla - cca 2 hodiny letu. V Meridě jsem vyhledal pomoc lékaře, který mě píchnul injekci a dal mě prášky na 4 dny po 12 hodinách. Injekce byla Betametasona (nazev) a prasky se jmenují Naproxen Sidico (mám to vyfocene, můžu poslat fotku). Dnes lytko bolí již méně, taky ho míň namáhám, ale pořád tam ta bolest je. Má podezření na krevní sraženinu, nebo trombózu. Jelikož bolest neustává, půjdu zitra nebo pozítří do nemocnice, ať mě udělají ultrazvuk a zjistí co to je. Chci se zeptat, zda je bezpečné se s tím potápět a další otázka je, protože mě čekají 4 lety v průběhu dalšího týdne, jestli to je bezpečné, případně co bych měl udělat, abych minimalizovat nějaké komplikace nebo rovnou neštěstí pri letu. V pátek poletím Cancun-Mexico city (2 hodiny letu). Poté v pondělí letím Mexico city-Miami-Londýn-Praha, ale budu mít přestávky mezi lety - v Miami 6 hodin, v Londýně 10 hodin. Co byste mi doporučil ohledně potápění, letů a vyšetření v nemocnici. Děkuji za odpověď. S pozdravem M.

Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Smejkalová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den pane Martine.
Může se jednat o banální svalovou bolest, ale může jít i o hlubokou žilní trombozu. Důležité ve Vašem případě je vyloučení hluboké žilní trombózy, v případě potvrzení ihned zahájit léčbu léky na ředění krve ( nejoptimálněji injekční forma při potvrzení trombózy), dále je vhodné stažení končetiny elastickým obinadlem, dostatek pohybu a dostatek tekutin. Potápění a let nedoporučuji pro riziko vzniku plicní embolie. Neváhejte s návštěvou nemocnice, doporučuji návštěvu co nejdříve. Přeji hodně štěstí.

Související dotazy

Podezření na rakovinu prsu
Vážený pane doktore Je mi 14 let jsem kluk, ovšem...
Bolest v zádech při dlouhém ležení
Dobrý den, je mi 17 let a už asi 2 roky mě při dlouhém...
Necitlivost stehna po dlouhém letu
Dobrý den. Po příletu z USA a téměř 9 hodinovém letu...
Růst penisu, 14 let
Dobrý den, za 2 měsíce mi bude 14 a můj penis měří...
Před pár lety se mi na penisu objevilo několik hnědošedých flíčků
Dobrý večer, již před pár lety se mi na penisu objevilo...
Od kolika let (v průměru) už je plně vyvinuté sperma?
Dobrý den, Je mi 12, za pár dní bude 13 a chtěl bych...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Podezření na Covid-19

Dobry den, prosim o radu, pred 8 dny jsem dostala virozu, nejdriv bolest v krku,...

Podezření na COVID-19

dobry den jiz 4 dny mam horecku ale jinak mi nic neni na koho se mam obratit...

Podezření na Crohnovu chorobu či nádor

Dobrý den, manželovi před dvěma roky propukl přední zánět duhovky, který se...

Podezření na cukrovku, pupínky penisu

Dobrý den, v příloze Vám zasílám fotky lékařských zpráv a fotky mého penisu...

Podezření na cukrovku?

Dobrý den. Je mi 20 let a asi 3 týdny jsem velmi slabá,dělá mi problém spát....

Podezření na cystu

Dobrý den, mám podezření na cystu. Poslední menstruaci jsem dostala o 3 týdny...

Podezření na dislokaci čelistního kloubu

Dobrý den, obracím se s prosbou o radu, jak postupovat při podezření na dislokaci...

Podezření na domácí násilí

Dobrý den, před lety jsem chodila na rehabilitační kliniku, kde působil jeden...

Podezření na endometriozu

Dobrý den, prosím Vás o zhodnocení potíží. Je mi 34 let a již přes půl roku...

Podezření na endometriózu

Dobrý den p.doktore,je mi 26 let a jsem rok po porodu druhého dítěte. Neustále...

Podezření na gastroesofageální reflux

Dobrý den, poslední dobou se mi vracejí sousta potravy zpět do krku, jakoby...

Podezření na gastroesofageální reflux

Dobrý den, před cca rokem a půl mě trápil reflux. Po třech měsících, kdy...

Podezření na genitální bradavice

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda se jedná o genitální bradavice. Svědí,...

Podezření na genitální bradavice

Dobrý den, Na klitorisu jsem si tak před třemi týdni našla dva pupínky (byly...

Podezření na genitální herpes

Dobrý den. Před lety jsem prodělal genitální herpes a přeléčil jsem ho tehdy...

Podezření na glomeluronefritidu - škodí Ospen antib.?

Děkuji za předch.odpověd kt.zněla: Dcera 7 let má již roky mikroskopickou hematurii,...

Podezření na graviditas extrauterina

Dobrý den. Prosím, je možné, aby při klasickém těhotenství probíhalo současně...

Podezření na hemangiom ve tváři

Dobrý den, dcerce, které je dva a třičtvrtě roku se na tváři cca před dvěma...

Podezření na hemeroid

Dobrý den, včera jsem večer zpozorovala, že mě pobolívá v okolí konečníku,...

Podezření na hemoroidy

Dobrý den, Je mi 22 let, jsem aktivní cyklista. V posledních cca třech měsících...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest pod hrudním košem

Dobrý den, již několik let mě trápí svíravá bolest těsně pod hrudním košem přesně...

Vysazování léku Trittico AC

Dobrý den paní doktorko, již jsem Vám do poradny psala dotaz v červenci 2014,...

Nadměrná žízeň a časté močení

Dobrý den, již delší dobu (cca několik let, ale přijde mi, že se to zhoršuje)...

Zalehlé ucho a praskání v něm při rýmě

Dobrý den, Měl bych dotaz. Asi před 14dny jsem se lečil s pasovym oparem...

Jaký počet extrasystol za den je normální?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat kolik extrasystol během dne se bere za normální....

Akne a padání vlasů

Dobrý den, mám několik příznaků:akne,občasné padání vlasů,v minulosti v těhotenství...

Bolest kyčle, brnění dolní končetiny

JIž asi l měsíc léčena na rehabilitaci, nyní na neurologigi určena diagnoza...

Praskání v kostech, kloubech

Dobry den, mel bych dotaz ohledne praskani v kostech. Je mi 34 let a mam sedave...

Plivani krve

dobry den rano kdyz vstavam a jdu do koupelny se umyt, tak si musim nejsdriv...

Rekonvalescence po operaci slepého střeva

Vážený pane doktore, jsem 10. den po operaci slepého střeva (řezem). Dnes mi...

Krev ve stolici

Dobry den chci se zeptat už delší dobu krvacim se stolice,ale posledni dobou...

Úder do břicha

Dobry den. Nedavno jsem vám psala ohledně úderu do břicha od syna. Do dnes nic....

Brnění rukou, přibírání na váze, bolest v krku


Bolesti nohou

Dobrý den, již delší dobu mě trápí bolesti pod oběma koleny na ploše cca...

Bušení srdce,únava,motání hlavy a třes rukou


Tlak za očima a rozostření vidění při onemocnění krční páteře

Dobrý den,chtěla bych se zeptat zda je možné mít od krční pateře takový zvláštní...

Píchání u srdce při kašli

Dobrý den, už jsem skoro 3 týdny nemocná, kašel, rýma, teploty, bolesti zubu,...

Nadýmání a škrundání v žaludku

Dobrý den již dva roky mě trápí nadýmání a škrundání v žaludku a střevech a...

Mám na spodní části žaludu v místě kde se spojuje se zbytkem penisu pupínky podobné akné

Mám na spodní části žaludu v místě kde se spojuje se zbytkem penisu pupínky...

S nitroděl. tělískem se bojím, že by se mi akné vrátilo.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli nitroděložní tělíska pro ženy které...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.