Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Podezření na gastroesofageální reflux

Trávení Barbora 17.3.2020

Dobrý den,

před cca rokem a půl mě trápil reflux. Po třech měsících, kdy jsem brala léky, které moc nezabíraly, jen tak odezněl. V zápěti jsem ale začala chytat streptokokové angíny, při kterých mi strašně otékal čípek v hrdle a vytvářely se čepy na mandlích. Situace se po pár měsících zlepšila, ale pak jsem onemocněla. Nemoc doprovázel silný kašel, kvůli kterému jsem musela znova nasadit antibiotika. Kašel ale ani po nich nepřešel a stal se z toho dlouhý boj. Trápí mě už 10 měsíců. Mezitím jsem měla znova několikrát antibiotika kvůli angíně. Lékařka mě také poslala na plicní a na alergologii. Na plicní se nic neukázalo ale na alergologii mi objevili silnou alergii na roztoče. Nasadili mi proto léky na alergii a kvůli horšímu dýchání z kašle jsem dostala Ventolin. Kašel se trošku zlepšil, ale ne nějak výrazně. Byla jsem také na kontrole na ORL a tam mi paní doktorka řekla, že mám další reflux (dostala jsem léky, co před tím) ale jinak je vše v pořádku. Takhle to pokračovalo do zimy. Během poslední zimi jsem měla kvůli angíně troje antibiotika. Po druhých antibiotikách se mi začal dělat bíložlutý povlak na jazyku. Poslední dobou mě také sem tam pálí žáha a při kašlání se mi někdy chce zvracet. Při kašli celou dobu vykašlávám hleny. Také mám trochu problémy s rýmou, nonstop mám ucpaný nos. Všichni specialisté mi doporučili nechat si vyšetřit žaludek, ale kvůli častým angínam a následné silně oslabené imunitě mi to obvodní lékařka nedoporučila. Chtěla bych se proto zeptat, je možné že neustálý kašel (ze kterého se už pomalu můžu zbláznit), časté angíny streptokokové, povlak na jazyku a problémy se žaludkem mohou být všechny nějak propojeny? Už upřímně nevím, co s tím dál dělat. Myslíte, že jde o něco velmi vážného?
Děkuji a přeji pěkný den

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: SPORTMED

Dobrý den Barboro.
Domnívám se, že ano. Podobně asi jako další lékaři si myslím, že Vaš...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Gastroesofagealni reflux
dobry den mam 6leteho syna ktery od narozeni neustale...
Reflux
Dobrý den, skoro dva roky jsem měla problémy se...
Reflux
Dobrý den, mého přítele zlobí reflux jícnu a kýla na...
Gastroesofageální reflux
Dobrý den, mám takový specifický problém dost specifický....
Reflux
dobry den mam 4leteho syna ,ktery mi neustale od kojeneckeho...
Gastroesofageální reflux
Dobrý den, zhruba od včerejška jsem začal na hrudi...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Podezření na Crohnovu chorobu či nádor

Dobrý den, manželovi před dvěma roky propukl přední zánět duhovky, který se...

Podezření na cukrovku, pupínky penisu

Dobrý den, v příloze Vám zasílám fotky lékařských zpráv a fotky mého penisu...

Podezření na cukrovku?

Dobrý den. Je mi 20 let a asi 3 týdny jsem velmi slabá,dělá mi problém spát....

Podezření na cystu

Dobrý den, mám podezření na cystu. Poslední menstruaci jsem dostala o 3 týdny...

Podezření na dislokaci čelistního kloubu

Dobrý den, obracím se s prosbou o radu, jak postupovat při podezření na dislokaci...

Podezření na domácí násilí

Dobrý den, před lety jsem chodila na rehabilitační kliniku, kde působil jeden...

Podezření na endometriozu

Dobrý den, prosím Vás o zhodnocení potíží. Je mi 34 let a již přes půl roku...

Podezření na endometriózu

Dobrý den p.doktore,je mi 26 let a jsem rok po porodu druhého dítěte. Neustále...

Podezření na flebotrombozu po dlouhém letu

Dobrý den, v úterý jsem absolvoval 3 lety Amsterdam-Lisabon-Miami-Mexico city....

Podezření na gastroesofageální reflux

Dobrý den, poslední dobou se mi vracejí sousta potravy zpět do krku, jakoby...

Podezření na genitální bradavice

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda se jedná o genitální bradavice. Svědí,...

Podezření na genitální bradavice

Dobrý den, Na klitorisu jsem si tak před třemi týdni našla dva pupínky (byly...

Podezření na genitální herpes

Dobrý den. Před lety jsem prodělal genitální herpes a přeléčil jsem ho tehdy...

Podezření na glomeluronefritidu - škodí Ospen antib.?

Děkuji za předch.odpověd kt.zněla: Dcera 7 let má již roky mikroskopickou hematurii,...

Podezření na graviditas extrauterina

Dobrý den. Prosím, je možné, aby při klasickém těhotenství probíhalo současně...

Podezření na hemangiom ve tváři

Dobrý den, dcerce, které je dva a třičtvrtě roku se na tváři cca před dvěma...

Podezření na hemeroid

Dobrý den, včera jsem večer zpozorovala, že mě pobolívá v okolí konečníku,...

Podezření na hemoroidy

Dobrý den, Je mi 22 let, jsem aktivní cyklista. V posledních cca třech měsících...

Podezření na herpes genitalis

Dobrý den, je to již zhruba týden co mě v oblasti pod žaludem pobolívá část...

Podezření na herpes v ústech

Dobrý den, jazykem jsem si na horním patře nahmatala drobnou jizvičku, která...