Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Podezření na glomeluronefritidu - škodí Ospen antib.?

Ledviny katka 17.6.2015

Děkuji za předch.odpověd kt.zněla: Dcera 7 let má již roky mikroskopickou hematurii, ta vychází různě někdy více něky méně. Po braní antb. Ospen kv.anginám vždy hematurie vymizí jinak je vždy přítomná. Sono moč.cest a ledvin vždy dle lékaře ok a kultivace též. Dcera však často běhá čůrat ojediněle i s pálením a mívá vysoká crp přes sto až 200 při anginách a teplotách. Lékař nefrolog odmítá udělat cistologii či tak nějak se to jmenuje, z důvodu toho že záně z moče nevychází a v krvi též ne. Mám na vyšetřní trvat a je aletrnativa např. vyš. nukleárně? Lékař tvrdí že krev neznamená zánět :-(
Odpověď odborníka:
Přítomnost krve v moči skutečně nemusí být způsobena jenom infekcí. Ve hře je kamínek, porucha funkce dolních močových cest a další. Cystoskopie i izotopové vyšetření je až v závěru vyšetřovacího postupu (jsou to invazivní vyšetření) Doporučuji dokončit urologické vyšetření. Eventuelní vztah k angínám by mohl vést k možné souvislosti s neinfekčním zánětem (glomerulonefritida). Je potřeba říct, že se ve výjimečných případech nedá příčina hemazurie najít a její nositel s ní žije celý život bez jakéhokoliv omezení. Dr. Ditě VFN

Nový dotaz zní: V roce a půl byla dcera přeléčovaná opakovaně Klacidem pro chlamidie po té již krev v moči, častá nemocnost, zvýšené teploty a tzv. nažloutlé modřinky pod očima chodili jsme na nefrologii s tím že dle sona aj.odběrů krve a moči ok a nic jiného, ani nyní nás nechtěj nikam poslat trvají jen na mandlích. Lze se objednat bez doporučení na kliniku k nefrolog.vyš? , případně může doporučení napsat jen dětský lékař? Nyní jsme na Ospenu již měsíc, na mandle půjdeme hned jak daj termín, což může trvat ikdyž se obávám jak to v tomto stavu zvládne( předoperační od pediatra je ok.ale co ty ledviny, příznaky na glomerulonefritidu sedí. Může Ospen v případě ledv.onemocnění nějak výrazně uškdit? atb. máme již po 7. mimo ten Klacid. Dcera je moc unavená zvýš.přetrvávaj i po malé zátěži, je bledá a odedneška až tmavé kruhy pod očima, dle tabulek zvětšená slezina, cholesterol 7 jak nově, víme asi dědičný.
Velmi děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

Dobrý den, žádanku na vyšetření na nefrologii vám klidně může napsat praktický dětský lékař.

Související dotazy

Ospen a antikoncepce
Dobrý den. V pondělí jsem odpoledne dobrala poslední...
Užívám Ospen na angínu, mohu do solária?
Zdravím Mám akutní tozilitidu.Třetím dnem užívám OSPEN...
Ospen a škrábání v krku
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat už 6 dní beru antibiotika...
Ospen a čaj s citrónem
Chtěla bych se zeptat včera mi paní doktorka předepsala...
Antib. Klacid a Augmentin
Dobrý den, beru antib. Klacid a Augmentin a tablety...
Lymeská Borelioza a diagnostika protilátek
Loupání v kloubech - borelioza? Dobrý den, před 4...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Podezření na dislokaci čelistního kloubu

Dobrý den, obracím se s prosbou o radu, jak postupovat při podezření na dislokaci...

Podezření na domácí násilí

Dobrý den, před lety jsem chodila na rehabilitační kliniku, kde působil jeden...

Podezření na endometriozu

Dobrý den, prosím Vás o zhodnocení potíží. Je mi 34 let a již přes půl roku...

Podezření na endometriózu

Dobrý den p.doktore,je mi 26 let a jsem rok po porodu druhého dítěte. Neustále...

Podezření na flebotrombozu po dlouhém letu

Dobrý den, v úterý jsem absolvoval 3 lety Amsterdam-Lisabon-Miami-Mexico city....

Podezření na gastroesofageální reflux

Dobrý den, poslední dobou se mi vracejí sousta potravy zpět do krku, jakoby...

Podezření na gastroesofageální reflux

Dobrý den, před cca rokem a půl mě trápil reflux. Po třech měsících, kdy...

Podezření na genitální bradavice

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda se jedná o genitální bradavice. Svědí,...

Podezření na genitální bradavice

Dobrý den, Na klitorisu jsem si tak před třemi týdni našla dva pupínky (byly...

Podezření na genitální herpes

Dobrý den. Před lety jsem prodělal genitální herpes a přeléčil jsem ho tehdy...

Podezření na graviditas extrauterina

Dobrý den. Prosím, je možné, aby při klasickém těhotenství probíhalo současně...

Podezření na hemangiom ve tváři

Dobrý den, dcerce, které je dva a třičtvrtě roku se na tváři cca před dvěma...

Podezření na hemeroid

Dobrý den, včera jsem večer zpozorovala, že mě pobolívá v okolí konečníku,...

Podezření na hemoroidy

Dobrý den, Je mi 22 let, jsem aktivní cyklista. V posledních cca třech měsících...

Podezření na herpes genitalis

Dobrý den, je to již zhruba týden co mě v oblasti pod žaludem pobolívá část...

Podezření na herpes v ústech

Dobrý den, jazykem jsem si na horním patře nahmatala drobnou jizvičku, která...

Podezření na HIV

Dobrý den, můj dotaz se týká toho ze se mi přibližně pred měsícem vytvořil bily...

Podezření na HPV

Dobrý den paní Dogoši! Potřeboval bych poradit ohledně podezření nákazy virem...

Podezření na HPV infekci

Dobry den, prosim o radu na uzde se mi vytvoril utvar viz foto. mel jsem 2x...

Podezření na chlamydie

Dobrý den, přítelovi zjistili výskyt chlamydíí (sexuláně spolu žijeme 5 let...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Dušnost při zátěži

Jsem poštovní doručovatelka, je mi 58let.Při chůzi do kopce nebo do schodů trpím...

Cestování pravého varlete

Vážená paní doktorko. Laskavě, prosím, o odpověď na můj následující dotaz. Moje...

Dušnost při zátěži

Dobrý den, prosím o radu: Pociťuji dušnost i při banálních činnostech, jako...

Změna chuti

Dobrý den, asi 2 měsíce trpím jak to říct... Změnou chuti. Všechno co jim,...

Svědivé pupínky plné vody

Dobrý den, po celém těle, nejvíce v oblasti hýždí, stehen, holení a rukou se...

Přetrvávající řezání v močové trubici

Dobrý den, před nějakým časem jsem zde byla s dotazem na řezání, štípání a lehké...

Asymetrické břicho, tvrdý útvar pod žebry

Dobry den, v posledních pár dnech jsem si při oblékání všimla (v zrcadle), že...

Augmentin Duo-průjem,zvracení,nechutenství

Dobrý den,dcera 3roky dostala na zánět průdušek Augmentin Duo-3,7ml po 12ti...

Cukání svalů v nohou a únava

Dobrý den, ráda bych poprosila o radu a názor. Před pár dny mi začaly divně...

Hudba v tehotenstvi

Dobry den, jsem v 21.tt a chtela bych se zeptat, zda mohlo dojit k poruse sluchu...

Nepřítomnost ranní erekce

Dobrý den, již delší dobu nemám ranní erekci. Občas se v noci vzbudím a erekci...

Krev z ucha při zánětu středního ucha

Dobrý den,dnes jsme byli se synem (5 let) na ORL,v noci měl velké bolesti ucha....

Hlasitá hudba v těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda nějak nevadí plodu v 7 měs. hlučná hudba...

Pálení močové trubice po ejakulaci

Dobrý den, trápí mě palení močové trubice po ejakulaci. Palení se neobjevuje...

Pálení jazyka a horního patra

Dobrý den, již víc jak měsíc pocituji paleni az bolest jazyka a poslední dny...

Výrůstky na penisu

Dobrý den, prosím o radu (podobných dotazů jsem zde našel více, ale rád bych...

Reaktivace žloutenky

Dobrý den, jsem ročník 1971. Od svých dvaceti let jsem pět let užívala nitrožilně...

Hlasitá hudba

Dobrý den, jsem ve 26 tt a chtěla jsem miminku pustit nějaké písničky. Tak sem...

Následky po toxické psychóze

Dobrý den, Již jsem rok a půl z protidrogové léčebny, kde jsem se léčila...

Tlak na hrudníku při poloze vleže

Dobrý den, je mi 33 let a již asi rok pociťuji při ležení na zádech strašně...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.