Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Podezření na poruchu autistického spektra

Dětské nemoci Nikol 23.2.2018

Dobrý den,
mám dvouletého syna a jeho lékařka nás poslala na neurologii s podezřením na PAS. Do teď se mi zdál jako úplně normální dítě, ale přesto jsem z toho nervózní a na neurologii jsme objednaní až za 3 měsíce. Jedná se o to, že syn neukazuje prstem na věci. Od mala když něco chtěl, vzal nás za ruku a dovedl nás k tomu, položil na to naší ruku. Je to hrozně veselé dítě, má rád velkou společnost, hraje si s jinými dětmi. Je velmi upovídaný, ale dlouho mu nebylo nic rozumět. Až před druhým rokem začal opakovat slova. Teď je hodně vidět snaha učit se slova, (mamí, babí, auto, haf apod.) říká zřetelně, několik dalších, kterým rozumíme jen my. Chodí na nočník, kope do balónu, řádí v bázenu, rád pomáhá uklízet, mazlí se, vzteká se. Rád si prohlíží auta, jak se jim točí kola, ale zároveň s nimi i normálně jezdí, bourá, jezdí na motorce. Když ho vidím s jinými dětmi, tak mi přijde rozdílný jen v tom ukazování na věci a že začal o něco později mluvit, ale teď už se zlepšuje, neumí ještě věty, ale slova opakuje. Umí paci paci apod., rád si za vše tleská, když se mu něco povede, sleduje jestli také tleskáme, chválíme. Rád se předvádí mezi lidmi, má rád pozornost. Když se začnu smát, přidá se.

Myslíte, že to ukazování je tak silný důvod pro podezření na poruchu autistického spektra?

Předem velice děkuji za odpověď.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:


Dobrý den, popravdě, dnes jsme byly se synem na 18měsíční prohlídce a dotazník k identifikac...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Podezření na rakovinu prsu
Vážený pane doktore Je mi 14 let jsem kluk, ovšem...
Zubní kámen
Dobrý den, syn (15 let) má poruchu autistického spektra...
Poruchy spánku
Dd, pritel ma poruchy spanku. Je mu 34 let a je obcasnym...
Porucha spánku
Dobrý den,Už asi 2-3 měsíce nemůžu spát.Usnu asi tak...
Porucha zraku
Dobrý den, je mi 16 let, a bohužel jsme zkoušeli cca...
Poruchy spánku
Dobrý den, mám poruchy spánku. Ani si nepamatuji, kdy...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Podezření na pohlavní chorobu

Dobrý den, pred 2 týdny se u mě projevilo pálení v močové trubici, 2 dny na...

Podezření na pohlavní chorobu

Dobry den, můj dotaz se týká pohlavních chorob. S přítelem máme vztah na dálku,...

Podezření na pohlavní chorobu

V neděli jsem měl náhodný nechráněný pohlavní styk. V úterý ráno se na jazyku...

Podezření na pohlavní chorobu

Dobrý den, už zhruba 2 týdny mě občas bolí kosti/svaly na rukou a nohách,...

Podezření na pohlavní chorobu

Dobrý den, je mi 15 let a na předkožce mám jakési pupínky, které se nerozšířují...

Podezření na pohlavní nemoc

Dobry den, asi pred 3 tydny jsem mel nechraneny sex (pouze oralni), cca po dvou...

Podezření na pohlavni nemoc

Dobrý den pane doktore, jsem heterosexual a nechráněný pohlavní styk jsem měl...

Podezření na pohlavní nemoc

Dobrý den, mám strach, že nejsem v pořádku. 16.9. jsem byla u gynekologa, svědily...

Podezření na pohlavní nemoc či bradavice

Dobrý den, asi před týdnem se mi na penisu objevila bílá tečka (viz foto), která...

Podezření na polyneuropatii

Dobrý den, rád bych požádal o konzultaci lékaře neurologa. V příloze zasílám...

Podezření na poškození menisku

Dobrý den, asi půl roku zpět jsem při vystupování z auta při vytočení nohy a...

Podezření na prodělanou mozkovou příhodu, krátkodobá ztráta vizu, popis RTG páteře

Prosím o přeložení do češtiny. RTG-sin. konvexní skolioza, napřímená lordoza,...

Podezření na projevy HPV v intimních oblastech

Co mám dělat když mám podezření na HPV které je na ohanbí. Byla jsem u dvou...

Podezření na protržený bubínek

Dobrý den. Při čištění ucha vatovou tyčinkou se mi to smeklo a zajela si hluboko,...

Podezření na protržený bubínek

Dobrý den. Při čištění vatovou tyčinkou mi ujela ruka a zarazila jsem si ji...

Podezření na přemnožení kvasinek

Dobrý den Trápí mě poměrně velké množství různých zdravotních problémů, některé...

Podezření na přemnožení kvasinek v organismu a dlouhodobé zdravotní problémy

Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať, či by ste mi nevedeli poradiť na koho sa...

Podezření na přetrhlý křížový vaz

Dobrý den, chci se zeptat pokud mám podezření na přetrhlý křížový vaz, tak jestli...

Podezření na příušnice

Dobrý den, Psal jsem vám včera že mám nateklé uzliny u ucha ( spoluhrac to...

Podezření na psychické neléčené problémy bratra

Dobrý den, rád bych se zeptal jaké jsou možnosti když můj 35 letý bratr žije...