Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Pohlavní nemoci

Infekce Marko 13.10.2020

Dobrý den, paní doktorko, pane doktore, před 30 dny jsem měl rizikový orální pohlavní styk s osobou neznámého zdravotního stavu. Následně jsem 5. až 11. den po kontaktu užíval amoxicilinová širokospektrá antibiotika (nasazena bez kultivace, výsledky testu na neisseria gonorrhoeae metodou PCR z moči negativní, kultivace výtěru z horních cest dýchacích po dobrání antibiotik s negativním nálezem). Dnes, tj. 19 dní po dobrání antibiotik, jsem absolvoval testy na chlamydia trachomatis (PCR ze zhruba 8 - 9 ml první ranní moči) a treponema pallidum (RRR + TP z krve). Pokud výsledky budou negativní, jak vysoká je jejich spolehlivost? Žádné klinické projevy nemám. Děkuji.

Doplňující dotaz ze dne 13.10.2020: Děkuji za odpověď, paní doktorko, měl jsem nicméně na mysli i spolehlivost testů na treponema pallidum, zejm. s ohledem na v inkubační době užívaná antibiotika a dobu po rizikovém kontaktu, kdy proběhlo testování (tj. zda uběhla dostatečná doba pro reaktivitu testů).

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Spolehlivost PCR testů na tyto infekce by měla být 100%. Jsou to dávno známé infek...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Radka Zimolová

Specializace: Dětské kožní (dermatovenerologie), Korektivní dermatologie Pracoviště: EUC Klinika a.s. Zlín

Dobrý den, možnost falešně negativního testu na syphilis po užívání antibiotik tu samozřej...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Pohlavní nemoci
Za jak dlouho po rizikovém styku se mám nechat testovat...
POHLAVNI NEMOCI
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda mohu být nakažena...
Pohlavní nemoci
Chtěla sem se zeptat, jdou nějakým způsobem poznat...
Pohlavní nemoci
dobry den je riziko nějaké pohlavní choroby pokud...
Pohlavní nemoci
Ahoj všem z poradny, prosím jaké nemoci mohou hrozit...
Pohlavni nemoc
Dobry den.Chci se zeptat zda se da prenest nejaka pohlavni...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Pohlavní nemoci


Pohlavní nemoci

dobry den je riziko nějaké pohlavní choroby pokud vám žena masturbovala penis...

Pohlavní nemoci

Dobrý den, měl bych na vás dotaz. Na žaludu se mi udělali puchýřky. které...

Pohlavní nemoci

Dobrý den, prosím o radu. Koncem října jsem měl pohlavní styk se známou z práce....

POHLAVNI NEMOCI

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda mohu být nakažena pohlavní nemocí, když...

Pohlavni nemoci

Dobry den .Chtěl bych se zeptat zda se může přenášet HIV francouzským líbáním.Popr....

Pohlavní nemoci

Jsem již 3 měsíce bez jakýchkoliv příznaků. Měl jsem pouze koitální kontakt...

Pohlavní nemoci

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda hrozí reálné riziko pohlavní nemoci při...

Pohlavní nemoci

Pane doktore, mám na Vás dotaz. Cca před čtvrt rokem jsem měla (vzájemný) orální...

Pohlavní nemoci

Dobrý den, mám dotaz ohledně pohlavních nemocí...Kdy po pohlavním styku se dají...

Pohlavní nemoci

Dobrý den, mám dotaz ohledně pohlavních nemocí...Kdy po pohlavním styku...

Pohlavní nemoci

Chtěl bych se zeptat velmi diskrétně. Můžu chytit od "společnice pro muže" pohlavní...

Pohlavní nemoci

Za jak dlouho zjistím jestli jsem se nenakazila když jsem měla rizikový styk...

Pohlavní nemoci

Dobrý den, chtěla bych se zeptat... Je možné, aby byl někdo nakažený pohlavně...

Pohlavní nemoci

Dobrý den, před osmi týdny jsem měl styk s rizikovou osobou. Pohlavní chráněný...

Pohlavní nemoci

Dobry den, pred 3 mesiacmi som mala romanik s muzom ktory casto strieda partnerky,...

Pohlavní nemoci

Dobrý večer, před dvěma dny se mi přihodila nepříjemná věc. Praskl mi prezervativ...

Pohlavní nemoci

Dobrý den Chtěl bych se zeptat, protože jsem měl před 5 týdny sex s neznámou...

Pohlavní nemoci

Dobrý den, o víkendu došlo s bývalým přítelem k orálnímu sexu. Uspokojoval on...

Pohlavní nemoci

Za jak dlouho po rizikovém styku se mám nechat testovat na pohlavní nemoci?...