Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Porod

Dětské nemoci Veronika 29.6.2018

Dobrý den,
prosím o informaci za jak dlouho se má vstřebat otok na hlavičce dítěte po porodu vakuumextrakcí. V porodnici mi tvrdili, že otok má zmizet poměrně rychle. Tedy do dvou až tří dnů. Dcera se narodila 21.6. dopoledne. Stále ještě otok má. V porodnici zmizelo vytlačené kolečko, část otoku a to co zbylo je podle mě stále stejné. Nemůže to signalizovat nějaký problém? Jaká jsou rizika porodu tohoto typu? Bojím se aby dcera neměla následky. Podle propouštěcí zprávy k vexu došlo kvůli špatným ozvám dítěte. Současně s mým tlačením ji tahali ven tak, aby byla na tři zatlačení venku. Současně s naléháním na břicho. Narodila se osm dní po termínu a měla 3880g. Zatím se jeví v pořádku, jen se pravidelně v noci budí s křikem. To přisuzuji obrácenému režimu a beru to jako normální stav. Dcerka po porodu neměla hematom, puze otok a zmíněné kolečko. Apgar skóre měla 10, 10, 10. Ve zprávě je, že kontrola na neurologii je na zvážení pediatra. Proč se dělají vyšetření na naurologii a v jakém věku dítěte? Zatím mi další vyšetření nenavrhovali. Mám si je vyžádat pro náš klid?

Děkuji za Vás šas i názor.
Veronika

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Chápu vás, že se o dcerku bojíte, ale neděje se nic závažného. Zmizení otoku na...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeněk Suchomel

Specializace: Pediatrie / Praktické lékařství pro děti a dorost Pracoviště: Dětské a dorostové oddělení nemocnice Teplice

Dobrý den,
vstřebání otoku je individuální, ev. se může objevit i menší krvácení v podk...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Porod
Dobrý den, Jsem v 35.týdnu těhotenství a lékaři mi...
Porod
Dobrý den. V roce 1996 nebo 97 jsem 2x prodělala...
Porod
Dobrý den, mám malinký dotaz. Před 10 měsíci jsem...
Porod?
Dobry den nedavno jsem Vam psala-pro info kopiruji...
Porod
Dobry den,jsem v 7 mesici tehotenstvi a byl mi prokazan...
Streptokok při porodu
Dobrý den v těhotenství streptokok nevadí a vadí jen...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Porod

Dobrý den.Při mém 2.klas.porodu mi bylo řečeno,že nemůžu mít epidurál,protože...

Porod

Přejí pěkný dobrý den, měla bych jeden dotaz . jedna se o porod na který se...

Porod

Dobrý den. V roce 1996 nebo 97 jsem 2x prodělala kryo děložního čípku. První...

Porod

Je u normálního porodu bez komplikací přítomen lékař?

Porod

Dobrý den, prosím o radu nebo spíše vysvětlení. Má švagrová čeká dvojčata, je...

Porod

Dobrý den, prosím o radu nebo spíše vysvětlení. Má švagrová čeká dvojčata, je...

Porod

Dobrý den, chtěla bych se informovat, kdy je v hodné začít s masáží hráze...

Porod

Dobrý den, chtěla bych se informovat, kdy je v hodné začít s masáží hráze...

Porod

Dobrý den! Mám dotaz jak mám urychlit oteviráni se,když jsem otevřená na 3cm...

Porod

Dobrý den,chtěla bych Vás poprosit o názor. Jsem těhotná dle utz 27+1.(věk 26)...

Porod

Dobry den,jsem v 7 mesici tehotenstvi a byl mi prokazan hydrocefalus po urazu,pry...

Porod

Dobrý den, chci se zeptat, mám 3 týdny do porodu a chtěla bych, aby byl zákrok...

Porod

dobry den, 3.4.2016 sem rodila cisarskym rezem,rano ve 4hod., uz odpoledne ve...

Porod

Dobrý den. Chtěla bycj se zeptat, za jak dlouho můžu očekávat porod, jestliže...

Porod

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je možné když jsem první dítě rodila...

Porod

Dobrý den, Jsem v 35.týdnu těhotenství a lékaři mi řekli,že budu pravděpodobně...

Porod

Dobry den je mi 33 od porodu mám stále návaly tlak mám nissi nebo v normě uz...

Porod

Dobrý den, jsem 3, 5 měsíce po porodu a ráda bych věděla zda porodnice kde jsem...

Porod

Dobrý den, měla bych na Vás 2 dotazy: 1/ cvičím s Aniballem, vytlačování jde...

Porod

Dobrý den jsem ve 36 týdnu těhotenství mám hrozný strach s porodu proto mě paní...