Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Poruchy srdečního rytmu

Srdce a cévy Aleš 2.12.2021

Dobrý den, již 2 až 3 týdny mě trápí četné extrasystoli. Vynechává mi srdce a to klidně i 4x až 6x do minuty, každou minutu a to i celé dny. Zrychlení tepu, škobrtání i silnější údery ale asi nejvýraznějši je to vynechání. Konzumoval jsem hodně energy drinků a kávy a to skoro každý den, již asi týden nepiju. Jsem kuřák, vykouřím zhruba 20 denně. Tři roky zpět jsem prodělal tachikardi. Byl jsem u svého praktického lékaře ten mě poslal s močí na odběry kde mi vzali následně i krev. Poté jsem byl na interní ambulanci kde mi bylo udělané EKG, na ekg jsem měl extrasystoli. Krev a moč prý jako víno. Nyní čékám do 7.12 na holtera ale mám obavy že se to zhoršuje, kolikrát cítím i tupou bolest na levém prsu ale ta vetšinou hned odezní. Jsem z toho dost vynervovanej a nevím co dělat. Nic mi na to nechtěli dát kvůli tomu holteru aby nebyli ovlivněné výsledky. Prosím pane doktore nějaké rady jak to alespoň trochu uklidnit ? Ještě doplňuji že jsem přibral 28kg za rok zhruba, ale to záměrně kvůli posilování. Podle mě jsou mé extrasystoli vzhledem k jejich počtu za minutu nebezpečné a já z toho mám strach. Děkuji za odpověd

prof. MUDr. Radek Pudil Ph.D.
Odpovídá lékař:

prof. MUDr. Radek Pudil Ph.D.

Specializace: Kardiologie Pracoviště:

Vážený pane Aleši, děkuji Vám za Váš dotaz. Vyplývá z něj, že trpíte nějakým typem arytmie. Může jít pouze o extrasystoly, avšak mohly by se za tím skrývat i jiné arytmie. Je dobře, že jste objednán na ekg holtera (ambulantní monitoraci ekg), která by měla ozřejmit, o jaký typ extrasystol (nebo arytmií) jde. Podle nálezu by pak bylo vhodné podrobnější vyšetření kardiologem nebo internistou. Co bych Vám chtěl poradit: je potřeba eliminovat všechny potenciální spouštěče arytmií (tedy omezit kouření, kávu či energy drinky). Tyto by mohly stav pouze zhoršovat. Dále uvádíte, že jste nabral váhu (asi aktivní v důsledku posilování). Nárůst svalové hmoty je určitě pozitivem. Věřím, že jste neužíval nějaké potravinové doplňky, které stimulují výkonnost či nárůst svalové hmoty (ty bohužel často vedou k postižení kardiovaskulárního systému, které by se mohlo projevovat podobně, jak popisujete). Přeji Vám, aby za vším byly jen tzv. benigní extrasystoly, které nemusí znamenat nic vážnějšího. Nicméně by bylo vhodné, abyste do provedení vyšetření omezil trénink (zejména silový), neprospěl by Vám. Dále pokud by se obtíže opakovaly příliš často či jste pozoroval rozeběhnutí arytmie (přetrvávající nepravidelnou akci), tak neváhejte a vyhledej rychle pomoc s cílem zachytit tuto arytmii na ekg.
Přeji Vám, ať vyšetření dopadne dobře a můžete se vrátit opět ke sportu.
S pozdravem
R.Pudil

Související dotazy

Porucha srdečního rytmu
Dobrý den mám problém s občasnými zástavami srdce které...
Poruchy srdečního rytmu
Dobrý den pane doktore, chtěla jsem se zeptat na problém...
Měření krevního tlaku
Dobrý den. Je mi 35 let. Naměřil jsem dnes večer tlak...
Nepravidelnost srdečního rytmu
Dobrý den, asi před 3 týdny mě začala trápit nepravidelnost...
Srdeční rytmus
Dobrý den mám výsledky z holtera potřeboval bych vědět...
Vynechávání srdečního rytmu
Dobrý den, mám na Vás prosím dotaz. Občas mívám problémy...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Poruchy spánku z důvodu ztíženého dýchání

Dobrý večer ,chci Vás poprosit o radu , asi tak 4 roky mě trápí dýchání, pořádně...

Poruchy spánku-jak je odstranit?

Dobrý den, jsem v invalidním důchodu se III.-stupněm,pro Neuropatii dolních...

Poruchy spánku, děsivé sny

Dobrý den, ráda bych se zeptala na Váš odborný názor. Trpím již několik...

Poruchy spánku, nervozita a zažívací potíže

Dobrý den, již delší dobu mě trápí problémy s usínáním, které se dle mého změnily...

Poruchy spánku, nespavost a psychycký blok z nespavosti

Dobrý den, pane doktore, obrátila jsem se na Vás po dlouhém hledání nějaké...

Poruchy spánku, Rivotri a Circadin

Dobrý den, mám již půl roku problémy se spanim (nemůžu bez leku vůbec spat),...

Poruchy spánku, trvalá únava

Dobrý den, mám vleklé problémy se spánkem. Mám spánek jakoby roztrhaný, spím...

Poruchy spánku,špatné usínání,živé sny,časté probouzení

Trvá mi dlouho než usnu a potom se mi zdají živé sny.Mluvím ze spaní,prožívám...

Poruchy srdcového rytmu a tehotnosť

Dobrý deň, v minulosti ako 19-ročnej mi boli diagnostikované poruchy rytmu: *...

Poruchy srdečního rytmu

Dobrý den pane doktore, chtěla jsem se zeptat na problém se srdečním rytmem,...

Poruchy srdečního rytmu

Dobrý den, před pár dny jsem měl pravděpodobně před usnutím nějakou formu srdeční...

Poruchy štítné žlázy

Dobrý den v roce 2015 proběhla u mne toxicka fáze autoimunni tyreoiditidy pak...

Poruchy štítné žlázy

Několik let se léčím se ŠŽ.Beru Euthyrox 75- 5xtýdně a 100- 2xtýdně. Kontroly...

Poruchy štítné žlázy v těhotenství

dobrý den jsem v 9týdnu těhotenství a má obvodní lékařka mi zjistila při odběrech...

Poruchy trávení

Dobrý den. Mám již dva měsíce neurčité zdravotní potíže a musím přiznat, že...

Poruchy trávení

Dobrý den, můj dotaz bude velmi obsáhlý, za což se omlouvám, protože můj problém...

Poruchy trávení

Dobrý deň, budem mať 20 a vážim 45,5 kg. Mám diagnostikovanú poruchu štítnej...

Poruchy trávení

Dobrý den pane doktore, mám problémy s plynatostí a nadýmáním. Často to ve...

Poruchy travení

dobry den potřebuji poradit mam travicí potiže kručeni ve střevech a v břiše...

Poruchy traveni

DOBRY DEN mam travici potiže po jidle nebo po napiti mam hlasite bublani v břiše...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Antrální erozivní gastropagie


Játra


Alkohol a Ibalgin


Zánět močového měchýře, teploty

Dobry den, po vysetreni krve a moci mi byl zjisten zanet mocoveho mechyre a...

Ložiska jater

Dobrý den, byla sem na kontrolním sonu s játry, minule pan doktor napslal hemangiom...

V podpaží jsem měl hodně let takovou vystouplou bradavici a chtěl jsem si ji podle babských receptů sám odstranit.

Dobrý de, v podpaží jsem měl hodně let takovou vystouplou bradavici a chtěl...

Hidradenitis suppurativa

Dobrý den, mám chronické kožní onemocnění Hidradenitis suppurativa (HS) které...

Zvýšená teplota

Dobrý den, Je mi 18let a už asi týden mě trápí neskutečné navaly horka střidáne...

SOUSTO V KRKU,POCIT NESPOLKNUTÉHO JÍDLA

Dobrý den,můj problém nastal po spolknutí kousku kuřete,kdy jsem měla pocit,jako...

Uzliny a močová infekce

Dobrý den, 10.dnem se léčím antibiotiky na zánět močových cest (ještě mě čeká...

Potíže s dýcháním

Dobrý den, obracím se na Vás ještě jednou o radu. Už skoro 2 měsíce mám potíže...

Synvisc-One

Dobrý den, před týdnem mi ortoped na Bulovce aplikoval do kolena injekci Synvisc-One....

Bolesti pod kostrčí

Dobry den, jiz tyden mam neprijemny pocit pod kostrci. Laicky - bolest bych...

Odběr krve

Dobrý den, mám jít na odběr krve kvůli dřívějšímu nedostatku železa, aby se...

Škytavka

Dobrý večer,mám prosím dva dotazy:Ten první se týká má 10l dcery,čím to může...

Oteklé a brnící ruce

Dobrý den, poslední dobou mě trápí oteklé ruce, především v noci. Začne to večer,...

Dlouhodobá rýma a zánět spojivek

Dobrý den, nikdy jsem nebyla alergik. Nicméně minulý rok jsem začala jezdit...

Bolest prsou po stranách

Dobrý den, v 16. my byli diagnostikovány fibromy v prsu, měsíc po porodu v 19....

Lexaurin

Chtěla bych se zeptat ,jak dloho a v jaké síle ačasto smím užívat tento lék. důvod...

Boule u krční páteře

Dobrý den.Před 6-ti týdny se mi udělala boule u krční páteře.cca 2cm nad takovým...

Reklama