Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Pozitivní test na krev ve stolici

Trávení Jana 4.11.2019

Dobrý den,mám prosím Vás dotaz , dnes jsem byla u lékaře s testem na tlusté střevo, který vyšel pozitivně. Když jsem si dělala svůj test -2x, které jsem koupila v lékárně - byly v pořádku. Teď jsem poslední měsíc užívala wobenzym -10 tablet denně /na imunitu/ .Užívám i analgetika na bolesti zad /1 denně/. Mohla by se k vůli tomu objevit krev ve stolici. kvůli podráždění žaludku? Děkuji za odpověď.
Ještě poznamenávám, že trpím krevní srážlivostí, dělají se mi modřiny, ale na to neberu nic.

Doplňující informace Jenom chci doplnit, že užívám lék - asi 14 dnů - dexoket. jednou jsem si vzala ataralgin a ibalgin. Současně užívám wobenzyn - 10 pilulek denně - již 3 týdny.

Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Smejkalová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den paní Jano.
Pokud trpíte poruchou srážlivostí krve, užíváte léky na bolesti zad nesteroidní antirevmatika ( ovšem nepíšete jaké), tak může dojít při podráždění žaludku a drobné erozi k nálezu krve ve stolici při jejím testováním. Pěkný den.

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková Chief Medical Officer

Specializace: Vnitřní lékařství Pracoviště: uLékaře.cz

Dobrý den, paní Jano, Wobenzym Vám krvácení neudělal, léky proti bolesti toto udělat mohou. Pokud máte poruchu srážlivosti a dělají se Vám modřiny, pak je možné, že v důsledku užívání léků mohlo dojít k snazšímu narušení sliznice a zakrvácení. Nepíšete ale, jakou máte poruchu a ani jaké jste brala léky, takže se k tomu nechci vyjadřovat. Spíše Vám chci napsat tolik, že pokud máte prokázané krvácení do stolice (i kdybychom se domnívali, že na vině může být užívání léků a i kdyby libovolné množství předchozích testů bylo negativních) a je Vám tolik let, kolik píšete, měla byste podstoupit kolonoskopické vyšetření, které by ukázalo, zda nemáte ve střevě něco, co může krvácet a být nebezpečné. Kolonoskopie má navíc tu výhodu, že se podezřelé nálezy jako polypy mohou hned odstranit a vyšetřit. Nález krve ve stolici vůbec s léčivy souviset nemusí a takto se to ozřejmí a pokud ve střevě nic nebude, máte na dalších deset let pokoj. Většina z nás se domnívá, že po padesátce je vhodné provést kolonoskopiii v rámci screeningového vyšetření na nádory tlustého střeva pokud možno co nejvíce lidem i když nemají příznaky, natož pak v takovém případě, kdy je k vyšetření důvod jako krev ve stolici. Žádanku na kolonoskopii dostanete od praktického lékaře. Dále Vám doporučuji, abyste s lékařem, který léčí Vaši bolest, probrala svou léčbu. Při poruchách srážlivosti je třeba být opatrná a volit léky, které nemohou prohlubovat sklony ke krvácení. Zárověň bych vzhledem k poruše srážlivosti a užívání zmíněných léků doporučila vyšetření krevního obrazu, podávání léků, které snižují kyselost žaludku, jako jsou blokátory protonové pumpy a v případě, že by byly potíže nebo se zjistila chudokrevnost, doporučila bych rovněž gastroskopické vyšetření. Přeji Vám , aby vše dopadlo dobře a bylo Vám co nejlépe. S pozdravem MUDr. Soňa Boušková

Související dotazy

Pozitivní test na okultní krvácení do stolice
dělala jsem test na okult,krvácení do stolice a byl...
Pozitivní těhotenský test u netěhotné
Dobrý den, 2 dny po menstruaci mě vyšel pozitivní těhotenský...
Pozitivní těhotenský test
Dobrý den, asi před 5 a 3 týdny jsem musela užít...
Krev ve stolici
Dobry den je my 45 let asi 3 týdny mám bolesti břicha...
Krev po stolici
Dobrý den, mám otázku na krev po stolici. Již třikrát...
Pozitivní těhotenský test a ultrazvuk
Dobrý den prosím o vysvětlení těhotenský test ukázal...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Pozitivní těhotenský test a menstruace

Ahoj, mam dotaz. Otehotnet se nam nedarilo skoto 3 roky.. Posledni menstruace...

Pozitivní těhotenský test a ultrazvuk

Dobrý den prosím o vysvětlení těhotenský test ukázal těhotenství, ale na ultrazvuku...

Pozitivní těhotenský test i přes užívání antikoncepce

Dobrý den, Zjistila jsem podle několika tehotenskych testů, že jsem více...

Pozitivní těhotenský test před termínem menstruace

Dobrý den, jsem týden před ms ale připadám si jako nafouklí balón a mám pocit...

Pozitivní těhotenský test při ovariální cystě

Prosim o radu, pred mesicem jsem podstoupila laparoskopicke odstraneni cysty...

Pozitivní těhotenský test při tělísku

Dobrý den, dnes mám již 10. dnem zpoždění menstruace, včera i dnes jsem jsem...

Pozitivní těhotenský test u netěhotné

Dobrý den, 2 dny po menstruaci mě vyšel pozitivní těhotenský test, byla jsem...

Pozitivní test

Dobrý den, 4roky mám nehormonální tělísko a před pár dny mi vyšel pozitivní...

Pozitivni test

Dobry den, mam dotaz kvuli pozitivnimu tehotenskemu testu. Posledni menstruace...

Pozitivní test

Dobry den, uz rok se snazime o miminko. Ted v sobotu jsem mela dostat menstruaci...

Pozitivni test a krvaceni

Dobry den, pane doktore, s manzelem se snazime o dite. Posledni menstruaci jsem...

Pozitivní test INNO-LIA

Dobrý den, chtěla bych se zeptat co znamená pozitivní test INNO-LIA, kdy babička...

Pozitivni test na Bechterova choroba

Dobry den, dnes jsem si volala na vysledky krve a vysel mi potitivni test na...

Pozitivní test na COVID-19

Dobrý den. Co mám dělat když nemám praktického lékaře a výsledky PCR testu mně...

Pozitivní test na krev v moči při léčbě antihypertenzivy

Dobrý den, mám dotaz zda můžou mít léky na tlak BETALOC 200mg a TELMISARTAN-RATIOPHARM...

Pozitivní test na návykové látky

Dobrý den Mám dotaz ohledně pozitivních testů na návykové látky. Mému příteli...

Pozitivní test na OK

Dobrý den, je mi 27 let, chtěla ybch se zeptat na váš názor na moji situaci....

Pozitivní test na okultní krvácení

Dobrý den, v září loňského roku jsem absolvovala na doporučení internisty z...

Pozitivní test na okultní krvácení

Okultní test druhý rok pozitivní. Polypy prý nebolí ale mě bolí po levé straně...

Pozitivní test na okultní krvácení

Absolvoval jsem řadu vyšetření břicha kvůli bolestem vpravo od výčnělku hrudní...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Můžu si vzít ibalgin pokud užívám antibiotika?


Bolest zad vystřelující do břicha a třísla

Dobrý den chtěla by jsem se zeptat,uz delší dobu mam bolesti zad na pravé straně,bolesti...

Otok kolene bez úrazu

Dobrý den, před cca 5 dny mi bez jakéhokoli úrazu, či zvýšené fyzické zátěži...

Otok penisu po sexu

Dobrý den,na penisu se mi udělal otok,po dlouhém a vášnivém sexu. Penis mi připadá...

Zalehlé ucho z alergie

Dobrý večer paní doktorko, mám chronickou rýmu se sezónním zhoršením kvůli...

Svědění vstupu pochvy

Dobrý den, je mi 20 let a mám problém se svěděním vstupu pochvy. Nejdřív se...

Otok a bolest kolenního kloubu po úraze

Dobrý den, pře dvěma dny, jsem si vykloubil koleno. Byl jsem u doktora, který...

Prst skříplý do dvěří


Oteklý kloub

Trápí mě nebolestivý otok kloubu na prstu na noze. Před asi 3 týdny jsem se...

Termín "slabá hemolýza" v krevním obrazu

Dobrý den, chtěl jsem se jenom zeptat, co znamená termín "slabá hemolýza"...

Bolest jazyka

Dobrý den, prosím vás o radu,před třemi měsíci mě začal pálit jazyk,spíš v...

Atrofie mozku a příčina


Zvětšené uzliny

Dobrý den, v červenci 2016 jsem prodělala infekční mononukleozu, týden hospitalizace...

Dolní retní uzdička

Dobrý den jsem trochu úchylná na piercingy , a ta jsem se rozhodla že si píchnu...

Oteklý kloub

Dobrý den, už asi 14 dní mám oteklý a začervenalý kloub na ukazováčku. Při ohýbání...

Léky na ředění krve

Dobrý den, před 2 měsíci jsem začala užívat lék Warfarin. Léčba mi byla zdůvodněna...

Nízké hodnoty krevních destiček

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Během těhotenství, ale i na začátku mi byli...

Operace kolenního kloubu

Dobrý den, jsem objednaný na náhradu kolenního kloubu. Po autohavárii před...

Drobné krvácení z konečníku


Helikobakterie


Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.